Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Поліпшення автомобільного світла

30.08.2012
Напевно, кожен автомобіліст замислювався хоча б раз про поліпшення світла свого автомобіля, так як це впливає на зовнішній вигляд авто, і що найголовніше, на безпеку під час руху в темну пору доби, і при поганих погодних умовах. Як це зробити ми розглянемо в даній статті.
 

Галогенні лампи

 
Найпростішим способом (якщо у Вас не штатні ксенонові фари) поліпшення головного світла автомобіля, є заміна стічних галогенних ламп на більш якісні та високотехнологічні.

Між собою галогенні лампи відрізняються:
  • Виробником.
  • Цоколями (наприклад: H11, H27, HB2, HB3, HB4 H1, H3, H4, H7);
  • Призначенням (наприклад: лампи, спеціально розроблені для експлуатації у важких погодних умовах, зі збільшеним терміном служби і т.д)
  • Кількістю ниток розжарювання в одній лампі. Однониткові лампи використовуються в автомобілях з роздільним ближнім і дальнім світлом (наприклад: H7-ближнє світло, H1-дальнє світло). Двохниткові лампи встановлюються на автомобілі, де для ближнього і дальнього світла використовується одна лампа (наприклад: H4- ближнє і дальнє світло).
  • Потужністю. Велика частина галогеннових ламп має потужність 50W (50 / 55W - двохниткові лампи, де цифра 50 означає споживану потужність при включеному ближньому світлі, а 60 дальньому відповідно), але є лампи з підвищеною потужністю 80W, 100W (80 / 100W). Перевагою потужних ламп є те, що вони світять набагато яскравіше і ширше стандартних, але великим недоліком є висока робоча температура, внаслідок цього може пошкодитися відбивач, посадкове місце лампи та ін., що тягне за собою повну заміну фар автомобіля.
На українському ринку представлена ​​велика кількість виробників галогеннових ламп, як дешеві китайські, так високоякісні лампи іменитих брендів (наприклад: Philips, Osram) з усіма сучасними інноваційними технологіями. При виборі ламп для початку варто дізнатися який цоколь ламп підходить до Вашого автомобіля, ця інформація знаходиться в книзі по експлуатації автомобіля або на самих фарах, а потім відштовхуватися від характеристик і їх можливостей. Ми рекомендуємо купувати лампи популярних і відомих брендів виключно у перевірених продавців, щоб уникнути підробок.

Ціна питання: від 25 $
 

Ксенонове (біксенонове) світло

 
До другого способу поліпшення автомобільного світла ми віднесли встановлення ксенонового або біксенонового обладнання. Цей спосіб більш витратний, в порівнянні з простою заміною ламп, так як крім покупки ксенону слід зробити невелике доопрацювання оптики (про встановлення біксенону і ксенону читайте в наших найближчих публікаціях), зате більш ефективний, так як ксенонове світло значно ширше і яскравіше, але недоліком є фокусування. Якщо воно встановлене в оптику, не призначену для ксенону, тоді можливі «засвіти» і нечітке дальнє світло (біксенон). Для початку слід визначити, що Вам потрібно - ксенон або біксенон. Це робиться за принципом галогенних ламп, описаного вище, моноксенон інсталюється туди, де стоять однониткові галогенні лампи (окремо ближнє і дальнє світло), а біксенон варто встановлювати, відповідно, де стоять двохниткові лампи. До складу комплекту ксенону входять: моноксенонові лампи та блоки розпалювання, а комплекти біксенону складаються з біксенонових ламп, блоків розпалу й біксенонової проводки (комутації).
 
Комплекти ксенону і біксенону відрізняються між собою:
  • Бренд. Основна маса, що імпортується в Україну ксенону і біксенону, виготовляється в Китаї.
  • Цоколями. Асортимент цоколів ксенонових ламп, практично, ідентичний асортименту галогенних ламп.
  • Температурою світіння. Найпопулярнішими температурами в Україні є-4300K, 5000K, 6000K, але також поставляються в невеликій кількості ксенонові лампи з температурою світіння 3000K (використовується практично завжди в ПТФ, так як володіють яскраво жовтим світлом, що прекрасно підходить в умовах обмеженої видимості - туман), 8000K, 10000K (дані лампи менш практичні, так як через високу температуру світіння підходять тільки для використання при хороших погодних умовах і тому несуть тільки естетичну функцію).
  • Потужністю. 80-90% всього ксенонового обладнання має потужність 35W, але є і 50W, завдяки збільшеній потужності блоків розпалу, світло більш насичене, але є істотний недолік цих комплектів - крім споживання енергії, це зменшений експлуатаційний термін ксенонових ламп, так як вони конструктивно не відрізняються від ламп 35W і працюють на межі своїх можливостей.
В Україні величезна кількість брендів ксенонового обладнання, але виробників можна перерахувати на пальцях, існує: бюджетний китайський ксенон, середньої і високої якості, вироблений теж в Китаї, корейського, японського та європейського виробництва. Європейський і японський ксенон - це ксенон (штатний), яким обладнується автомобіль на заводі в процесі побудови. Перед тим, як купувати ксенонове обладнання, зверніть увагу у кого Ви його купуєте, а також на ксенонові обладнання завжди повинна бути гарантія від 1 року, якщо продавець не дає такої гарантії, то краще відмовитися від покупки.
 
Ціна питання: ксенон від 40 $, біксенон від 62 $, установка ксенону і біксенону стартує зі 100 грн.


Біксенонові лінзи

 
Третім способом щодо поліпшення головного світла автомобіля є установка біксенонових лінз. Це самий витратний спосіб, але і найефективніший. Перші біксенонові лінзи встановлювалися на автомобілі преміум-класу, а сьогодні є можливість встановити подібне обладнання, практично на будь-який автомобіль. Головна перевага біксенонових лінз - це рівномірне широке освітлення, прекрасна видимість за будь-яких погодних умовах. До недоліків можна віднести - ціну, неможливість установки лінз в оптику з рифленим склом, повне розбирання фари. Для установки лінз потрібно: біксенонові лінзи, моноксенонові лампи (наприклад: H1, D2S, D1S і т.д), блоки розпалювання (баласти), біксенонова проводка (принцип роботи і як встановити біксенонові лінзи ми напишемо в одній з наступних статей).
 
Головні відмінності біксенонових лінз:
  • Бренд і виробник.
  • Призначення. Існує два основних види біксенонових лінз: універсальні (основна маса, що продається в Україні) і штатні (ці лінзи відрізняються високою якістю і високою ціною, встановлюються на заводах при складанні автомобіля)
  • Розмір. Існує кілька стандартних розмірів від 50мм до 76мм.
  • Лампи. До універсальних біксенонових лінз в більшості підходять лампи H1 і D2S.
На ринку України величезний вибір біксенонових лінз, але варто купувати тільки у перевірених продавців даного обладнання, які дають гарантію. При виборі слід врахувати і нюанси інсталяції біксенонових лінз, якщо в комплект універсальних лінз входить кріплення (під цоколі H4 і H7) для зручності установки без додаткового доопрацювання оптики, то штатні лінзи не комплектуються ні чим подібним, а значить Вам доведеться крім повного розбирання фари і допрацьовувати її (підганяти).
 
Ціна питання: біксенонові лінзи з комплектом ксенону від 110 $, робота по установці лінз починається від 350грн.
 
Важливо! Стаття несе тільки інформаційний характер, перед покупкою галогенових ламп, комплектів ксенону або біксенонових лінз слід проконсультуватися у фахівців, для того щоб Вам порекомендували оптимальний варіант для Вашого автомобіля (ціна і максимальний ефект).



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Зберігання їжі та води
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста