Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Заміна ременя ГРМ своїми руками. Покрокова інструкція

15.01.2021
Ремінь ГРМ є замкнутої гумовою стрічкою. Це сполучна ланка між колінчастим та розподільним валом, що відповідає за синхронізовану роботу клапанів і поршнів, запобігаючи їх зіткненню при впуску або випуску газів.
 
 

Ознаки зносу ременя ГРМ


Від справності ременя ГРМ залежить ефективність та надійність двигуна. Через його сильну зношеність агрегат може запросто вийти з ладу в самий непідходящий момент.
 
Недотримання експлуатаційних вимог є основною причиною, через яку ремінь всіляко пошкоджується. Помилки при монтажі, потрапляння на поверхню технічних рідин, колінвал, що заклинив – все це рано чи пізно призводить до термінового звернення в автосервіс.
 
Визначити деталь, яка потребує обов'язкової заміни, дуже просто. Досить провести її візуальний огляд, де перед вами відкриються такі ознаки зносу:
  • стирання зубців;
  • тріщини та розшарування;
  • втрата гнучкості (затвердіння);
  • сліди технічних рідин на поверхні.
 

Покрокова інструкція по заміні


Заміна ременя ГРМ – трудомісткий і досить відповідальний процес. Від того, наскільки правильною буде технологія, залежить довговічність двигуна та, як наслідок, функціональність автомобіля в цілому.
 
Впевнені в своїх навичках і готові докласти максимум зусиль для потрібного результату? Тоді все, що вам залишилося зробити – озброїтися комплектом для заміни ременя ГРМ.
 
Важливо звернути увагу на один нюанс: ця процедура має деякі відмінності, якщо мова йде про різні двигуни. Досвід роботи з мотором одного автомобіля навряд чи стане в нагоді вам у випадку з іншим агрегатом. Кожна задача має свої особливості, тому розглянемо заміну ременя ГРМ в загальних рисах.
 
Для початку потрібно зняти праве переднє колесо, позбутися верхньої кришки зубчастого ременя і демонтувати спеціальний елемент у вигляді нижнього захисту ГРМ. Далі дотримуйтесь наступної схеми:
  • у верхній мертвій точці встановіть колінчастий вал і розставте на одній лінії мітки (на корпусі мотора, на шківах колінвала та розподілвала);
  • переконайтеся, що мітка верхньої мертвої точки на маховому колесі збігається з маркуванням;
  • зафіксуйте положень валів і не забудьте послабити натяжний ролик;
  • зніміть ремінь;
  • зніміть натягувач і встановіть новий елемент разом з допоміжними роликами (якщо вони є);
  • зніміть та замініть при необхідності помпу;
  • замініть ГРМ ремінь.
 

Висновок


Якщо ви зважилися самостійно замінити ремінь ГРМ, будьте уважними та обережними. Чим якісніше виявиться виконана робота, тим довше прослужить двигун, а сам автомобіль зможе стабільно функціонувати в різних умовах експлуатації. Швидко підібрати ремені, ланцюги, натягувачі можна, клікнувши за цим посиланням:
Наш інтернет-магазин Drossel пропонує широкий асортимент товарів за доступними цінами. Тут кожен бажаючий знайде для своєї машини необхідні автозапчастини та отримає професійну консультацію менеджерів.



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Зберігання їжі та води
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста