Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Заміна амортизаторів: які вибрати стійки амортизатора для свого авто

30.07.2020
Амортизатор - це один із конструктивних елементів підвіски автомобіля, який використовується для гасіння коливань під час руху авто. Сучасні амортизатори досить успішно підлаштовуються під дорожні умови, перешкоджаючи надмірному крену автомобіля та його розгойдуванню під час їзди по нерівностях. Як і будь-яка запчастина, амортизатори періодично вимагають заміни.
Постійно зростаючий попит на амортизатори спровокував появу великої кількості брендів, що займаються їх випуском. Ми виділили основні з них:
  • Kyb (Kayaba) - японський бренд, що надає широкий асортимент не тільки для японських авто, а й для європейський автомобілів.
  • Bilstein - це німецький бренд, основним напрямком якого є виробництво амортизаторів для спортивних автомобілів.
  • Sachs постачає свої амортизатори не тільки у якості запчастин на заміну, але і для автозбиральних заводів, де вони встановлюються на конвеєрі у такі авто, як BMW, Audi та інші.
  • Monroe - бельгійський виробник, що має досить великий асортимент амортизаторів на більшість автомобілів. Також його запчастини встановлюються на авто Volvo.
Існує два основних види амортизаторів:
  1. Оливні амортизатори. Являють собою телескопічний демпферний циліндр, який заповнений оливою і невеликою кількістю повітря. Такі амортизатори достатньо м'які та недорогі. Ключовим недоліком таких амортизаторів є їхній нетривалий ресурс.
  2. Газооливні амортизатори відрізняються від оливних тим, що більша частина їх робочого внутрішнього простору зайнята газом, а решта обсягу - оливою. Вони більш жорсткі, але при цьому набагато краще “тримають” дорогу, особливо на високій швидкості руху.
Щоб дати відповідь на головне питання "Які вибрати стійки амортизатора для свого авто?", потрібно звернути увагу на стиль їзди водія.

Так, газооливні варіанти більше підходять для агресивного стилю водіння, завдяки їм забезпечена краща керованість на великій швидкості, а також вони відмінно "тримають" дорогу при різких поворотах.

Для автовласників, які надають перевагу розміреному керуванню, більше підійдуть оливні амортизатори. Вони дешевші, а при спокійному водінні різниця між оливними і газооливними амортизаторами буде практично непомітна.

Багато автомобілістів помилково вважають, що стійка та амортизатор - це одне й те ж. Визначення терміну "амортизатор" ми зазначили вище, а стійка амортизатора - це частина автомобільної підвіски, яка представляє собою цілий вузол. Амортизатор може бути частиною стійки, але ніяк не навпаки.
 
Стійка і амортизатор також мають різні способи кріплення. У нижній частині стійки є жорстке кріплення, а зверху за допомогою опори амортизатора вона фіксується на кузові. Амортизатор же кріпиться через сайлентблоки.

Швидко підібрати амортизатори, стійки та все необхідне для заміни амортизаторів ви можете, клікнувши за цим посилання:
Із несправними або неякісними амортизаторами їзда стає не тільки некомфортною, але і небезпечною. Машиною складніше керувати, погіршується зчеплення коліс із дорогою. Якщо вам необхідно вибрати та замінити таку запчастину, як амортизатор, скористайтеся зручним підбором на нашому сайті Drossel. Залишилися питання чи потрібна допомога у виборі? Телефонуйте, менеджери вам допоможуть.
 


Читать другие статьи...

Отзывы
Для данной публикации никто не оставил отзыва.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Смотрите также
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Інструмент
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста