Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Чому пічка в машині дує холодним повітрям

17.10.2022
Колись пічка була не обов'язковою в автомобілі, а вважалася елементом розкоші та встановлювалася лише у найдорожчих машинах. Сьогодні ми настільки звикли до її наявності, що елементарна поломка може увігнати водія в ступор. Якщо пічка дує холодним, це стає доволі неприємним явищем як для водія, так і для пасажирів. Особливо у зимовий сезон. Тому ми пропонуємо дізнатися, через що виникають такі несправності та як їх можна вирішити.
 

 

Як працює пічка?


Автомобільна пічка або так званий радіатор обігрівача відповідає за ефективний обігрів салону. Також вона допомагає усунути проблему запотівання скла. Принцип роботи пристрою можна пояснити дуже просто. Вентилятор пічки втягує повітря з вулиці або із самого салону, після чого проганяє його через соти радіатора пічки. Там же він нагрівається і по повітропроводах проникає в салон. Температура повітря збільшується, коли по радіатору циркулює гарячий антифриз системи охолодження мотора.
 

Про причини холодного повітря з пічки


Якщо дує холодне повітря з пічки, необхідно розібратися у причинах, які могли призвести до цього. Розглянемо найпопулярніші з них.


 

Зношена помпа


Трапляються такі ситуації, коли водяний насос не перестає працювати, але робить це менш ефективно. Причиною тому є банальне зношування: крильчатка стирається, з'являється сильний люфт, тиск у системі падає.
 
По ідеї це має призвести до збоїв у системі охолодження та уповільнити відведення тепла від мотора. Але якщо на вулиці зима, погіршене охолодження може стати непомітним. У холод навіть при несправній помпі двигун не перестає віддавати тепло, а ось пічка працює набагато гірше. Тому, якщо на холостих не гріє пічка, але під час підгазування повітря з дефлекторів стає теплішим, рекомендується перевірити помпу.
 

Повітряна пробка
 

Якщо з системою охолодження все гаразд, двигун прогрівається, але пічка дує  то холодним, то гарячим або випускає доволі холодне повітря, необхідно виключити повітряну пробку, перевіривши систему. Коли в патрубках накопичуються повітряні маси, розігрітий антифриз не доходить до радіатора пічки. Значить, і в самому салоні не стає тепло.

 

Вийшов з ладу термостат


Якщо термостат не закривається, а рідина циркулює по великому колу, двигун втрачає здатність виходити на робочу температуру. Через це антифриз залишається холодним і нагрівання повітря від радіатора пічки стає неможливим.
 

Пробій або прогар прокладки ГБЦ


Проблеми з прокладкою ГБЦ стають причиною попадання в антифриз газів із циліндрів. У тих випадках, коли пошкоджується сам блок, охолоджуюча рідина змішується з оливою.
 

Забитий радіатор пічки


Для того щоб процес потрапляння теплого повітря в салон завжди залишався ефективним, є одна умова – чистий радіатор пічки. Частинки бруду, пил, пух проникають у нього через систему забору повітря, а всередині вже знаходиться антифриз, який без вчасної заміни розкладається та забиває канали. Вирішити цю проблему дуже просто. Достатньо замінити забитий радіатор або ретельно промити його.


 

Як промити радіатор пічки автомобіля?


Радіатор пічки можна промивати двома способами: зі зняттям чи безпосередньо на автомобілі. Як правило, зняття такого радіатора є доволі складним. Тому для початку рекомендуємо обробити всю систему охолодження спеціальними продуктами та без зняття. Якщо цього недостатньо, радіатор доведеться зняти та промити з обох сторін (з внутрішньої та зовнішньої). Для внутрішнього очищення необхідні:
Радіатор промивається під невеликим тиском води з використанням професійних очисників. Головне – вибрати відповідний склад, оскільки універсального засобу немає, а самі радіатори виготовляються з різних матеріалів. Застосування кислот, лугів та їдких розчинників легко виведе з ладу гумові та пластмасові елементи, а також вироби з міді та алюмінію.


 

Висновок


Якщо не гріє пічка, в салоні стає некомфортно. Тому, щоб уникнути цього, потрібно дотримуватись простих правил. Регулярно відвідуйте сервісний центр та проводьте повну діагностику транспортного засобу. У разі виникнення найменших несправностей рекомендується відразу звертатися за професійною допомогою.

Швидко підібрати все необхідне для ТО можна, клікнувши за цим посиланням:
Для купівлі якісних автозапчастин ви завжди можете відвідати наш інтернет-магазин Drossel. Ми пропонуємо широкий асортимент товарів за доступними цінами та з актуальними відгуками автомобілістів. Кожному покупцеві доступна професійна консультація менеджерів. Доставка здійснюється швидко і по всій території України.



Читати інші статьи...

Відгуки

20:33:10 05.12.2022

Оцінка 5
Полезная статья, спасибо большое что пишите их, очень подробно и доступно разъяснили
Розкрити
Відповісти
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста