Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Чи впливає розподілвал на тиск оливи в двигуні?

24.12.2021
Олива, яка знаходиться в системі мастила, може залишатися під певним тиском за однієї умови: якщо продуктивність оливного насоса буде вищою від витрати оливи з урахуванням всіх витоків у моторі.
 
У цій статті ми розберемося, чи залежить тиск оливи в двигуні від розподілвалу. Це дозволить зрозуміти, на що потрібно звертати увагу при будь-яких збоях у системі, щоб якнайшвидше повернути її показники в норму.
 

 

Про оливний насос та особливості його роботи
 

Робота оливного насоса повинна бути такою, щоб олива могло подаватися в систему мастила із запасом, що дозволяє згладити його витрати при витоках. Багато чого у функціонуванні цієї деталі залежить від трьох факторів: стан, розміри та швидкість обертання.
 
У тих випадках, коли робота мотора відбувається на холостому ходу, обертання насоса уповільнюється, а значить, рівень його продуктивності погіршується. Коли витрата оливи через витік стає вищою за продуктивність насоса, рівень її тиску в системі падає. І навпаки: підвищуючи швидкість роботи мотора, ви помітите, наскільки продуктивніше функціонує оливний насос і зростають показники тиску самої оливи.
 
 
Робота оливного насоса також залежить від в'язкості оливи. Наприклад, низька в'язкість допомагає продукту без будь-яких складнощів прослизати крізь зуби насоса і витікати через зазори. Такі характеристики мають гарячі оливи. Холодні, як можна здогадатися, більш в'язкі та густі.
 

Розподільний вал і те, як він впливає на рівень тиску оливи
 

Розподільний вал двигуна, як і інші його складові, поступово зношується. Цьому сприяють:
  • застосування оливи низької якості;
  • недотримання регламентних пробігів із заміни оливиу двигуні;
  • їзда на низьких оборотах, що призводить до оливного голодування у приводі ГРМ.
Визначити його несправність можна після того, як з'являється шум під час роботи. Дуже часто звуки долинають з-під кришки ГБЦ. Тривала експлуатація деталі також призводить до зносу її шийки. А це вже загрожує серйознішими наслідками: розподілвал двигуна починає втрачати свою ефективність і створювати несприятливі умови для тиску оливи в моторі. Через це він помітно падає.
 
 

Висновок
 

Можна з упевненістю зробити висновок, що стан розподілвалу впливає на рівень тиску оливи в моторі. Тому кожен автомобіліст має подбати про своєчасну заміну деталей.

Швидко підібрати оливи та запчастини для ТО можна клікнувши за цим посиланням:
Інтернет-магазин Drossel пропонує купити розподілвал за вигідною ціною та з актуальними відгуками автомобілістів. Також у нас ви знайдете безліч інших автозапчастин і зможете отримати професійну консультацію менеджерів. Швидка доставка здійснюється по всіх регіонах України.



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста