Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Статті - Моторні оливи

09.08.2023
Турбота про стан автомобіля – запорука його надійної роботи і довгого терміну служби. Одним із ключових аспектів підтримання транспортного засобу у відмінній формі є правильний вибір моторної оливи. Як дізнатися, яку оливу заливати в двигун і як вибрати моторну оливу за в'язкістю – розглянемо в цій статті.    Як підібрати моторну оливу для автомобіля: Вибір моторної оливи – це важливе рішення, яке впливає на: роботу двигуна; витрату палива;  зниження зносу; екологічні характеристики автомобіля.
07.08.2023
Підтримка автомобіля у відмінній робочій формі – запорука його довгої та безпечної служби на дорогах. Одним із важливих аспектів турботи про двигун є вибір правильної моторної оливи. У цій статті ми розглянемо специфікацію ACEA A5 B5 і розповімо, для яких автомобілів вона призначена.   ACEA A5 B5 для яких автомобілів застосовується? Специфікація ACEA A5 / B5 націлена на задоволення вимог сучасних високоефективних двигунів. Вона часто рекомендується для автомобілів з турбованими і багатоклапанними двигунами, які зазвичай використовуються в сучасних легкових автомобілях і легких вантажівках.
05.08.2023
Моторна олива відіграє важливу роль у підтримці працездатності автомобільних двигунів. Сьогодні ми розповімо про оливу з в'язкістю 0W-30, її переваги та для яких типів двигунів вона найбільше підходить.    Переваги моторної оливи 0W-30   Автомобільна олива 0W-30 належить до категорії синтетичних олив і має низку переваг, які роблять її популярною серед автолюбителів: Олива 0W-30 забезпечує відмінний захист двигуна навіть за екстремальних умов експлуатації, таких як високі навантаження і температури. Цифра "0" в позначенні 0W-30 вказує на його низьку в'язкість за низьких температур, що полегшує запуск двигуна в холодну пору.
30.03.2023
При виборі моторної оливи автомобілістам рекомендується звертати увагу на її якість та сертифікат. Але що таке сертифікація моторних олив і чому не всі оливи її мають? У даній статті ми розповімо про це, а також розберемося, як бренди захищають свою продукцію і на підставі яких критеріїв варто вибирати оливу без сертифікату.   Що таке сертифікація моторних олив? Сертифікація моторних олив – це процедура перевірки оливи на якість. Сертифікація УкрСЕПРО тривалий час була обов'язковою в Україні. Вектор розвитку України у бік Європейського Союзу почав змінювати ситуацію.
26.01.2023
Двигун – це серце будь-якого автомобіля. Його нормальна робота неможлива без якісної оливи. До вибору останньої ми рекомендуємо підходити з особливою відповідальністю. Адже вона не тільки збільшує термін служби мотора, а й дозволяє йому набагато ефективніше працювати, знижує витрату палива, перешкоджає зношуванню різноманітних елементів. Різним двигунам потрібні різні оливи. У цій статті ми розберемо, в чому відмінності найпопулярніших олив: 10w40 та 15w40. Дізнаємося, яка з них густіша, і визначимо, якому виду варто віддавати перевагу в тих чи інших випадках.   Моторна олива 10W-40 та її особливості Моторна олива 10w40 є однією з найпоширеніших на вітчизняному ринку.
28.05.2022
Моторні оливи 5W-30 є одними з найпопулярніших варіантів змащування. Дані оливи надійно захищають внутрішні вузли двигуна, зменшують дію іржі та видаляють нагар із внутрішніх поверхонь.   Серед інших переваг моторних олив 5w-30 також варто виділити: сприяють зниженню шкідливих викидів у навколишнє середовище; гарантують стабільну роботу під час морозу; у своєму складі мають багатий пакет високоефективних присадок; поставляються у зручних тарах; мають тривалий термін зберігання.   Саме в'язкість 5w30 сьогодні є найуніверсальнішою – її використовують і в машинах преміум-класу, і в бюджетних іномарках.
17.02.2022
Регулярне користування автомобілем вимагає правильного підходу до його обслуговування та діагностики. Стабільне функціонування усіх вузлів та механізмів залежить від їхнього стану та ступеня захищеності. Іноді несправність однієї деталі може спричинити вихід із ладу цілого вузла. Запчастини, які постійно перебувають у терті між собою, потребують якісного та надійного захисту. З цією функцією здатна впоратися рідина, яка має високі характеристики та необхідні властивості, наприклад, моторна олива 10w40.   Маркування 10w40 має таке значення: "10w" означає, що мастильна рідина відноситься до зимового виду олив: "10" — підходить до застосування при температурах менше -25°С; літера "w" відповідає слову "winter" (зима); 40 — це максимальна температура спеки (+40°С), при якій олива здатна зберігати свої властивості.
26.02.2020
Заміна моторної оливи - це невід'ємна частина буття кожного автовласника. Сучасний ринок рясніє величезною різноманітністю продукції "на цю тему", але сьогодні збираємося познайомити водіїв з окремою кастою моторних олив, які стоять особняком серед аналогів. Зустрічайте оливи з ревіталізантом, графітом та керамікою.   Оливи з ревіталізантом   Слово "ревіталізант" навіть у бувалих автомобілістів може викликати замішання, адже значення цього вузькоспеціалізованого терміну відомо далеко не всім. Якщо коротко, то суть ревіталізації полягає у зміні вектора впливу надмірних навантажень на двигун.
26.03.2019
Автомобілісти, які знаходяться у пошуках якісної моторної оливи, зверніть увагу на відмінну пропозицію - продукцію компанії Хадо. Оливи даного виробника випускаються у трьох категоріях: мінеральні, синтетичні та напівсинтетичні. І зараз нам належить розібратися у тому, для яких авто ідеально підійде той або інший різновид.   Оливи Хадо: мінералка, синтетика, напівсинтетика Мінеральна олива (у народі - "мінералка") - це натуральний продукт перегонки сирої нафти з додаванням спеціальних присадок. Така олива Хадо здійснює м'яку дію на двигун та готова до використання у різних погодних умовах.
15.03.2015
Крім розглянутих раніше класифікацій моторної оливи по ILSAC, API і ACEA, стандартизації по вязкістним параметрам SAE, існують вузькоспеціалізовані допуски моторної оливи. Це стандарт якості змащувальної речовини, затверджений виробником конкретної моделі двигуна. У виробників авто є власна думка про якість моторних олив, тому масштабні компанії з виробництва автомобілів пред'являють свої вимоги до цієї продукції. Допуск виробника мотора визначає оптимальні параметри, які є обов'язковими при використанні конкретної автооливи. Допуски престижних світових компаній з виготовлення двигунів несуть набагато більше інформації, ніж присвоєне виробником оливи маркування відповідності існуючих класифікацій.
08.03.2015
Моторна олива - незамінний компонент для коректної роботи двигуна. Його витрата, пропорції доливання вказуються в сервісній документації до транспортного засобу. В основному доливати потрібно менше 2 літрів на 10тис. км пробігу. Це співвідношення може змінюватись, оскільки з віком двигуна витрата оливи збільшується. Манера водіння також впливає на кількість витраченої оливи (вона йде активно, якщо їздити на підвищених обертах). Витрата оливи визначається конструктивними особливостями двигунів. Шестициліндрові мотори вимагають більше змащення, ніж чотирициліндрові двигуни малолітражок.   Масляна плівка, що покриває основні вузли тертя двигуна, має властивість згорати, слідчо зменшуючи кількість оливи в змащувальній системі.
18.01.2015
У міжнародній номенклатурі існує чотири класифікації автомобільних олив: API - класифікація за американським стандартом; ACEA - класифікація за європейським стандартом; ILSAC - азіатська класифікація якості автомобільних олив; JASO - японська класифікація машинних олив. Всі ці класифікації говорять про одне й те ж. Якщо Ви хочете купити моторну оливу, то не варто шукати всі три стандарти, достатньо наявності одного з них.   ILSAC застосовується для ліцензування і сертифікації транспортних засобів виробництва США або Японії. Вона була створена в 1992 році в результаті спільної співпраці Американських (AAMA) і Японських (JAMA) асоціацій виробників транспортних засобів.
11.01.2015
Щоб заданий ресурс двигуна авто забезпечувався в повній мірі, необхідно правильно вибирати один із найважливіших елементів конструкції мотора - моторну оливу. Властивості оливи повинні відповідати конструктивним особливостям змащувальної системи. Олива має стійко переносити механічний, хімічний і термічний вплив, який здійснюють на неї поверхні охолоджуваних і змащуваних деталей автомобіля. Моторна олива запобігає активний розвиток корозії в системі змащення, збільшує зносостійкість двигуна в цілому. Серед безлічі критеріїв вибору моторної оливи (якість рідини, допуск виробників і т.д.) одним з найважливіших вважається в'язкість моторної оливи.
08.06.2012
Види моторних олив
Всі моторні оливи можна розділити на три основні групи: синтетичні, напівсинтетичні і мінеральні. Розглянемо ці види більш докладно:   Синтетичні моторні оливи   Синтетичні моторні оливи (Fully Synthetic) з'явилися порівняно недавно в автомобільній індустрії. Спочатку, їх необхідність виникла в авіації, коли доводилося запускати двигуни при екстремально низьких температурах. На сьогодні немає жодного пристойного виробника моторних олив, в асортименті якого відсутня лінійка синтетичних олив, це обумовлено тим, що неможливо реалізувати сучасні вимоги в оливах на мінеральній основі, наприклад: в'язкі властивості, термін служби і багато іншого.

Сторінки:   1-15   16-30   31-44  


Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Моторні оливи (44)
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста