Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Ручна поліровка авто: чим краще полірувати машину своїми руками

26.07.2022
З часом ЛФП транспортного засобу втрачає початковий блиск. На поверхні з'являються подряпини та потертості. Для усунення цих і подібних проблем проводиться полірування автомобіля. Дану роботу можна виконати самостійно та заощадити на відвідуванні СТО. У цій статті ми розповімо всі нюанси поліровки своїми руками.
 
 

Що таке поліровка машини і навіщо вона потрібна?

 
Відновити первинний блиск транспортного засобу, освіжити фарбу і, водночас, захистити ЛФП від негативних впливів довкілля, допоможе одна з головних процедур автотюнінгу – поліровка.
 

Коли потрібна поліровка?

 
Перед поліровкою машини, слід відповісти на запитання: а в яких випадках вона потрібна? Адже ця процедура входить у категорію агресивних механічних пошкоджень – при частому поліруванні авто цей процес може принести не тільки користь, але й шкоду (зняття шарів під час шліфування порушує металеву поверхню кузова, внаслідок чого розвивається іржа).
 
Автомайстри рекомендують проводити полірування машини не більше 15-20 разів. Поліровка не замінить фарбу, а лише освіжить її. Тому, якщо фарба стерлася, її потрібно оновити.
 
 
Поліровка кузова автомобіля потрібна, якщо:
  • є подряпини, потертості;
  • з'являються патьоки;
  • тьмяніє фарба;
  • утворюються шагрені;
  • помітна невідповідність кольорів (наприклад, після неякісного фарбування).

Види та типи поліровки

 
Існують 2 види поліровки транспортного засобу: вручну та зі застосуванням спеціальних полірувальних пристроїв (машинок). Кожен спосіб цікавий і важливий по-своєму.
 
Вибір способу нанесення поліролі залежить від вираженості дефектів. Якщо подряпини можна відчути на дотик, робиться глибоке полірування. Для цих цілей бажано придбати шліфувальну машину.
 
 
Варто зазначити, що роботу, виконану вручну, прийнято вважати більш якісною та ювелірною, адже в цьому випадку шар, який знімається при шліфуванні – менший. Це не викличе таких значних пошкоджень кузовної поверхні, як при поліровці зі спеціальними машинками.
 

Особливості ручної поліровки авто

 
Процес нанесення полірувального засобу полягає в розтиранні продукту поверхнею кузова. Ефективність виконаної роботи залежить від прикладеного зусилля. Чим сильніше тертя, тим глибшим буде блиск ЛФП. Складність у ручному поліруванні – це властивість поліролі швидко застигати. Якщо діяти неквапливо, результат не потішить. Але варто відзначити, що все можна виправити – через добу, коли продукт повністю застигне, можна поправити дефекти.
 
 
Серед ключових правил поліровки своїми руками варто виділити такі:
  1. Перед початком полірувальних робіт обов'язково вимийте кузов, щоб дрібні частинки бруду та пилу не деформували ЛФП під час процедури;
  2. Проводьте поліровку в теплому, добре провітрюваному та освітленому приміщенні (теплому – щоб матеріали зберігали свої консистенції; у світлому – щоб не упустити найменшої ділянки, і тим самим, не звести нанівець усе полірування);
  3. Пам'ятайте, що проводити в гаражі одночасно полірувальні та інші роботи (наприклад, шпаклювання) категорично заборонено – дрібні частинки інших матеріалів можуть осісти на поліруванні та викликати неприємності;
  4. Відповідально поставтеся до вибору поліролі.

Чим краще полірувати машину своїми руками?

 
На сьогоднішній день ринок автохімії пропонує велику кількість різноманітних засобів для полірування. Усі засоби поділяють на групи, залежно від основи: рідкі, кремоподібні та пастоподібні. Рідкі склади відрізняються нижчою ціною. Пасти коштують дорожче, але їхня витрата менша.
 
Одні поліролі розраховані для захисту поверхні від забруднень. Інші – дозволяють довго зберігати колір яскравим та насиченим. Ми рекомендуємо звернути особливу увагу на крем-поліроль преміум якості – Adam's Polishes Hand Polish. Головною особливістю даного продукту є його універсальність: можна використовувати як для ручного полірування за допомогою аплікатора Adam's, так і для роботи з полірувальною машиною Swirl Killer.
 
 
Інші переваги крему-поліролю Hand Polish від компанії-виробника Адамс:
  • до складу засобу входить суміш дрібнодисперсних абразивів, яка гарантує максимально ефективне та швидке видалення дрібних подряпин / дефектів ЛФП;
  • наділяє оброблювані поверхні глибиною та насиченістю кольору, гладкістю, сяючим блиском;
  • завдяки гладкому полімерному шару забезпечується надійний захист лакофарбового покриття авто від ультрафіолетових променів, пилу, забруднення;
  • не висихає, не припадає пилом і не втрачає свої змащувальні властивості;
  • є простим у застосуванні.
 

Висновок

 
Як бачимо, відполірувати машину своїми руками, не вдаючись до допомоги фахівців із сервісу, цілком реально.
 
Купити якісну поліроль для кузова за актуальною ціною можна в інтернет-магазині drossel. Швидка доставка замовлень виконується по всій території України. Також на нашому сайті можна ознайомитись з відгуками українських водіїв.



Читать другие статьи...

Отзывы
Для данной публикации никто не оставил отзыва.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Смотрите также
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Інструмент
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста