Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Сертифікація моторних олив: що потрібно знати?

30.03.2023
При виборі моторної оливи автомобілістам рекомендується звертати увагу на її якість та сертифікат. Але що таке сертифікація моторних олив і чому не всі оливи її мають? У даній статті ми розповімо про це, а також розберемося, як бренди захищають свою продукцію і на підставі яких критеріїв варто вибирати оливу без сертифікату.


 

Що таке сертифікація моторних олив?


Сертифікація моторних олив – це процедура перевірки оливи на якість. Сертифікація УкрСЕПРО тривалий час була обов'язковою в Україні. Вектор розвитку України у бік Європейського Союзу почав змінювати ситуацію. Це призвело до того, що з 1 січня 2018 року система УкрСЕПРО із обов'язкової стала добровільною: подібний підхід широко поширений у ЄС.
 

Як скасування сертифікації вплинуло на якість продукції?


Насправді суттєвих змін не відбулося. Все тому, що ніхто не скасував стандарти, яким має відповідати моторна олива.

Скасування державної системи сертифікації не позбавляє виробників можливості отримати сертифікат, що підтверджує якість продукції, а навпаки робить цей процес більш доступним. У рамках системи УкрСЕПРО виробники раніше були обмежені вимогами ДСТУ, багато з яких вже неактуальні.


Якщо виробники дбають про свою репутацію та впевнені в якості товарів, що випускаються, вони часто добровільно погоджуються на сертифікацію.
 
Головна відмінність між добровільною та обов'язковою сертифікацією УкрСЕПРО полягає в тому, що виробник чи продавець сам обирає ті характеристики своєї продукції, які він хоче підтвердити перед споживачем чи ринком загалом.
 

Чому не всі моторні оливи мають сертифікати?


Для отримання сертифіката виробник повинен надати документи, які підтвердять відповідність оливи певним вимогам. Проблема в тому, що деяким брендам невигідне проходження сертифікації через високі витрати. 


Для більшої надійності оливи захищаються від підробок і контрафактних копій за допомогою QR-кодів та ультрафіолетових етикеток. Перевірка справжності продукту може здійснюватися в мобільних застосунках або за допомогою інших спеціальних інструментів.

Також окремо слід зазначити, що деякі дистриб'ютори надають магазинам сертифікат якості продукції (інша назва – «сертифікат безпеки» або «сертифікат відповідності»). Для прикладу пропонуємо ознайомитися з моторними оливами від торгових марок ShellLiqui Moly та Xado, які мають всі необхідні сертифікати якості.


 

Як вибрати моторну оливу без сертифікату?


Важливо розуміти, що відсутність сертифіката не є ознакою низької якості чи підробки. У даному випадку при виборі моторної оливи слід звертати увагу на відгуки автомобілістів, репутацію виробника та додаткові методи перевірки якості продукту.


Також пропонуємо запам'ятати прості правила:
  1. Обов'язково вивчіть сервісну книжку автомобіля та врахуйте всі вказані там рекомендації. Якщо за будь-якої причини зазирнути в інструкцію неможливо, проконсультуйтеся у офіційного дилера вашої марки авто або в магазині, що торгує запчастинами для таких самих машин.
  2. Зверніть увагу на загальні характеристики моторної оливи, які повинні підійти вашому автомобілю (в'язкість, класифікація за API та ACEA, специфікації та рекомендації OEM). При неправильному виборі може збільшитись витрата паливної суміші та знизитися потужність самого двигуна.
  3. Моторну оливу краще купувати у перевірених онлайн чи офлайн магазинах. Тут набагато менше ризиків зіткнутися з підробкою чи просто неякісною продукцією. Крім того, завжди доступна професійна консультація, яка допоможе визначитися з вибором підхожого продукту.

 

Висновок


Вибір якісної моторної оливи – відповідальний процес, який безпосередньо впливає на довговічність та ефективність роботи двигуна. Хоча система сертифікації і була скасована, але існують інші методи оцінки якості цієї продукції, які допоможуть автовласникам вибрати найкращий варіант.

Швидко підібрати оливи та запчастини для ТО можна клікнувши за цим посиланням:

Плануєте купити моторну оливу для свого автомобіля? Тоді рекомендуємо звернути увагу на асортимент нашого інтернет-магазину Drossel. Також тут представлені інші корисні товари з розділу «Автохімія» за доступними цінами. Гарантуємо актуальні відгуки автомобілістів та зручні умови оплати. Доставка здійснюється по всій території України.

Не відкладайте турботу про свою автівку на завтра. Вибирайте моторну оливу прямо зараз на сайті Drossel.ua та зробіть свою їзду ще більш безпечною!



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста