Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Рейтинг моторних олив 10w40

17.02.2022
Регулярне користування автомобілем вимагає правильного підходу до його обслуговування та діагностики. Стабільне функціонування усіх вузлів та механізмів залежить від їхнього стану та ступеня захищеності. Іноді несправність однієї деталі може спричинити вихід із ладу цілого вузла. Запчастини, які постійно перебувають у терті між собою, потребують якісного та надійного захисту. З цією функцією здатна впоратися рідина, яка має високі характеристики та необхідні властивості, наприклад, моторна олива 10w40.
 
Маркування 10w40 має таке значення:
  • "10w" означає, що мастильна рідина відноситься до зимового виду олив: "10" — підходить до застосування при температурах менше -25°С; літера "w" відповідає слову "winter" (зима);
  • 40 — це максимальна температура спеки (+40°С), при якій олива здатна зберігати свої властивості.

 
При виборі моторної оливи необхідно розуміти, що найкраща мастильна рідина 10W40 - це та, яка оптимально підходить для конкретного авто. Тобто вибір – це завжди компроміс декількох характеристик. У цій статті ми склали рейтинг найкращих виробників моторних олив.
 
При складанні даного рейтингу олив 10w40 враховувалися такі фактори:
  • стійкість до температурних перепадів (олива не повинна замерзати при температурі менше -25°С; при високих робочих температурах двигуна - не повинна розтікатися більше, ніж це вказано в її стандарті);
  • антикорозійні властивості (важливо щоб мастильна рідина 10в40 не спричиняла утворення іржі на металевих деталях двигуна);
  • миючі та захисні присадки (хороша олива повинна очищати поверхні деталей двигуна від нагару та смол, захищати двигун від впливу високих температур, роботи в критичних умовах тощо);
  • обсяг тари (якщо двигун вашого транспортного засобу не під'їдає оливу і вам не доводиться доливати її в проміжку до наступної заміни, то однієї каністри буде цілком достатньо);
  • відповідність стандартам API та ACEA (у мануалі кожного автомобіля виробник чітко вказує, яким класам має відповідати використовувана моторна олива за вказаними специфікаціями);
  • економія палива (показник тертя у двигуні впливає на рівень витрати палива);
  • виробник та ціна (ці показники потрібно враховувати, як і при виборі будь-якого іншого товару - краще купувати оливи із середньої або вищої цінової категорії; а у виборі виробника вам допоможе наш рейтинг).

ТОП-5 моторних олив 10w40

 

1 місце. Моторні оливи Xado (Хадо) 10w40

 
На першому місці опинилися доволі популярні оливи від виробника з Голландії — Xado (Хадо). На ринку продажу автомобільної продукції компанія працює з 2004 року. За цей час вона здобула репутацію надійного виробника доступних та якісних олив. При виробництві моторних олив 10w40 використовують сучасні технології та різні розробки. Кожен етап технологічних процесів суворо контролюється фахівцями. Продукти, що випускаються компанією Хадо, добре справляються зі своїми безпосередніми функціями (сприяють економії палива, гарантують надійний захист двигуна від передчасного зносу). Моторні оливи 10W40 від Xado повністю підходять під усі стандарти та міжнародні вимоги. Ці продукти добре показали себе у роботі з різними моторами, навіть у двигунах досить старих автомобілів.
 
З плюсів олив 10w40 Хадо також можна виділити:
  • стійкість до високих температур;
  • швидкий запуск у холод;
  • великий проміжок часу між замінами.

 

2 місце. Моторні оливи Shell 10w40

 
На 2 місці моторні оливи від відомого бренду Shell. Спільна британсько-нідерландська компанія працює доволі давно, її продукція продається у всьому світі. Високоякісні оливи Шелл відповідають усім показникам та допускам за міжнародними стандартами. Оливи 10w40 гарантують високу ефективність та якісну роботу моторів. У складі даних мастильних рідин використовується пакет активних миючих присадок, завдяки яким досягається чистота внутрішніх деталей двигуна, надійний захист двигуна.
 
Серед переваг цих продуктів від Shell автомобілісти виділяють:
  • здатність оливи знижувати витрати пального;
  • стабільну в'язкість протягом усього періоду роботи;
  • оливи відмінно підходять для двигунів сучасних машин.

 

3 місце. Моторні оливи Kroon Oil 10w40

 
Третє місце займають моторні оливи 10w40 від голландського виробника Kroon Oil. З випуску якісної автохімії дана компанія займає лідируючі позиції на ринку продажу вже багато років. Моторні оливи Крон Ойл виготовляються із застосуванням сучасних технологій. Оливи в двигун Kroon Oil 10W40 - це високоякісні продукти. Завдяки використанню даної продукції двигун вашого авто працюватиме без зайвих шумів та додаткових вібрацій.
 
Серед плюсів олив Kroon Oil 10w40 також варто виділити такі:
  • до складу кожного продукту входить пакет сучасних присадок, які запобігають скупченню чорного шламу та лакофарбових забруднень у каналах та на поверхні деталей, усувають високотемпературні відкладення, виводять сторонні частки із системи;
  • забезпечують впевнений пуск двигуна за будь-якої погоди.


 

4 місце. Моторні оливи Comma 10w40

 
На четвертому місці нашого рейтингу найкращих моторних олив 10w40 – продукція від британського бренду Comma. Головною особливістю даної компанії-виробника є відмова від використання відпрацьованих продуктів, що позитивно позначається на якості кінцевого результату. Оливи 10w40 Comma мають відмінні миючі властивості та оптимальний експлуатаційний ресурс. При виготовленні даної продукції використовують різні присадки, які сприяють зменшенню витрати палива, підвищенню захисту двигуна від швидкого зношування.
 
Інші переваги моторних олив Комма:
  • мають широкий діапазон робочих температур;
  • сприяють стабільному функціонуванню двигуна в будь-яку пору року;
  • забезпечують надійний захист вузлів та агрегатів від зносу, відкладення нагару та сажі;
  • унікальна комбінація модифікаторів тертя, що входить до складу, знижує втрати потужності та забезпечує більш продуктивну роботу двигуна.

 

5 місце. Моторні оливи Bardahl 10w40

 
На п'яте місце у рейтингу моторних олив 10w40 потрапляє продукція від європейського виробника (Франція, Бельгія, Італія) Bardahl. Продукція цього бренду реалізується більш ніж у 100 країнах світу. Українські користувачі відзначають високу якість моторних олив 10w40 від Бардаль. Дані оливи для двигуна мають високу текучість у низькотемпературному діапазоні. Крім цього, забезпечують подовження періоду зміни оливи до максимально можливого. Ці продукти зберігають свої показники навіть при інтенсивному використанні.
 
З інших переваг даних мастильних рідин з в'язкістю 10w40 можна також відзначити:
  • мають високі антиокислювальні властивості;
  • запобігають появі різних відкладень на деталях двигуна;
  • гарантують швидкий запуск двигуна.


 
Варто пам'ятати, що при виборі оливи в двигун (наприклад, напівсинтетики) в першу чергу необхідно відштовхуватися від того, що найкраща олива 10w40 - це та, яка рекомендована вашим автовиробником.
 
Сподіваємося, що дана стаття допомогла вам відповісти на запитання — яка моторна олива 10w40 краща?

 
Швидко підібрати оливи та запчастини для ТО можна клікнувши за цим посиланням:
На практиці ви можете сміливо використовувати будь-який продукт із представлених у нашому рейтингу. Якщо у вас був досвід використання моторної оливи з в'язкістю 10w40, поділіться своїм відгуком у коментарях нижче.
 
Купуйте моторні оливи 10w40 в інтернет-магазині Drossel. Актуальна ціна, приємні бонуси – все це на нашому сайті. Швидка та зручна доставка замовлень виконується у будь-який куточок України.



Читати інші статьи...

Відгуки

17:38:22 26.11.2022

Оцінка 5
Полезная статья, помогли выбрать масло
Розкрити
Відповісти
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста