Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Пробило прокладку ГБЦ: що робити?

03.02.2022
Кожен автовласник знає, якщо пробита прокладка ГБЦ, уникнути різноманітних  неприємностей при їзді не вдасться. Через це починає перегріватися двигун, погіршується робота печі, з'являються відпрацьовані гази з-під капота авто та білий дим з вихлопної труби.

 

Ознаки пробитої прокладки ГБЦ


Прокладка ГБЦ забезпечує герметичність і не допускає попадання газів із циліндрів у моторний відсік. Також вона не дає змішуватися антифризу, паливу та моторній оливі між собою.
 
Якщо ця деталь пробита, виникають проблеми з герметичністю блоку. Серед характерних ознак поломки:
  • проникнення вихлопних газів до антифризу;
  • збільшений тиск у патрубках радіатора;
  • зростання температури двигуна без видимої на те причини;
  • поява нагару на свічках та погане функціонування печі.

Що робити, коли пробита прокладка ГБЦ?


Відразу зазначимо, що хоч з пробитою прокладкою ГБЦ і можна їздити, але зловживати цим не варто. Максимум, що можна робити – їздити на мінімальні відстані. В ідеалі – до гаража чи сервісного центру, щоби провести ремонтні роботи.
 
Якщо при діагностиці авто виявлено, що прокладка головки блоку циліндрів пробита, її можна тільки замінити. Якщо ви плануєте зробити це самостійно, рекомендується ознайомитись з особливостями проведення робіт.

  • Порада № 1. На першому етапі важливо видалити з ГБЦ нагар, накип та залишки попередньої прокладки. Після цього необхідно приступити до ревізії її поверхні. За допомогою лінійки визначається наявність проміжків. Їхній розмір повинен залишатися в межах 1 мм. В іншому випадку поверхню головки потрібно ретельно відшліфувати або повністю замінити на нову.
  • Порада №2. Замінюючи прокладку, не забудьте нанести на її поверхню графітове мастило. Це допоможе пом'якшити її та набагато простіше встановити на поверхні ГБЦ. Крім того, при демонтажі деталь буде набагато легше зніматися.
  • Порада №3. Після заміни прокладки ГБЦ небажано використовувати двигун на максимальній потужності. Дайте їй «встоятись» і прийняти своє місце.

Вибираємо найкращий матеріал для прокладки ГБЦ


Багатьох хвилює питання: яка прокладка ГБЦ краще – з пароніту чи металу? Дати однозначну відповідь неможливо, адже кожен з цих матеріалів має свої переваги та недоліки. При цьому не варто забувати, що якщо виробник рекомендує використовувати прокладки певного виду, то слід дотримуватися цих вказівок.
 
Найчастіше прокладка з металу міцніша за ту, яка виготовлена ​​з пароніту. Тому її встановлюють на більш потужні двигуни. Якщо ж ви використовуєте своє авто у щадному режимі, то принципової різниці у виборі матеріалу немає - підійде і паронітова прокладка. Її головна перевага – збільшена гнучкість, за рахунок якої виріб щільніше прилягає до робочих поверхонь.
 
Також при виборі варто врахувати, що термін служби деталі в першу чергу не залежить від того, з якого матеріалу вона виготовлена. Набагато важливіше те, як вона встановлена. Якщо монтаж деталі проведено неправильно, то ймовірність прогару стає високою навіть у найміцнішого матеріалу.

 

Висновок


Якщо у вашому авто пробита прокладка ГБЦ, то їздити на великі відстані небезпечно. Краще відразу ж замінити несправну деталь, позбавивши себе великих витрат у майбутньому. А без них явно не обійтися, адже чим довше ви затягуєте з установкою нової запчастини, тим ймовірніше, що з ладу вийдуть інші елементи двигуна.

Швидко підібрати оливи та запчастини для ТО можна клікнувши за цим посиланням:
Заміна прокладки ГБЦ – нескладний процес, з яким впорається кожен автомобіліст. Все, що вам знадобиться – трохи вільного часу і нова оригінальна деталь, яку можна купити в нашому інтернет-магазині Drossel. Гарантуємо прийнятні ціни, великий вибір автозапчастин з актуальними відгуками покупців та швидку доставку по всій території України!


Читати інші статьи...

Відгуки

14:30:19 26.05.2023

Оцінка 5
Не вказали такі симптом як зміна кольору масла на сірий або коричневий та зменшення рівня охолоджуючою рідини.
Розкрити
Відповісти
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста