Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Чистимо салон авто: основні поради + ТОП-5 очищувачів

13.09.2018
Як часто ви очищаєте салон? Хтось протирає торпедо і миє килимки разом з мийкою кузова, а хтось раз в декілька днів опрацьовує всі поверхні, включаючи оббивку. Правильний варіант, традиційно, знаходиться посередині. У цій статті ми підготували поради, з яких Ви дізнаєтеся, які поверхні необхідно очищати, які засоби для цього вибрати і як часто потрібно проводити прибирання.

 

Чистимо салон правильно

 
Почнемо, мабуть, з головного питання. Як же часто прибирати в салоні? Тут відповідь проста  за потребою. Якщо бачите, що в салоні поверхні потихеньку покриваються пилом, а оббивка плямами, то варто терміново бігти за серветкою і очищувачем або навіть кількома.
 
Очищенню в салоні підлягають всі поверхні. Крім торпедо, оббивки, килимків і днища необхідно приділити увагу всім решеткам і іншим важкодоступним місцям. Там скупчується величезна кількість пилу, яким ми дихаємо. Не забудьте про оббивку, яка також вимагає ретельного догляду.
 
Після того, як визначилися з фронтом робіт, можна приступати до прибирання. Для початку слід видалити пил з усіх поверхонь. Потім обробляємо окремі ділянки. Пам'ятайте, що для пластику, оббивки і стекол потрібні різні засоби. Обов'язково ознайомтеся з особливостями використання певних очищувачів, так як деякі засоби для шкіри необхідно потім розполірувати. Якщо Ви вперше очищаєте оббивку новим продуктом, то слід спочатку спробувати його на непомітній ділянці. Раптом продукт пошкодить матеріал або знебарвить його. Фінальним штрихом повинен стати освіжувач в салон, який підтримує відчуття свіжості і чистоти.


Підбираємо засіб для кожної поверхні

 
Від правильно підібраного очищувача залежить Ваша задоволеність в отриманому результаті. Є, звичайно універсальні засоби, які обов'язково повинні бути у Вашому бардачку. Але якщо вже затіяли прибирання, то краще зробити все правильно. Отже, які ж засоби і для якої поверхні необхідно підібрати:
  • Пластик
Це можуть бути спеціалізовані очисники, а також відновники кольору. Як правило, для пластику підходить більшість універсальних продуктів.
  • Шкіра (вініл і натуральна)
Для шкіри підбирайте виключно спеціальні засоби, які не просто видаляють плями від морозива, а й доглядають за матеріалом. Тут краще не економити і вибрати професійний продукт.
  • Тканина
Якщо на сидіння надіті чохли, то їх достатньо випрати в пральній машині. Інша оббивка обробляється або очищувачем для тканини, або хімчисткою  активним складом, який видаляє всі плями, залишені на тканині.
  • Дерево
Лаковані дерев'яні елементи в салоні можна очищати м'якими очисниками. Відмінно підійдуть суміші на натуральній основі.
  • Алькантара (штучна замша)
Тут без варіантів. Якщо Ви хочете зберегти розкішний зовнішній вигляд штучної замші, то використовуйте тільки спеціалізовані продукти. Інакше ризикуєте порушити мікроворс і зіпсувати оббивку.
  • Скло
Для скляних і дзеркальних поверхонь використовуйте тільки спеціальні очисники, які не залишають розводів. Для моніторів краще скористатися вологими серветками, призначеними для догляду за технікою.
 
Не забудьте про аксесуари. Вам знадобитися кілька мікрофібрових серветок. Обов'язково чиста серветка для дзеркал і стекол. Якщо плануєте наносити догляд за шкірою або чорнитель пластика, то варто обзавестися аплікаторами. Для видалення забруднень з важкодоступних місць використовуйте щітки.
 

ТОП-5 очищувачів на думку професійних детейлерів

 
Наостанок ми вирішили скласти для Вас ТОП-5 кращих очисників. Купуючи будь-який з них Ви точно не викинете гроші на вітер і залишитеся задоволені результатом.

Потужний очищувач шкіри та салону авто Adam's Polishes Leather & Interior Cleaner

Даний засіб відрізняється високою концентрацією активних компонентів, які забезпечують видалення найстійкіших забруднень. Цей очищувач зберігає колір поверхні, надає їй доглянутий вигляд. Його можна використовувати для очищення деталей інтер'єру авто зі шкіри, вінілу, текстурованого пластику.




 

Очищувач салону Sonax Xtreme Auto Innen Reiniger 221241


Застосування засобу Xtreme Auto Innen Reiniger 221241 від компанії Sonax - це вірний спосіб позбутися від глибоких забруднень, які в'їлися в поверхню. Склад "спеціалізується" на обробці внутрішнього оздоблення й обтяжки стелі, сидінь та інших елементів інтер'єру автомобіля. Усуває неприємні запахи. Віддавши перевагу даному очищувачу, ви зробите вибір на користь збалансованого поєднання ефективності та делікатності.
 

Універсальний гель-очисник салону Adam's Polishes All Purpose Interior Cleaning Gel

 
Це універсальний засіб у вигляді гелю, що відрізняється підвищеною ефективністю. Густа формула дозволяє уникнути активного стікання очищувача в процесі нанесення. Підходить для оббивки салону, килимових покриттів, приладових панелей, пластикових, шкіряних, дерев'яних та вінілових поверхонь.
 

Очисник салону автомобіля (концентрат 1:10) Nowax Venom Interior Cleaner


Розроблений спеціально для вінілових та пластикових елементів автомобільного салону. Показує хороші результати при очищенні тканинної оббивки, сидінь та ворсових килимків. Додатково засіб усуває неприємні запахи та не залишає плям після змивання.


М'який універсальний засіб для чутливих поверхонь салону авто Polytop Softstar


Підходить для догляду за делікатними поверхнями автомобільного салону. Не містить у своєму складі NTA та розчинників, тому забезпечує дійсно дбайливе та ефективне очищення. Підходить для догляду за вініловими і пластиковими підлоговими покриттями. Рівень рН – 9,0.
 
Купити всі представлені засоби і аксесуари до них Ви можете на нашому сайті. Якщо виникли складнощі з вибором, то телефонуйте. Менеджери підберуть відповідну автокосметику.



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста