Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Що означають і чим відрізняються Люкси (lx) та Люмени (lm) у характеристиках світла

03.11.2021
При купівлі автомобільних ламп важливо враховувати яку кількість світла вони випромінюють. Лампочки різних виробників з однаковою потужністю можуть світити по-різному, тому що відрізняються не лише за своєю конструкцією, а й характеристиками світла. Дані параметри можуть бути вказані як у Люменах (lm), так і в Люксах (lx). У даній статті ми детально розповімо про те, що означають та чим відрізняються ці характеристики світла.


 

Люмени (lm)

 
У люменах вимірюється загальна кількість світла, що випромінюється лампочкою. У люменах особливо важливою є ефективність, оскільки вона показує, наскільки якісно лампа перетворює енергію на світло.
 
Варто зазначити, що для світлодіодних ламп відношення Lm  / W найвище, тому що їм потрібно мінімум енергії для генерації світлового потоку.
 

Люкси (lx)

 
Люкси показують інтенсивність світла, що потрапляє на дорогу. Кількість lx, що вказана на лампі, дорівнює центру променя, де найвища інтенсивність світла.
 

Відмінність

 
Лампа зі світловим потоком 500 lm освітить 1 квадратний метр у 500 lx. Якщо аналогічний світловий потік 500 lm направити на 10 кв. м, то освітленість становитиме всього 50 lx.
 

 
З появою нових технологій (ксенон та світлодіоди) потужність відійшла на другий план. Але і у звичайних галогенках Люмени та Люкси являються більш важливими.

Дані параметри безпосередньо пов'язані один з одним, але існують між ними і відмінності – в люксах враховується площа, на якій поширюються люмени (світловий потік).
 
У нашому інтернет-магазині drossel.ua широкий асортимент автомобільних ламп, приємні ціни, актуальні відгуки українських водіїв та швидка доставка товарів по всій території України. 
 
Швидко підібрати автолампи можна клікнувши на це посилання:



Читати інші статьи...

Відгуки

09:49:46 20.11.2022

Оцінка 5
Подскажите пожалуйста.На Hyundai Tucson 2006 какие лампы подойдут в фары ближнего света и противотуманки?
Розкрити
Відповісти
Drossel

11:53:30 20.11.2022

Доброго дня, Олексію. Для ближчого світла вам підходять лампи в цоколі Н4, рекомендуємо звернути увагу на лампи фірми rVolt. а для протитуманок вам підходять лампи у цоколі H27W/2, також рекомендуємо звернути увагу на лампочки фірми rVolt.
Розкрити
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста