Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Як правильно доглядати за салоном автомобіля

11.11.2021
Чистота всередині машини настільки ж важлива, як і ззовні. Правильний догляд за салоном авто – це не тільки періодичне витирання пилу та чищення килимків, а ще й використання спеціальної автокосметики. У цій статті ми розповімо про те, як правильно доглядати за салоном автомобіля в домашніх умовах, не звертаючись у професійні хімчистки.


 
Алгоритм догляду залежить від типу поверхні. Абсолютного різного підходу вимагають шкіряні салони, обшивки з текстилю, елементи із пластику або гумові килимки. Але крім спеціальних правил, існують загальні, які підходять для сидінь та керма з будь-якою обшивкою. Дотримуватись їх так само обов'язково, як і специфічних.
 
Серед загальних правил догляду за автомобільним салоном виділяють такі:
  1. Використовуйте тільки якісну автомобільну косметику. Спроба заощадити може призвести до швидкого зносу поверхні, що обробляється, і навіть її псування.
  2. Не розводьте вогкість. Якщо салон не просушити, запаху вогкості не уникнути, скло почне запотівати, а в електропроводці можуть з'явитися окисли. Щоб усі оброблювані елементи добре просохли, рекомендуємо приділити прибиранню хоча б один світловий день.
  3. Будьте обережні із засобами / інструментами для очищення. Не використовуйте продукцію із агресивними хімічними речовинами. Не використовуйте металеві щітки, скребки та інші гострі предмети.
  4. Не чекайте, поки авто забрудниться так, що його неможливо буде очистити. Займайтеся прибиранням регулярно, у міру забруднення.
Розглянемо більш детально особливості догляду за кожним видом внутрішнього оздоблення автомобіля.
 

Догляд за тканинним салоном

 
Перший ворог салону з тканини – пил. Якщо регулярно і ретельно його не видаляти, він глибоко вбереться у структуру текстилю. Тканинна оббивка салону також здатна вбирати рідини та поглинати різний бруд. Саме тому тканинні сидіння необхідно регулярно пилососити та протирати злегка вологою губкою зі спеціальними миючими засобами.

 

Догляд за килимовим покриттям

 
Подібним чином слід доглядати за килимками та килимовим покриттям підлоги. При цьому варто пам'ятати, що волога від взуття не до кінця випаровується. Після збирання обов'язково потрібно просушити салон.

 

Догляд за шкіряним салоном

 
Доглядати за шкіряним салоном рекомендується приблизно раз на два місяці і виключно за допомогою спеціалізованої автокосметики. З віком шкіра пересихає і тріскається. Щоб уникнути цього, після очищення шкіряного покриття від забруднень його необхідно обробити спеціальними кондиціонерами. Дані засоби зволожують та живлять шкіру, а також захищають її від впливу температури та УФ-променів.

 

Догляд за стелею

 
Стеля забруднюється не так швидко, як сидіння, тому зачасту миють її тільки тоді, коли з'являються плями. Засіб для очищення стелі потрібно вибирати, виходячи від матеріалу, яким вона обтягнута: покриття з ворсом, шкірозамінник або алькантара.

 

Догляд за пластиком

 
Пластикові елементи у салоні вимагають особливої ​​уваги. Особливо це стосується панелі приладів, яка збирає пил з вулиці. Своєчасна заміна повітряного фільтра може трохи знизити цю проблему, але також не варто забувати про спеціальну автокосметику та серветки. Вони не тільки очищують поверхню і надають їй блиск, але й забезпечують антистатичний та дезодоруючий ефект.

 

Догляд за склом

 
Досить часто водії забувають, що скло потрібно мити не тільки ззовні, а й зсередини. Звичайно, всередині салону нальоту та бруду менше, ніж зовні, але все одно є. Скло очищаються так само, як і ззовні - спочатку потрібно нанести засіб, потім його розподілити серветкою. Після цього можна сідати за кермо та насолоджуватися видом на чисте скло.

 
Правильний та регулярний догляд за салоном дозволить вам не тільки підтримувати автомобіль у чистоті, але й суттєво заощадити на професійній хімчистці. При виборі автокосметики враховуйте склад продукції, її призначення та репутацію виробника. Ми рекомендуємо звернути увагу на універсальний очищувач інтер'єру Adam's Polishes Interior Detailer (з антимікробним захистом Microban).
 
Універсальний засіб на водній основі Interior Detailer від фірми-виробника Адамс призначений для обробки поверхонь, з якими водій та пасажири контактують найчастіше: кермового колеса, дверних ручок та панелей, перемикачів, підсклянників, стереосистем, сенсорних екранів, приладових панелей та інших.
 
Переваги даного очищувача:
  • при виготовленні використовується унікальна технологія Microban, яка забезпечує тривалий захист обробленої поверхні від бактерій, пригнічуючи їхній ріст;
  • забезпечує ефективне видалення легких забруднень, пилу, масляних плям, відбитків пальців;
  • надає матовості, не залишає жирних плям і розводів;
  • засіб простий в застосуванні;
  • має приємний аромат (варіанти: огірок/алое, евкаліпт/м'ята, кедр, солодкий мигдаль, квітка Sweet Pea);
  • безпечний для сенсорних екранів;
  • УФ-блокатори, що входять до складу цього засобу, запобігають вигоранню предметів інтер'єру авто.
 
Приділяйте прибиранню небагато часу і салон довго приноситиме вам радість своєю бездоганністю. У нашому інтернет-магазині drossel.ua ви завжди можете вигідно купити всі необхідні засоби по догляду за салоном автомобіля. Ознайомитись з відгуками українських автовласників можна на нашому сайті.
 



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Зберігання їжі та води
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста