Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Який домкрат краще? 3 головних критерії вибору

29.12.2020
Для підняття автомобіля та його фіксації на заданій висоті використовують домкрат. Застосовується даний пристрій при діагностиці та ремонті авто, коли яма та підйомник відсутні.
 
 
Розглянемо 2 типа домкратів - механічний і гідравлічний. Механічний домкрат для авто відрізняється компактністю та простою конструкцією, підходить для підняття легкових автомобілів вагою до 1.5 т, з рейкової конструкцією - до 3 т.
 
Види механічних автомобільних домкратів:
  • вертикально-гвинтовий (складається зі сталевого корпусу і гвинта);
  • ромбоподібний, підходить під низьку посадку авто;
  • рейковий, вантажопідйомність - до 3 т, висота підняття - до 1.5 м, використовується для джипів, вантажних та габаритних авто.
Переваги механічного домкрата: надійність, проста конструкція, невелика вартість, компактність, невелика вага.
Недоліки: слабка стійкість, невелика площа опори, низька функціональність, вимагає прикладання великих фізичних зусиль.
 
 
Гідравлічний домкрат в роботі використовує спеціальну рідину - гідравлічну оливу. На відміну від механічних, не вимагається великих зусиль для підняття автомобіля.
 
Види гідравлічних автомобільних домкратів:
  • підкатні (вантажопідйомність - 2-4 т);
  • пляшкові (вантажопідйомність - 2-50 т).
Гідравлічні підкатні домкрати бувають 2 видів: Floor Jack - "підлоговий домкрат" і Garage Jack - "гаражний домкрат". Підлогові домкрати є найпопулярнішими, використовуються для свого авто та в побуті. Відрізняються доступною ціною, невеликими розмірами, зручним використанням. Вантажопідйомність таких домкратів - 2-3 т, вага - 5,5-6,5 кг, висота - 120-300 мм, 140-320 мм, 380-420 мм. Гаражні домкрати добре зарекомендували себе в шиномонтажних та автомайстернях. Мають вантажопідйомність - 3-4 т, висоту підйому та підхвату від 120-130 до 500 мм, вага - 30-40 кг. Висота підхвату низькопрофільних домкратів - 80-90 мм.
 
Переваги підкатного домкрата: стійкість пристрою, велика вантажопідйомність, мають широку площу зіткнення з піддомкратником, для підйому вантажу вимагається мінімальне докладання зусиль.
Недоліки: застосування тільки на рівній поверхні, громіздкість коліс, велика вага.
 
 
Вантажопідйомність пляшкових домкратів для авто зазвичай складає 2-50 т, найпотужніші моделі відрізняються вантажопідйомністю до 100 т.
 
Переваги гідравлічних пляшкових домкратів: невеликі габарити, висока вантажопідйомність, високі показники ККД, мінімальне зусилля на важіль, надійність (за умови дотримання відповідності вантажопідйомності).
Недоліки: вимагається транспортування строго у вертикальному положенні, мають маленьку площу упору, у випадку витоку оливи можливе раптове зниження тиску, при забрудненні оливи потрібна її заміна.
 
 
Розглянувши всі переваги та недоліки гідравлічних і механічних домкратів, ви можете підібрати для себе оптимальний варіант.
 
При підборі домкрата враховуйте 3 головних параметра:
  • вантажопідйомність;
  • висоту підхвату (відстань від землі до передбачуваною точки упору домкрата);
  • висоту підйому (додати до кліренсу 10-20 см).
Пропонуємо вам ознайомитися з технічними характеристиками свого авто. При відсутності параметрів висоти підхвату і підйому необхідно їх виміряти самостійно.
 
У нашому інтернет-магазині Drossel.ua представлені різні моделі домкратів від таких популярних брендів, як Белавто, CarLife, Lavita, Yato. Ознайомитися з відгуками та оформити купівлю домкрата та інших автотоварів ви можете на нашому сайті. Доставка здійснюється по всіх регіонах України.



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста