Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Як перевірити котушку запалювання (модуль запалювання)

08.08.2022
Котушка запалювання – це важливий елемент системи запалювання авто, який відповідає за утворення високовольтного імпульсу з низьковольтної напруги бортової мережі. Також ця запчастина забезпечує ефективне займання паливно-повітряної суміші. Тому її справна робота є вкрай важливою для нормального функціонування транспортного засобу.
 
Даний модуль застосовують у всіх системах запалювання – контактних, безконтактних та електронних. Причини виходу з ладу котушки є типовими (зазвичай це обрив проводів або пошкодження ізоляції). У цій статті ми розповімо, як перевірити котушку запалювання без тестера та з ним, розглянемо основні ознаки несправностей.
 
 

Причини поломок модулів запалювання

 
Основними причинами, через які ця запчастина повністю або частково виходить з ладу є:
  • природний знос;
  • ушкодження контактного з'єднання;
  • перегрів деталі;
  • запах гару, що походить від котушки;
  • високі вібрації;
  • механічне пошкодження.
Котушка запалювання автомобільна – це доволі надійний та довговічний елемент, вихід з ладу якого найчастіше пов'язаний із природним старінням та / або пробоєм ізоляції. Більш докладно про причини поломок цих запчастин можна дізнатись у статті «Чому котушки запалювання виходять з ладу?».
 

 

Ознаки несправностей

 
Існує декілька характерних ознак, якими можна визначити несправності модуля запалювання. Серед них:
  • троїння двигуна;
  • перебої у роботі мотора у сиру погоду;
  • падіння потужності при різкому натисканні на педаль газу.
При несправному елементі на панелі приладів машин з електронним блоком управління підсвічується лампочка «Check Engine». Однак, перераховані вище ознаки також можуть свідчити і про інші поломки, зокрема, зі свічками запалювання. Але при появі хоча б однієї з них потрібно перевірити модуль запалювання.
 

 

Способи діагностики котушки запалювання

 
Виділять три основні способи самостійної діагностики котушки запалювання:
  1. Візуально;
  2. За допомогою мультиметра;
  3. За допомогою лампочки.
 

Як перевірити котушку візуально

 
Запчастину, що вийшла з ладу, часто можна визначити за зовнішніми ознаками. Для цього необхідно взяти справний елемент та зіставити його з котушкою, працездатність якої потрібно перевірити. Корпус деталі не повинен мати пошкоджень або слідів плавлення. Важливу роль також відіграє запах. Якщо від запчастини чути гар, ймовірно, вона перегоріла та підлягає заміні.
 
 

Як перевірити котушку запалювання мультиметром

 
Як продзвонити котушку запалювання? Для перевірки модуля вам знадобиться мультиметр. Далі необхідно витягти всі котушки та перевірити опір за допомогою приладу. На величину опору впливає кількість іржі на контактах, тому перед перевіркою потрібно ретельно видалити бруд, залишки оливи та інші утворення з елементів.
 
 
Щоб виміряти опір на первинній обмотці, щупи приладу встановіть на обох контактах. При цьому виставте мультиметр у положення 20 Ом (залежно від моделей авто та типу котушки ця величина варіюється від 0,4 до 2 Ом).
 
Для вимірювання вторинної обмотки підключіть перший щуп мультиметра до одного з контактів, а другий – до пружини, яка йде до котушки. Результати вимірювання не повинні перевищувати 5 Ом. Таким чином, можна легко визначити несправну запчастину.
 
 

Як перевірити котушку запалювання лампочкою

 
Виконати перевірку котушки запалювання можна за допомогою трьохватної контрольної лампочки. Спочатку до виводу лампи підключається провід, що йде від клеми «1» до котушки запалювання. Інший вивід лампи підключають до клеми «+B» котушки та включають стартер. Якщо запчастина справна, лампа блимає.
 
 
Після того, як ви визначите несправну котушку, замініть її на нову. Жодні додаткові дії не потрібні. Швидко підібрати все необхідне для ТО можна, клікнувши за цим посиланням:
Купити якісну котушку запалювання автомобільну та інші запчастини за актуальною ціною можна в інтернет-магазині Drossel. Доставка замовлень здійснюється швидко та по всій території України. Після отримання товару залиште свій відгук на нашому сайті.



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста