Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Гальмівні шланги: види, ознаки несправності, причини поломок

24.07.2020
Гальмівний шланг - це складова частина гальмівної системи автомобіля, завдяки якій відбувається подача гальмівної рідини у ті місця, де використання жорсткої магістралі неможливе через конструктивні особливості авто або відстань між точками кріплення шлангу, яка постійно змінюється.

 

 
Виділяють два основних види гальмівних шлангів:
  1. Гумові шланги. Ці вироби складаються зі сталевої сітки, яка із внутрішньої сторони покрита спеціальним гумовим шаром. Із зовнішнього боку - іншим гумовим складом, що забезпечує гнучкість і перешкоджає попаданню пилу, вологи та іншого у гальмівну магістраль. Подібні шланги широко застосовуються в автомобілях завдяки простоті конструкції, надійності, зносостійкості та відносно невисокій ціні.
  2. Армовані шланги. Зазвичай, є двошаровими. Внутрішній шар складається з пластикової трубки підвищеної міцності. Зовнішній - виконаний зі спеціальної металевої тасьми, завдяки чому шланг не деформується. Такий вид гальмівних шлангів вважається більш ефективним, оскільки він менш схильний до деформації, аніж гумові шланги. Однак мінусом армованих гальмівних шлангів є сама армована сітка-тасьма, що дряпає практично будь-яку поверхню, з якою вступає у контакт. Як результат, більшість виробників стали наносити тонкий прозорий шар ПВХ, який вирішує цю проблему.
Гальмівні шланги завжди зазнають серйозних навантажень, адже безперервно перебувають під високим тиском. Дуже важливо, щоб шланги зберігали свою еластичність та гнучкість. При необхідності, як і будь-які інші автозапчастини, гальмівні шланги вимагають заміни.

Ознакою виходу з ладу гальмівних шлангів є:
  • запотівання шлангу;
  • деформація всього шлангу або його частини;
  • витік гальмівної рідини;
  • розгерметизація шлангу або його елементів.

Ресурс гальмівних шлангів встановлюється заводом-виробником і, як правило, становить близько 100000 км пробігу. Однак заміна такої запчастини, можливо, буде потрібна і раніше. Багато що залежить від стилю їзди, якості самого шлангу та гальмівної рідини.

Швидко підібрати все необхідне для обслуговування гальмівної системи ви можете, клікнувши за цим посиланням:
Своєчасне ТО і систематична діагностика усіх компонентів гальмівної системи позбавить вас від дорогого ремонту в майбутньому. Справні й ефективні гальма - запорука впевненості у будь-якій критичній ситуації.
 
 
Інтернет-магазин Drossel має широкий асортимент гальмівних шлангів. Завдяки зручному підбору на сайті ви зможете виконати його самостійно, а якщо залишилися питання або потрібна допомога у виборі, телефонуйте нам, менеджери вам допоможуть.


Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста