Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Типи систем охолодження світлодіодних ламп для авто

11.12.2019
Сьогодні світлодіодні лампи набирають все більшу популярність та готові конкурувати з джерелами освітлення інших типів. Виробники постійно вдосконалюють свої LED лампи, приділяючи увагу і технічній складовій, і конструкційним особливостям, і навіть дизайнерським рішенням. Важлива роль у "житті" світлодіодів відведена системі охолодження, основна задача якої полягає в підтриманні оптимального теплового режиму, а отже, і у забезпеченні їх коректної роботи.
 

Які види систем охолодження існують?

 

Пасивне охолодження

 
Пристрій даної системи охолодження відрізняється простотою. Її суть полягає у відведенні надлишкової теплової енергії за допомогою радіатору, який "віддає" тепло повітрю зовні. Закономірно, що ефективність тепловіддачі корелюється з розміром радіатору, тому чим більше його площа, тим краще здійснюється теплообмін. При виготовленні даних систем використовуються різні сплави алюмінію, оскільки такі матеріали мають високу теплопровідність і не піддаються впливу корозії.
 

Приклад таких ламп: rVolt RR02 H4 4500Lm
 

Окремим пунктом серед пасивних систем варто відзначити гнучкий (стрічковий) радіатор, він же гнучкий хвіст або радіатор-шлейф. Його ключовою конструктивною особливістю є наявність стрічок, сплетених з тонких металевих волокон. Вони можуть відрізнятися між собою довжиною та шириною, мати різну кількість пелюсток. Радіаторам даного різновиду можна надати будь-яку форму і встановити лампи з пасивним охолодженням у фари з обмеженим внутрішнім простором.

Світлодіодна (LED) лампа зі стрічковим радіатором: Sho-Me F1 H7 26W

 

Активне охолодження

 
Принцип активної системи охолодження дещо складніше, оскільки, крім радіатору, вона передбачає вентилятор, компресор або інший механічний пристрій для створення інтенсивного повітряного потоку. Завдяки великій швидкості потоку повітря підвищується тепловіддача поверхонь та ребер радіатору ламп з активним охолодженням. Перевага таких систем перед радіаторними: збільшена продуктивність при менших габаритах. Кулер може бути інтегрований у корпус LED лампи, фіксуватися зверху або йти окремо в комплекті.
 
LED лампи з активним охолодженням: rVolt RC02 H4 10000Lm
 

Перегрів - це небезпечне явище, яке загрожує не тільки дестабілізацією роботи джерела світла, а й повним виходом з ладу. Тому більшість розробників домагаються надійності та довговічності автоламп, роблячи їх системи охолодження пило- та вологостійкими.

Якість роботи світлодіодів - це сукупність різних факторів і ступінь важливості механізму охолодження серед них є достатньо великим. Асортимент інтернет-магазину Drossel.ua відкриває перед автовласниками багатий вибір світлодіодних ламп, що оснащені вищеописаними системами охолодження. Якщо буде потрібна допомога у підборі, то наші менеджери проконсультують вас з усіх питань.

На нашому сайті є спеціальна сторінка, де ви можете підібрати якісні автомобільні лампи:



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста