Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Вибираємо відеореєстратор

02.09.2012
У даній статті ми розглянемо всі переваги і недоліки автомобільних відеореєстраторів, і допоможемо визначитися з вибором даного девайса, виходячи з наданих аргументів. Звичайно ж кожному автовласнику хочеться, щоб автомобільний відеореєстратор чудово вписувався в інтер'єр його транспортного засобу, але завдання відеореєстратора зовсім інше. І дійсно, зараз можна зустріти безліч різноманітних відеореєстраторів, але не варто гнатися за його зовнішнім виглядом і вибирати виключно за цією ознакою, адже основна мета реєстратора - відеозапис обстановки на дорозі під час руху транспортного засобу або при його стоянці. Вже не мала кількість водіїв має практику використання відеозаписів автомобільного реєстратора в якості доказу і захисту своїх прав. У більшості конфліктів на дорозі, як правило, не потрібно відеозапис високої якості, наприклад, при русі на світлофорі, перетин суцільної, або коли інші водії "підрізають" або навмисне підставляють свій автомобіль, інсценувавши ДТП з Вашої вини. Адже всі ми знаємо, що в подібних випадках винен той, хто рухався позаду. Але буває і таке, коли винуватець скривається з місця події, а запам'ятати держ. номер його автомобіля не вдалося з яких-небудь причин. В цьому випадку незамінним помічником стане відеореєстратор з високою роздільною здатністю запису (HD, FullHD, Super FullHD), який детально відобразить навіть найдрібніші нюанси. Такі відеореєстратори коштують дорожче, але згодом, можливо, збережуть набагато більше коштів і витрачених зусиль. Ще одним важливим параметром для відеореєстратора є швидкість запису, тому чим вище швидкість, тим більш плавною буде відтворена відео-картинка. Найкращим варіантом буде відеореєстратор, що записує зі швидкістю 25-30 кадрів в сек.



Не малу роль грає також формат стиснення записаної інформації (H.264, MPEG4, MPEG, M-JPEG), тому якщо Ви хочете мінімізувати втрату якості при максимальному стисканні, то формат H.264 найбільш підходящий. Наявність підсвітки ефективна, як правило, на коротких відстанях, а основну роль тут відіграє якісна оптика. При виборі реєстратора потрібно звернути увагу на кут огляду його камери (зазвичай вказується по діагоналі) і чим кут більший, тим повніша картинка вийде. Купити відеореєстратор бажано з кутом огляду 120 градусів (±20°). Для зручності деякі відеореєстратори обладнуються вбудованим монітором, завдяки якому можна подивитися на місці відзнятий матеріал. Приділимо увагу і функціональними можливостями відеореєстратора, який може мати функцію автоматичного включення при подачі живлення від бортової мережі. Велика частина відеореєстраторів обладнується акумуляторними батареями (вбудованими або знімними) для автономної роботи пристрою. Відеореєстратор автомобільний має властивість циклічного запису, тобто запис йде по колу, інтервал якого виставляється самостійно в програмному меню, або при повному заповненні джерела пам'яті. Це може бути, як жорсткий диск (вбудована пам'ять), так і карта пам'яті. Остання має низьке енергоспоживання і більш практична при перенесенні файлів на електронний носій. Вкрай бажано використання карт пам'яті високого класу (class6 або class10), який вказує мінімальну швидкість запису. Тобто, якщо карта class 6, значить швидкість запису інформації на неї не менше 6 Мб / с, відповідно, якщо карта class 10, то швидкість не менше 10 Мб / с. Клас зазвичай вказується виробником на самій карті пам'яті. У деяких відеореєстраторах можна зустріти аудіо-вхід для підключення зовнішнього мікрофона, який зазвичай використовується в розмові зі співробітниками ДАІ або в інших випадках, для більш чіткого запису голосу, тому якщо Вам потрібна ця опція, слід приділити увагу наявності такого входу. Майже всі реєстратори вміють робити не тільки відео, але і фотографії, тому пристрій можна використовувати як фотоапарат. Природно, якість знімків буде відрізнятися від тих же цифрових "мильниць", але зустрічаються гідні моделі, що роблять якісні знімки.
 
Можна підвести підсумок. У даній статті ми детально розглянули найбільш важливі моменти при виборі відеореєстратора, яким слід приділити увагу перед його придбанням. І запам'ятайте, не купуйте автомобільний відеореєстратор в торгових точках, які не дають гарантії!



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста