Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Заміна пружини: все, що потрібно знати про пружини автомобільної підвіски

31.07.2020
Пружина автомобільної підвіски - це пружний елемент ходової частини автомобіля, який служить для згладжування нерівностей дорожнього полотна та гасіння коливань кузову авто. Як правило, ці деталі виготовляють зі спеціальної пружинної сталі. Часто вони використовуються у парі з амортизаторами, але можуть бути встановлені і без них.
 
 
Практично усі автомобільні пружини діляться на наступні види:

1. Гвинтові пружини. Виготовляють шляхом намотування прута пружини на циліндр. Усі витки однакового діаметра. У ненавантаженому стані витки не торкаються один одного.

2. Конічні пружини. Цей тип пружин підвіски має форму конуса з відповідним зменшенням діаметру. Завдяки такій формі при навантаженні витки не торкаються один одного, що забезпечує довший робочий хід.
3. Бочкоподібні пружини. Ці запчастини мають форму бочки, де діаметр пружин у центральній частині значно більше, ніж по краях. Подібні елементи використовуються там, де через конструктивні особливості автомобіля немає можливості застосування конічної або стандартної гвинтової пружини.
 

Існує кілька основних причин виходу із ладу автомобільних пружин:
  1. "Втома" металу. Проявляється у вигляді втрати пружності після певного пробігу.
  2. Перевантаження авто. Постійна експлуатація транспортного засобу в інтенсивному режимі дуже згубно впливає на усю ходову машини, у тому числі й на пружини. Часто подібна їзда призводить до перелому деталі.
  3. Регулярне тертя витків пружин одна об одну. Відбувається через постійне перевантаження авто або при недбалій їзді по ямах, внаслідок чого пружини "просідають" та втрачають свою початкову пружність.
  4. Корозія металу при попаданні води та інших хімічно активних реагентів. З цієї причини переріз прута пружини зменшується, і вона втрачає свою пружність.
  5. Низька якість виготовлення пружин. Це стосується будь-якої запчастини автомобіля. Нерідко через це відбувається передчасна поломка.
Ознаки того, що час міняти автомобільні пружини:
  • суттєво зменшився кліренс авто;
  • автомобіль завалений на одну зі сторін;
  • сторонні звуки у підвісці під час їзді;
  • помітна корозія металу пружин.
Швидко підібрати пружину автомобільної підвіски та все необхідне для заміни амортизаторів ви можете, клікнувши за цим посилання:
Будь-яка із перерахованих вище ознак не гарантує, що причина проблеми саме у пружинах автомобільної підвіски, але дає підстави серйозно задуматися щодо перевірки їх стану. Якщо вам необхідно обрати та замінити таку запчастину, як пружину підвіски, скористайтеся зручним підбором на нашому сайті Drossel. Залишилися питання чи потрібна допомога у виборі? Телефонуйте, менеджери вам допоможуть.
 


Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Зберігання їжі та води
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста