Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Встановлення рейлінгів на дах авто своїми руками

25.10.2022
Автомобіль часто стає помічником у перевезенні вантажів. Це можуть бути будівельні матеріали, туристичне спорядження, меблі та інші предмети. Проблема лише в тому, що стандартний багажник має обмежений об'єм, тому транспортування речей може помітно ускладнитися. І тут на допомогу приходять спеціальні аксесуари – рейлінги на дах авто.
 

 

Рейлінги: навіщо вони потрібні і в чому полягають їхні переваги?


Рейлінги на машину – це конструкція довгастої форми, що складається з трьох елементів (труба, тримачі труби, заглушки для отворів). Встановлюючись на даху транспортного засобу, вони допомагають перевозити великогабаритний вантаж. Це свого роду заміна стандартного причепа, яка не вимагатиме від вас реєстрації та додаткових витрат.

Головні переваги рейлінгів:
  • більш доступна ціна порівняно з тим самим причепом;
  • дозволяють перевозити важкі та об'ємні предмети, які не помістяться у багажнику;
  • широкий асортиментний ряд (на нашому сайті ви знайдете вироби, що розроблені для конкретної марки та моделі автомобіля);
  • за необхідністю на рейлінги можна встановити додаткове обладнання (протитуманні фари, антену для приймача, гілкорізи, багажні системи).

 

Як вибрати рейлінги?


Вибираючи дуги на дах авто, потрібно орієнтуватися на низку простих правил. Основний момент – кріплення, яке повинно співпадати зі штатними отворами у кузові. Кожен автомобіль має свої особливості встановлення рейлінгів (деякі фіксуються на клей-герметик, інші – на кріплення). Перед купівлею обов'язково ознайомтеся з інструкцією з експлуатації.

Рекомендуємо уточнити максимальну вагу, допустиму для виробів, та визначитися з матеріалом виготовлення. Найбільш практичні варіанти – рейлінги з алюмінію, нержавіючої сталі, пластику і стеклопластику. Також необхідно:
  • перевірити міцність рейок;
  • уявіть, як обрана модель буде виглядати на вашому автомобілі і знайдіть підхожий колір (чорні та сірі рейлінги найуніверсальніші).

 

Як встановити рейлінги: покрокова інструкція


Плануєте монтувати рейлінги на дах авто своїми руками? Тоді дотримуйтесь простої схеми, про яку ми вам зараз розповімо.
 

Крок 1. Передмонтажна підготовка даху


Уважно огляньте дах, щоб знайти місця для встановлення рейлінгів. Тут може бути два варіанти:

Якщо є штатні отвори. Посуньте захисні заглушки в сторони, дотримуючись стрілок, які на них нанесені. Далі потрібно видалити з отворів пил, знежирити та розподілити по посадкових місцях шар герметика (якщо цього не зробити, в салон проникне вода).


Якщо немає штатних отворів. За відсутності штатних місць для рейлінгів необхідно просвердлити отвори в кузові. Демонтуйте обшивку стелі салону та точно розрахуйте місця отворів. Перед тим, як взяти в руки інструмент, рекомендуємо наклеїти на кузов навколо майбутніх дірок малярну стрічку, щоб захистити покриття.


 

Крок 2. Встановлення рейлінгів


Рейлінги встановлюються на клей-герметик або спеціальні кріплення. Цей процес необхідно проводити, згідно з інструкцією, що йде в комплекті. Зафіксувавши сам виріб, не забудьте налаштувати відповідний нахил (для полегшення регулювання рекомендуємо послабити рейкові кріплення).
 

Крок 3. Перевірка


На завершальному етапі варто переконатися, наскільки надійно встановлені рейлінги. Перевірте їх на відсутність люфтів. Вироби мають бути міцно зафіксовані та не зміщуватися при механічному впливі.


 

Правила експлуатації


При дотриманні елементарних правил експлуатації дуги на дах авто прослужать довгий час, не втрачаючи своїх характеристик.

Представляємо вашій увазі декілька важливих пунктів:
  • Намагайтеся розподіляти вантаж рівномірно по всій поверхні;
  • Перевіряйте надійність фіксаторів перед кожною поїздкою з багажем на даху;
  • Перед тим, як вперше виїхати з вантажем на рейлінгах, має пройти щонайменше 24 години з моменту встановлення;
  • Не перевищуйте заявлену виробником вантажопідйомність виробів (інакше можна зіткнутися з перекосом даху, деформацією дверних отворів).

 

Висновок


Мабуть, кожен водій рано чи пізно стикається із ситуацією, коли потрібно транспортувати великогабаритний вантаж. Щоб полегшити цю задачу ми рекомендуємо купити рейлінги на дах.

У нашому інтернет-магазині Drossel представлений широкий асортимент товарів за привабливими цінами та актуальними відгуками автомобілістів. У розділі «Аксесуари» ви знайдете тільки якісні вироби від перевірених виробників. Кожному покупцеві гарантується професійна консультація менеджерів, а доставка здійснюється швидко і по всій території України.


Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста