Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Що слід знати перед покупкою автомобільного відеореєстратора

27.09.2014
Перед тим, як купити відеореєстратор, пропонуємо вам ознайомитися з цією статтею, в якій ми розповімо на які нюанси слід звернути увагу при виборі відеореєстратора. Сучасний автомобільний відеореєстратор - незамінний помічник зі збору незаперечних доказів при виникненні ДТП або непередбачених ситуацій на дорозі. Даний пристрій фіксує все, що відбувається навколо автомобіля під час руху або стоянки транспортного засобу. Додаткові камери можуть записувати аудіо- та відеодані обстановки всередині салону. Останнім часом особливою популярністю користуються відеореєстратори на дзеркало заднього виду.
Компактний відеореєстратор поєднує в собі кілька важливих блоків. Це камера, перетворювач сигналу (з аналогового в цифровий), вінчестер для запису інформації, процесор для її обробки і компресії, знімні накопичувачі. Для керування файлами і опціями пристрою на ньому встановлюють спеціальну операційну систему. Відеореєстратори можуть обробляти і кольорові, і монохромні відеодані. Завдяки роз'єму відеовиходу, є можливість відзняте відео переміщати через USB-кабель на комп'ютер, щоб звільнити пам'ять реєстратора. Багато сучасних пристроїв підтримують функцію WI-FI, що дозволяє передавати картинку на ПК безпосередньо через всесвітню мережу Інтернет.
 
Вибираючи відеореєстратор, варто особливу увагу приділяти сумарним обсягом пам'яті, якості запису, числу вхідних відеоканалів, типу кріплення, можливості підключення флеш-накопичувачів і зовнішніх пристроїв. Так звані Car DVR, можуть бути автономними пристроями або багатоканальними реєстраторами, підключення яких вимагає певних знань і вправності. 
 
Портативні відеореєстратори фіксуються в спеціальних кронштейнах, які розміщуються на лобовому склі або в іншому місці салону авто. Пристрій легко знімається. Для зручності експлуатації кабель живлення від прикурювача може підключатися не до відеореєстратора, а до його кріпленню. Дана опція може обмежувати кут обертання реєстратора. Багато моделей відео фіксаторів працюють від акумуляторів.
 
Багатоканальні реєстратори складаються з записуючого блоку, комплекту камер (від 2 до 4) і датчиків. Такі пристрої досить складні в установці, дорогі і споживають багато енергії. Але їх використання дозволяє ретельно оцінювати обстановку не тільки в салоні авто, а й з усіх боків транспортного засобу.
 
Перед покупкою реєстратора слід вивчити його особливості. Характеристики відеореєстратора:
  • максимальна роздільна здатність зображення (HD, Full HD, Super FullHD);
  • розгортка (i - черезрядкова, р - прогресивна). Прогресивна розгортка покращує якість зображення;
  • частота кадрів (6-60 кадрів / сек);
  • бітрейт зображення (швидкість передачі);
  • кут огляду (60-110° по горизонталі, 100-160° по діагоналі);
  • формат стиснення (M-JPEG, MPEG, H.264, MPEG4);
  • чутливість (чим нижче цей показник, тим картинка краще);
  • технології стабілізації зображення (при русі транспортного засобу і виникнення вібрацій).
Принцип роботи автомобільного відеореєстратора: після подачі живлення від бортової мережі пристрій автоматично включається, фіксує інформацію, дані відправляє на оцифровщик, перетворює в цифровий код, стискає їх до мінімального обсягу та записує в пам'ять. При перериванні живлення, реєстратор самостійно припиняє запис і відключається. Є реєстратори з інтегрованими датчиками руху і звуку, робота яких починається при появі згаданих чинників. Як правило, для правильного відключення відеореєстратори оснащуються акумуляторами з мінімальною потужністю. Це дозволяє вберегти пристрій від поломки при різкому вимкненні живлення. Велика ємність акумуляторних батарей дозволяє приладу відео фіксації безперебійно працювати кілька годин (2-4). Деякі реєстратори оснащуються знімними батареями BL-5C. Їх заміна не вимагає допомоги працівників сервісних центрів.


Відеореєстратори можуть мати додаткові функції GPS-навігації. Вбудований модуль не тільки записує маршрут, координати, а й вдруковує швидкість руху в відео. Також реєстратори оснащуються G-сенсорами. Це датчики удару, що фіксують пошкодження авто на стоянках і парковках. Акселерометр дозволяє записувати відео в «аварійному режимі». При цьому дані захищені від видалення, будуть фіксуватися, незалежно від завантаженості пам'яті пристрою. Необов'язково, але вкрай корисним, може стати знімний вбудований накопичувач. Інформація записується і на основну пам'ять, і на додаткову, дублюючи дані. Деякі відеореєстратори можуть використовуватися як антирадари, адже вони містять вмонтований радар-детектор, що реагує на поліцейські вимірювачі швидкості.
 
У всіх відеореєстраторах відеодані прив'язуються до часу і дати, пристрої підтримують циклічність запису (старіші дані перекриваються новими роликами). Всі функції можна виставити самостійно за допомогою кнопок керування на корпусі пристрою і РК-дисплея. Монітор може фіксуватися в корпусі пристрою або бути поворотним. Рухливість дисплея дозволяє встановлювати його в зручне положення для перегляду відео.
 
Аксесуари відеореєстраторів: кронштейн, 2 зарядних пристрої (від розетки і прикурювача), карта пам'яті, додаткові кріплення на одяг, для мотоциклів, велосипедів, плоских поверхонь, пульт керування, чохол і бокс для захисту від вологи, набір кабелів (USB, HDMI, AV).

Найбільша кількість виробників портативних відеореєстраторів зосереджена в азіатських країнах. Найпопулярнішими моделями вважаються відеореєстратори Falcon, DOD, Vicovation, X-Vision, Cross, Gazer. Реєстратори з радар-детекторами виробляють відомі компанії Rear View, Highscreen, Arena Pro.

Популярні бренди завжди трохи дорожче товарів маловідомих виробників. При виборі відеореєстратора варто більше уваги акцентувати на технічних характеристиках приладу, а не на іменитості його виготовлювача.



Читати інші статьи...

Відгуки

20:18:13 04.12.2020

Оцінка 5

Большое спасибо за грамотное изложение материала.

Розкрити
Відповісти
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста