Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Усунення течі радіатора. ТОП-5 найкращих герметиків для радіатора

24.11.2021
Сучасний двигун неможливо уявити без системи охолодження автомобіля. Однією з неприємних поломок, що може призвести до серйозних наслідків, є протікання головного теплообмінного елемента в цій системі – радіатора.
 
Велике протікання важко не помітити: з-під капота йтиме пара, а рідина, що охолоджує, стікатиме під машиною. Невелике протікання не таке помітне, але не менш небезпечне. Тривалий перегрів може призвести до деформації ГБЦ, виходу з ладу його прокладки, заклинювання мотора.
 
До основних причин течі радіатора слід віднести:
  • порушену герметичність кришки радіатора;
  • знос гумових шлангів.

Усунення течі радіатора

 
Якщо ж до візиту в автосервіс потік радіатор, то у вас є лише два правильні шляхи вирішення проблеми:
  1. "Холодне зварювання". Якщо вам необхідно залатати великі тріщини, то краще використовувати термостійкі клейові герметики. Для цього потрібно буде зняти радіатор, очистити і знежирити поверхню деталі, що склеюється. Потім підготувати герметик (змішати його компоненти) та нанести на деталь. Як правило, для повного затвердіння "холодного зварювання" потрібно від декількох годин до доби.
  2. Спеціальні герметики. Вони допоможуть позбутися невеликих протікань у системі охолодження. Потрібно лише влити герметик у бак системи охолодження. При зіткненні з повітрям такі продукти застигають і утворюють міцну плівку на місці протікання.


ТОП-5 найкращих герметиків для радіатора

 

1 місце. Герметик радіатора та системи охолодження Hi-Gear HG9025 / HG9029

 
Використовуючи цей герметик для системи охолодження, можна усунути протікання тосолу та мінімізувати ризик їхнього подальшого утворення. Hi-Gear HG9025 / HG9029 стійкий до високих температур, за рахунок чого не випаровується та залишається в системі. Засіб не забиває радіаторні трубки і твердне відразу після виходу з місця протікання. Може застосовуватися разом із будь-яким тосолом і водою. Також абсолютно безпечний для сталі, кольорових сплавів, алюмінію, пластику, чавуну та гуми.
 

2 місце. Засіб для зупинки радіатора Liqui Moly Kuhler Dichter

 
Цей засіб від Лікві Молі створено спеціально для герметизації патрубків системи охолодження. Він герметизує невеликі місця витоків в радіаторі, пористість металу в місцях паяння, волосяні тріщини. Швидко усуває витоки. Захищає камеру згоряння від можливого потрапляння до неї антифризу. Даний продукт можна використовувати з усіма видами присадок у систему охолодження та будь-якими охолоджувальними рідинами. Підходить для всіх систем охолодження та нагрівання. Також засіб застосовується в алюмінієвих та пластикових системах охолодження.


 

3 місце. Герметик радіатора Bardahl Radiator Stop Leak (4001, 1099B)

 
Цей засіб розроблено на основі спеціальних смол синтетичного типу. Підходить для будь-яких радіаторів, сумісний із бензиновими, дизельними двигунами та моторами, що працюють на газу. Герметик не завдає шкоди гумовим ущільненням, пластику та елементам з алюмінію. Відрізняється стійкістю до впливу високих температур, тиску та вібрацій. Bardahl Radiator Stop Leak дозволить повністю усунути протікання в системі охолодження.
 

4 місце. Герметик радіатора Wynn's Radiator Stop Leak 55872 (325мл)

 
Wynn's Radiator Stop Leak 55872 – високоякісний герметик радіатора, який розроблений для швидкої зупинки невеликої течі в радіаторі та системі охолодження / нагріву. Також допускається застосування у ролі профілактичного засобу. Підходить для всіх «водяних» охолоджувальних систем LPG, бензинових та дизельних моторів. Серед головних переваг продукту варто виділити сумісність з усіма охолоджуючими рідинами (включаючи ті, які містять органічні карбонові кислоти) і його безпеку для компонентів системи охолодження.


5 місце. Засіб для зупинки радіатора Xado (Хадо) Atomex Stop Leak Radiator

 
Присадка Хадо Стоп Лік Радіатор надійно герметизує пошкодження та тріщини (до 0,9 мм) у стиках та трубопроводах, повністю усуває витік. Даний засіб сумісний з усіма типами двигунів та охолоджувальними рідинами. Дозування: 250 мл присадки на 10-12 літрів антифризу.

 
Щоб уникнути великих ремонтів, слід регулярно перевіряти систему охолодження на предмет найменших несправностей та протікання, своєчасно замінювати шланги та патрубки, стежити за температурою антифризу в процесі експлуатації. Також не забувати його змінювати, так як з часом "відпрацьована" охолоджуюча рідина не справляється з відведенням тепла.
 
У нашому інтернет-магазині drossel.ua ви можете ознайомитися з відгуками українських автовласників, оформити купівлю стоп протікання радіатора. Швидка доставка замовлень здійснюється по всій території України.
 



Читать другие статьи...

Отзывы

09:59:55 27.08.2022

Оцінка 5
здравствуйте,после ремонта двигателя зил-130(замента вкладышей,прокладок блока и т,д и заводки двигателя в поддоне есть немного воды,посоветуйте средство для герметизации
Розкрити
Відповісти
Drossel

10:59:46 27.08.2022

Добрий день, як варіант повинно допомогти - Elring Dirko HT +315°C.
Розкрити
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Смотрите также
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Інструмент
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста