Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Секрети Philips Automotive: як виробляються якісні автолампи

28.11.2018
А ви знали, що на 1 мільйон реалізованих галогенних ламп Philips бракованих припадає лише 5-7 штук? Це приголомшливі результати навіть для такого іменитого виробника. Ми підготували для вас цікавий матеріал, в якому відкриємо таємниці виробництва компанією Philips Automotive галогенок і розберемося, чому у інших брендів не вдається досягти подібної якості ламп.
 

Чому не всі бренди можуть дозволити випускати якісні лампи?

 
Для початку давайте розберемося з теорією, так як у виробництві галогенних автоламп є кілька принципово важливих моментів. Якість і надійність галогенок визначається трьома основними факторами:
  • високою точністю розташування спіралі щодо цоколя;
  • тиском і складом газу в колбі;
  • міцністю і товщиною скла колби.
Ці три показники впливають на якість світла і ресурс як самих ламп, так і фар. Щоб довести ці фактори до ідеалу, заводу необхідно мати у своєму розпорядженні складне і дороге обладнання, а всі етапи виробництва повинні контролюватися спеціально навченим персоналом. Це просто не по кишені переважній більшості виробників.
 
Для розуміння складності всіх процесів відзначимо лише два найважливіших чинника. Для того, щоб галогенова лампа давала промінь максимально правильної форми необхідно точно розташувати спіраль у фокусі оптичного елемента фари. Для цього спіраль галогенки розташовується в колбі з похибкою в 0,1 мм. Відзначимо і важливість тиску газу в колбі. Чим він вище, тим довше служить лампа. Просто підвищити тиск не можна, скляні стінки не витримають цього. Самий явний спосіб - потовщення стінок колби, але в такому випадку погіршується не тільки тепловідвід, але і світлопроникність. Як бачите, виготовити лампу, яка буде не те, що відмінно, а нормально світити, дуже складно.
 

Унікальні технології Philips Automotive

 
У чому ж особливість технології виробництва Philips Automotive? У більшості випадків, коли всі додержувалися стандартних технологій, інженери Філіпс знаходили унікальні рішення задач. Наприклад, для точного розташування спіралі в колбі вони використовують нетрадиційний спосіб, коли вона фіксується в гарячому склі, а центрують вже остиглу колбу зі спіраллю щодо цоколя. Складна і витратна технологія дає свої результати: галогенні лампи Philips можуть похвалитися кращою світловіддачею.
 
Philips Automotive не економлять на впровадженні нових технологій. Для підвищення тиску газу в колбі і поліпшення якості світла компанія використовує не звичайне тугоплавке скло, а кварцове. Такий матеріал дозволяє збільшити тиск до 50%, при цьому підвищується не тільки світловіддача, але і термін служби галогенок. Варто відзначити, що точний склад газу знають тільки технологи Філіпс. Компанія строго стежить за збереженням комерційної таємниці.
 
 
Диявол криється в деталях, як і якість галогенних ламп Philips. Для досягнення ідеальних показників світла контролюється форма спіралі і зазори між витками. Довжина спіралі - 4 мм, а діаметр - 1,3 мм. Зате промінь лампи завжди потрапляє у фокус і світить яскраво. З тієї ж причини контролюється і товщина скла по всій площі колби. На кожному етапі виробництва відбувається контроль якості. Частина заготовок і вже готових виробів відбраковують. Саме тому, шанс купити браковану лампу рівняється до нуля.
 
Справедливості заради відзначимо, що у Philips Automotive такий педантичний підхід до виробництва не тільки галогенних, але і ксенонових та світлодіодних ламп. Замовити лампи можна в нашому інтернет-магазині. Drossel.ua має статус авторизованого продавця автомобільного освітлення Філіпс. Ми продаємо тільки оригінальні лампи, ніяких підробок!
 

Швидко підібрати автолампи ви можете натиснувши на це посилання:



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста