Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Правильна установка поршневих кілець. Покрокова інструкція

16.12.2021
Рано чи пізно кожен автовласник зіштовхується з необхідністю замінити поршневі кільця. При цьому далеко не всі знають, що цю процедуру можна провести самостійно, не звертаючись до сервісного центру. Пропонуємо детальніше ознайомитись з особливостями цього процесу.
 

 

Змінюємо поршневі кільця правильно: покрокова інструкція
 

Якісна заміна поршневих кілець неможлива без нового комплекту інструментів. Тому дуже важливо заздалегідь запастися розширювальними щипцями, динамометричним ключем з набором головок, обтискачем, молотком, слюсарними лещатами, оливою для змащення та ганчіркою.
 
Рекомендується дотримуватися точного порядку встановлення поршневих кілець. Це стане запорукою найкращого результату і дозволить уникнути будь-яких проблем при подальшій їзді.
 

Підготовка
 

Перед тим, як розпочати найважливіший етап – безпосередню заміну деталей, необхідно провести підготовчі роботи. Почати потрібно зі знеструмлення машини та зливання оливи, антифризу в окремі ємності. Далі:
  • зніміть декоративну заглушку двигуна, яка кріпиться на чотирьох болтах;
  • зніміть кришку циліндрів, відключіть вступні шланги і не забудьте демонтувати всі навісні елементи;
  • відключіть паливний шланг і обережно видаліть термостат;
  • від'єднайте генератор та ремінь ГРМ (для цього достатньо зняти ролик і зрушити його);
  • зніміть кришку колектора та головку блоку циліндрів (фіксуючі болти повинні відкручуватися суворо в тому порядку, який вказаний на кріпленні);
  • відкрутіть під автомобілем болти маслозбірника, відкриваючи доступ до колінвалу;
  • прокрутіть трохи колінвал, щоб його поршні вийшли назовні.

 

Установка
 

Тепер можна приступати до установки кілець на поршень. Для початку поршень виймається та фіксується у лещатах. Тут ви побачите, як на ньому утворився нагар від старого мастила, який бажано зняти за допомогою звичайної зубної щітки та розчинника.
 
Отже, час ставити кільця:
  • встановлюємо маслозйомні кільця (для цього вставте пружину та зафіксуйте зверху кільце);
  • встановлюємо компресійні кільця (орієнтуйтесь на порядкові мітки).
Звертаємо вашу увагу на два нюанси. Перший: для акуратної установки цих елементів варто скористатися спеціальним розширювачем. Якщо розтягувати їх руками, кільця можуть просто луснути. Другий: врахуйте те, як розташовані замки поршневих кілець. Мітки повинні розташовуватися рівностороннім трикутником (під кутом 120°). Найменше зрушення може призвести до збільшеної витрати оливи.
 

Про установку в циліндр
 

Для цього вам знадобиться раніше згаданий обтискач, змащений з внутрішньої сторони товстим шаром моторної оливи. У ній розміщується поршень та затягується гайкою. Злегка постукуючи молотком по деталі, переконайтеся, що поршень став на своє місце. Після цього зніміть опору та видаліть бугель. Поставте шатун на поршень, попередньо змастивши його оливою.
 
При установці поршня варто орієнтуватися на сусідні деталі, щоб він став рівно. Акуратно зафіксуйте шатун (не прикладайте великої сили, інакше кріплення може легко луснути). 
 

 

Перевірка роботи двигуна
 

На завершальному етапі необхідно перевірити роботу двигуна. Для цього достатньо лише запустити машину і прислухатися: сторонні звуки та вібрації повинні бути відсутніми. Якщо все в порядку – обкатайте авто.
 
Намагайтеся їздити якомога акуратніше і по асфальту. Також не забувайте стежити за витратою оливи – вона не повинна перевищувати норму. Якщо ж ефективність транспорту не підвищилася, а витрата оливи стала більшою, доведеться повторити всі маніпуляції.
 

Висновок


Потрібні кільця поршневі? В інтернет-магазині Drossel ви зможете купити їх за прийнятною ціною та зі швидкою доставкою по всій території України. Також у нас кожен бажаючий зможе знайти безліч інших автозапчастин і ознайомитися з актуальними відгуками на них.

Швидко підібрати оливи та запчастини для ТО можна клікнувши за цим посиланням:
Залишилися питання? Зв'яжіться з нашими менеджерами та отримайте професійну консультацію!



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста