Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Чому не заводиться бензиновий, дизельний генератор? 5 основних причин

18.12.2023
Генератори є незамінними пристроями забезпечення електроенергією за умов відсутності стаціонарного електропостачання. Однак, іноді виникають проблеми, через які не вдається запустити двигун. У цій статті ми розглянемо п'ять основних причин, через які може виникнути проблема із запуском бензинового або дизельного генератора.


 

Не заводиться генератор: основні причини


Причина №1. Нестача палива


Однією з найпоширеніших причин неможливості запуску генератора є відсутність палива. Це може стосуватися як бензинових, так і дизельних генераторів. Перед запуском генератора завжди слід переконатися, що в баку достатньо палива. Без нього двигун не може запуститись, що призведе до відсутності електроживлення.
 

Причина №2. Проблеми із системою запалювання


Іншою поширеною причиною, через яку генератор не заводиться, є проблеми із системою запалювання. Це може містити несправності свічок, котушок запалювання або електронних компонентів системи запалювання. Періодична заміна свічок та регулярна технічна перевірка можуть запобігти подібним збоям.


 

Причина №3. Несправності в системі впорскування палива


Якщо не заводиться бензогенератор, це може свідчити про проблеми з системою впорскування палива. Засмічення фільтрів, несправності форсунок або тиск палива нижче норми – всі ці фактори можуть призвести до того, що генератор не може нормально функціонувати.
 

Причина №4. Неправильне обслуговування та зберігання


Якщо генератор не заводиться після простою, то причини можуть бути такі:
  • відсутність регулярного обслуговування;
  • неправильне зберігання генератора;
  • некоректне зберігання палива.

 
Крім цього, причиною може бути відсутність оливи в двигуні. Рекомендуємо звернути увагу на моторні оливи для генераторів, які є в нашому асортименті: Xado (Хадо) Atomic Oil 10w-30 SN та Ravenol TSJ 10W-30. Якщо ви хочете дізнатися більше про заміну змащувальних рідин, пропонуємо ознайомитися зі статтею «Яку оливу заливати в бензиновий генератор».
 

Причина №5. Акумулятор та система пуску


Навіть за наявності палива та справної системи запалювання, генератор може не завестися через проблеми з акумулятором або системою пуску. Слабкий або розряджений акумулятор, а також пошкоджені компоненти системи запуску можуть бути причиною, через яку генератор не реагує на спроби запуску.


 

Висновок


Регулярне технічне обслуговування, правильне зберігання та уважне ставлення до стану всіх систем генератора можуть суттєво знизити ризик виникнення проблем із запуском. У разі неполадок рекомендується звернутися до фахівців для діагностики та ремонту, щоб гарантувати безперебійну роботу пристрою у разі потреби.
 
Автомобіль, як і генератор, потребує своєчасного обслуговування. Ми створили спеціальну сторінку для відповідальних автовласників, де можна підібрати оливи та запчастини для ТО:


 
В інтернет-магазині Drossel можна купити автономні джерела живлення за вигідною ціною та з доставкою по всій Україні. Після купівлі залишайте свої відгуки на нашому сайті.


Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Зберігання їжі та води
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста