Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Що краще – зарядний чи пуско-зарядний пристрій?

19.10.2023
З розвитком технологій ми все частіше стикаємося з необхідністю підтримувати зарядженість акумуляторів. Будь то смартфон, ноутбук, автомобіль чи інший гаджет, у нас завжди виникає питання: «Що краще – зарядний чи пуско-зарядний пристрій?». У цій статті ми розглянемо плюси та мінуси кожного з них, щоб допомогти вам зробити вибір.


 

Зарядні пристрої: особливості


Зарядні пристрої для акумуляторів мають деякі особливості, переваги та недоліки, які ми розглянемо нижче.

Переваги:
  • простота використання (досить просто підключити кабель до пристрою та джерела живлення);
  • універсальність (сумісні з різними пристроями, так що ви можете використовувати один зарядний пристрій для кількох гаджетів);
  • низька вартість (пристрої доступні за невисокою ціною).
Недоліки:
  • повільна зарядка (пристрої забезпечують повільну зарядку, особливо якщо їхня вихідна потужність невелика);
  • обмежені функції (призначені виключно для заряджання та не можуть виконувати інші функції, такі як запуск розрядженого автомобільного акумулятора).

 
Вивчивши свіжі огляди та відгуки покупців, ми склали рейтинг кращих автомобільних зарядних пристроїв.
 

ТОП-5 зарядних пристроїв для автомобільного акумулятора


1 місце. Інтелектуальний зарядний пристрій Osram BATTERYcharge 906 6V / 12V 6A (OEBCS906)


Перше місце нашого ТОПу займає інтелектуальний зарядний пристрій від виробника Осрам. Він підходить для більшості транспортних засобів 6 В і 12 В. Цей пристрій забезпечує 9-етапний цикл зарядки. Він оснащений цифровим дисплеєм, на якому можна побачити на скільки заряджений акумулятор.


 

2 місце. Зарядний пристрій Bosch C1 018999901M


Даний ЗП від бренду Бош підходить для більшості свинцево-кислотних акумуляторних батарей з напругою 12 В. Його відмінними рисами є простота використання та можливість підзарядити сильно розрядженні батареї. Індикаторні лампочки на передній панелі дозволяють контролювати процес заряджання.


 

3 місце. Зарядний пристрій Pulso BC-20860


Потужний зарядний пристрій від Пульсо забезпечує швидке заряджання 12-вольтових акумуляторів легкових автомобілів, позашляховиків та мікроавтобусів. Компактний корпус виконаний з міцного пластику. На верхній частині пристрою є зручна ручка для транспортування. Дана модель має вбудований захист від перегріву, неправильного підключення та зворотної полярності.


 

4 місце. Зарядний пристрій для автомобільного акумулятора Voin VL-157


Voin VL-157 є сучасним пристроєм для зарядки акумуляторів. Цей зарядний пристрій під'єднується до батареї і надає можливість вибору сили струму як вручну, так і автоматично. Воїн працює в режимі імпульсної зарядки, що дозволяє проводити зарядку на шести різних етапах. Він також забезпечує захист від перевантаження та оснащене мікропроцесорним контролером. Пристрій оснащений цифровим дисплеєм, що відображає стан заряду.


 

5 місце. Інтелектуальний зарядний пристрій Lavita LA 192220


Зарядний пристрій для акумуляторів оснащений мікропроцесором, який забезпечує надійний контроль стану акумулятора та підтримання високого рівня заряду. Цей пристрій підходить для акумуляторів з напругою 6 В і 12 В. При збою електроживлення пристрій зберігає інформацію про режим та статус заряджання, що дозволяє відновити процес з перерваного моменту після відновлення живлення. Ця модель зарядки акумуляторів від Лавіта оснащена захистом від короткого замикання, перегріву та неправильної полярності.


 

Пуско-зарядні пристрої: особливості


Зарядно-пускові пристрої мають розширений функціонал, ніж звичайні ЗП. Їхні плюси та мінуси ми також розглянемо нижче.

Переваги:
  • швидка зарядка (ПЗП здатні швидко подати потужний струм для швидкої зарядки розряджених пристроїв);
  • запуск автомобіля (дані пристрої можуть використовуватися для запуску двигуна автомобіля у разі розрядженого АКБ);
  • наявність додаткових функцій (деякі моделі мають додаткові функції, такі як вбудований ліхтарик або USB-порти для зарядки мобільних пристроїв).
Недолік: пуско-зарядні пристрої можуть коштувати дорожче, ніж звичайні зарядні пристрої через свої додаткові функції та потужність.


 
Далі представлений рейтинг 5 кращих ПЗП, які зроблять процес запуска та зарядки АКБ швидким та безпечним.
 

ТОП-5 пуско-зарядних пристроїв для автомобільного акумулятора


1 місце. Портативний пуско-зарядний пристрій для авто (бустер) Armer ARM-JA16000


Даний ПЗП стане незамінним помічником, особливо в холодну пору року. Він дозволяє запустити двигун авто з розрядженою акумуляторною батареєю. У комплект входить перехідник для роз'ємів microUSB / type-C / lightning / apple 30 pin, що дає можливість заряджати різні гаджети. Завдяки компактним габаритам цей пристрій від Армер можна брати з собою в дорогу, а пластиковий кейс полегшить процес зберігання та транспортування.


 

2 місце. Портативний пуско-зарядний пристрій для авто (бустер) Ring Lithium 300 (RPPL300)


Пусковий зарядний пристрій від Рінг підходить для використання з легковими автомобілями та мікроавтобусами. Він дозволяє легко запустити автомобіль з напругою 12 В та мотором об'ємом до 6 літрів (та до 3 літрів у дизельних транспортних засобах). Цей пристрій має компактні розміри (192 x 130 x 95 мм), що робить його зручним для перевезення у багажнику. Крім того, він здатний заряджати різноманітні гаджети. ПЗП оснащено світлодіодним ліхтариком та поставляється у спеціальному футлярі для зручного зберігання.


 

3 місце. Пуско-зарядний пристрій Voin VL-150


Девайс призначений для заряджання акумуляторів свинцево-кислотних батарей, що використовуються в автомобілях та мотоциклах. Корпус виконаний з міцного пластику та металу. ПЗП від бренду Воїн має захист від перегріву, неправильного підключення та перевантаження. Також він оснащений рідкокристалічним дисплеєм та амперметром.


 

4 місце. Портативний пуско-зарядний пристрій Aspiring Jump 1 з ліхтариком та USB-роз'ємом для зарядки гаджетів


Aspiring Jump 1 – компактний та легкий пристрій, який важить всього 317 грамів, що дозволяє його зберігати в багажнику. Девайс оснащений вбудованим ліхтариком, завдяки якому його можна використовувати в умовах недостатнього освітлення. ПЗП здатний працювати з автомобілями, оснащеними бензиновими двигунами (до 5 літрів) та дизельними моторами (до 3 літрів). У цій моделі від бренду Аспірінг є USB-порт, який дозволяє заряджати різні гаджети.


 

5 місце. Пуско-зарядний пристрій Armer ARM-JC75


Зарядно-пусковий пристрій ARM-JC75 виробництва компанії Армер призначений для зарядки автомобільних акумуляторів. Він підходить для використання з АКБ, що працюють на напрузі від 12 до 24 В. Цей компактний пристрій легко брати з собою завдяки невеликим розмірам. Корпус виготовлено з високоякісного матеріалу. На верхній частині є зручна ручка для зручності перенесення.


 

Висновок


Вибір між зарядним та пуско-зарядним пристроєм залежить від ваших потреб та ситуації. Якщо вам просто потрібно підтримувати зарядженість мобільних пристроїв, то звичайний зарядний пристрій буде дешевшим і зручнішим в експлуатації. Однак, якщо вам потрібно мати можливість не тільки заряджати гаджети, а й запускати автомобіль в аварійній ситуації, ПЗП може бути корисним доповненням до арсеналу.
 
У будь-якому випадку, важливо вибирати якісні пристрої від надійних виробників та стежити за їх станом, щоб забезпечити безпечне та ефективне використання.


 
В інтернет-магазині Drossel можна купити пуско-зарядні пристрої та інше автомобільне обладнання за вигідними цінами. Доставка товарів здійснюється по всій території України. Після купівлі залишайте свої відгуки на нашому сайті, щоб допомогти іншим автовласникам зробити вибір.


Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста