Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Проблеми в роботі світлодіодних (LED) ламп в автомобілях Renault і їх рішення

13.01.2021
Власники автомобілів Renault Scenic, Logan, Kangoo, Trafic / Dacia Logan / Nissan Primastar / Opel Vivaro та ін., в оптиці яких використовуються лампи з цоколем Н4, після установки світлодіодних ламп стикаються з неправильною роботою нових джерел світла.
 
При включенні ближнього загоряється дальнє світло, а при перемиканні на дальнє, включається або ближнє, або ближнє і дальнє одночасно. Зауважимо, що так працюють абсолютно будь-які діодні лампи Н4, незалежно від виробника, їх вартості і наявності вбудованої обманки БК.
 

У чому причина?

 
Така поведінка світлодіодних ламп обумовлена особливостями електропроводки автомобілів Рено. При подачі живлення "+" і "-" на відповідні контакти галогенової лампи, вона запалиться і навіть якщо "+" і "-" поміняти місцями, то галогенка продовжить горіти, чого не скажеш про діодні лампи, так як для них полярність має дуже важливе значення. Це обумовлено тим, що при проектуванні автомобіля інженери не враховують ймовірність установки в їх авто світлодіодних ламп, для яких распіновка важлива.
 

Як вирішити цю проблему?

 
Для вирішення цієї проблеми слід в заводському автомобільному роз'ємі живлення Н4 поміняти місцями дроти, тобто змінити распіновку. Щоб звести до мінімуму ризики зробити щось не так при заміні, краще довірити цю роботу фахівцю, який зможе не тільки заощадити ваш час, але й дати гарантію на свою роботу. Але при бажанні і наявності певних навичок і інструментів можна спробувати це зробити самостійно.
 
Для цього необхідно:
  • визначити, який роз'єм на LED лампі є загальним "-", а які є "+" ближнього і "+" дальнього. Це можна з'ясувати, по черзі підключивши контакти ламп до клем АКБ або іншого джерела напруги мережі 12В.
  • з'ясувати, які дроти в штатних роз'ємах є "-", а які "+" ближнього і дальнього відповідно. Щоб це визначити, можна використовувати мультиметр в відповідному режимі роботи або контрольну лампочку. Для цього потрібно включити в авто запалювання і ближнє світло. Потім один контакт лампи підключити до мінусової клеми АКБ, а другим по черзі торкатися до контактів в штатному автомобільному роз'ємі Н4. Як тільки контрольна лампа загоряється, значить знайдений вами провід є "+" ближнього. Потім включаєте дальнє світло і повторюєте перевірку. Якщо лампа загорілася, отже це "+" дальнього світла. Провід, що залишився в роз'ємі Н4, при торканні якого жодного разу лампа не засвітиться, є загальним "-" ближнього і дальнього світла.
  • переставити дроти в заводських фішках підключення так, щоб распіновка збігалася з необхідною для коректної роботи світлодіодних ламп.

Якщо у Вас залишилися питання або потрібна додаткова консультація по підключенню LED ламп в автомобіль Renault, звертайтеся до наших менеджерів, вони з радістю вам допоможуть.

Швидко підібрати якісні автолампи можна клікнувши за цим посиланням:



Читати інші статьи...

Відгуки

21:37:45 28.03.2024

Оцінка 5
Добрий день. LED-лампа Н4 двух-режимна, може працювати одночасно на ближньому та дальньому в режимі перемикача на ДАЛЬНІЙ з підвищеним температурним режимом, чи обов"язково тільки відповідні світлодіоди на тому чи іншому режимі поперемінно? Для прикладу, 2 лампи ALED mini H4 MH4 6500K 13W. У мене на мото, при включенні дальнього, ближній відключається, так передбачено заводом в схемі перемикача, але перед мотоциклом, як на мене, недостатня освітленість, тому виникло питання, чи варто переробити на одночасне ввімкнення бл./дальн.. ДЯКУЮ
Розкрити
Відповісти
Drossel

12:53:51 29.03.2024

Доброго дня, Андрію. Ми не рекомендуємо доопрацьовувати так лампи, це буде небезпечно і можемо вплинути на термін служби лампи та проводку вашого мотоцикла.
Розкрити

17:09:49 10.12.2022

Оцінка 5
Замовив у вас лед лампи поставив і в одночас горить ближній та дальній не можу знайти причину авто Лада 2115 до цього часу стояв би-ксенон
Розкрити
Відповісти
Drossel

10:35:25 04.07.2023

Доброго дня, Павло. Для вирішення вашої проблеми рекомендуємо звернутися до менеджерів за телефонами..
Розкрити

22:29:59 06.11.2021

Оцінка 5
Подскажите в Киеве есть ваши представительства?
Розкрити
Відповісти
Drossel

16:55:59 07.11.2021

Добрий день, на жаль, нi.
Розкрити

18:06:42 15.09.2021

Оцінка 5
Пререставить провод - с дального на ближний?
Розкрити
Відповісти
Drossel

09:13:15 16.09.2021

Добрий день, переставити дроти в заводських фішках підключення так, щоб терморегулятори збігалася з необхідною для коректної роботи світлодіодних ламп.
Розкрити

08:20:24 05.09.2021

Оцінка 5
Где а Полтаве можно сделать.
Розкрити
Відповісти
Drossel

11:36:58 05.09.2021

Юрію. Встановленням не займаємось. Радимо звернутись до авто електрика він зможе все виправити.
Розкрити
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Зберігання їжі та води
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста