Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Літній омивач скла: який вибрати, чим відрізняється від зимового?

04.07.2022
Рідини для омивання скла ділять на два види: літні та зимові. Головна їхня відмінність — температура замерзання та добавки, що входять до складу.
 
Омивач скла літній має інші властивості, ніж його зимовий аналог. Тому якщо у вас досі у бачку залита «незамерзайка» – то саме час її змінити.
 
 
 
Літній омивач – це засіб, розроблений спеціально для очищення та миття скла. Має низьке піноутворення.
 
Деякі автовласники замість літньої рідини використовують звичайну або дистильовану воду. А даремно! Головна перевага склоомивача полягає в тому, що він, на відміну від води, не залишає розводів на склі, не засмічує форсунки солями, максимально швидко та ефективно очищає стекла від слідів бруду, дрібних комах та інших забруднень, які вдень можуть і не заважати огляду, а в нічний час чи сутінки — робити лобове скло мутним, що негативно позначається на концентрації уваги та видимості.
 
У цій статті ми розповімо чому омивач скла краще за воду і як правильно його вибрати.
 
 
 

Чому не рекомендується лити воду в бачок склоомивача?

 
Для отримання відповіді на питання про те, що лити в бачок склоомивача в літній період часу, є сенс з'ясувати, чому не варто заливати туди звичайну воду. Як відомо, у будь-якій воді є домішки (солі металів), які згодом не тільки осідають на крильчатці насоса, стінках бачка, але й також забивають розпилювачі та систему в цілому.
 
Крім цього, омиваюча ефективність звичайної води вкрай низька. Вона не зможе належним чином очистити вітрове скло від жирних плям, крапель смоли та інших забруднень. Іноді замість звичайної твердої води використовують її дистильований аналог. У такій воді немає домішок (солей), а ефективність її роботи з відмивання дещо вища.
 
 
 

Який вибрати літній омивач скла?

 
При купівлі літньої омивайки рекомендуємо звертати особливу увагу на декілька чинників.
 

Чинник 1. Ступінь концентрації

 
Рідини для склоомивача поставляються у двох варіантах:
  1. Концентрат омивача;
  2. Повністю готовий для використання продукт.
Варто зазначити, що концентрованих складів більше, оскільки водій самостійно може створити готовий до застосування засіб у пропорціях, які необхідні йому в конкретному випадку.
 
На упаковці каністри, в якій поставляється концентрат літнього омивача скла, пишеться діапазон (чи точне значення) пропорцій, рекомендованих для розведення водою. Також на етикетках вказується якою саме водою необхідно розбавляти продукт.
 
 
 

Чинник 2. Склад літньої склоомивайки

 
У більшості випадків виробники рідин для омивання скла прямо на етикетці вказують речовини, що входять до їхнього складу. Від цього чинника безпосередньо залежить ефективність продукту, а також те, забруднення якого типу він зможе видалити. Основою будь-якого омивача скла є спирти – етиловий, метиловий, ізопропіловий.
 
Ми рекомендуємо користуватися найбільш безпечними та ефективними омивайками на основі етанолового спирту. Їх легко розрізнити серед інших, оскільки вони мають чітко вираженого запаху.
 
 
 

Чинник 3. ПАР (поверхнево активні речовини)

 
Поверхнево активні речовини – це хімічні сполуки, основне завдання яких полягає у розчиненні жирів та органічних елементів, що вкрай важливо для очищення оброблюваних поверхонь. Чим вище розчинні властивості ПАР – тим краще.
 
 
 

Чинник 4. Ароматизатори

 
До складу майже всіх літніх омивачів скла входять ароматизатори, що відповідають за маскування неприємних запахів, які походять від спиртової та ПАР основ. Найчастіше це легкі фруктові аромати. Варто також відзначити, що один і той самий засіб у лінійці фірмою-виробником пропонується з різними ароматами. Тому омивач скла варто вибирати відповідно до особистих уподобань.
 
 

Чинник 5. Безпека

 
Літня омивайка має бути безпечною не тільки для людського організму, а й для окремих елементів автомобіля. Зокрема, продукт повинен роз'їдати внутрішні елементи очисної системи (гумові патрубки, пластмасові лопаті крильчатки, стінки накопичувального бачка), бути безпечним стосовно ЛФП транспортного засобу. Так як при розбризкуванні велика кількість засобу потрапляє не тільки на скло, а й на кузов.
 
 
 

Чинник 6. Тара для очищувача скла

 
Особливу увагу при купівлі літньої омивайки варто приділити тарі. Упаковка має бути з міцного пластику, з неушкодженою етикеткою, на якій вказано:
  • хімічний склад;
  • дата виготовлення;
  • температура, за якої можна використовувати даний очищувач.
 
 

Висновок

 
Вибір літньої рідини для омивання скла варто робити, ґрунтуючись на вартості продукту, обсязі його упаковки, рівні концентрації та ефективності, особистих уподобаннях. Тому дати універсальну відповідь у цьому випадку важко.
 
 
Сподіваємося, що наша стаття була для вас корисною. Купуйте якісні рідини для склоомивачів та іншу автохімію в інтернет-магазині Drossel. Оперативна доставка замовлень здійснюється по всій території України. Чекаємо на ваші відгуки!



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста