Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Ознаки несправності гальмівних супортів

13.07.2020
Супорт - це та частина гальмівної системи, яка перетворює зусилля від натискання на гальмівну педаль у гальмівне зусилля авто. Саме супорт забезпечує притиснення гальмівних колодок до диску і завдяки цьому відбувається зменшення швидкості руху автомобіля.

Гальмівний супорт складається з:

  • робочого циліндра та розміщеного у ньому поршня, який притискає колодки до гальмівного диску;
  • скоби, у якій фіксуються колодки.
Правильна та безвідмовна робота гальмівної системи, зокрема супортів, можлива тільки при регулярному ТО і своєчасному діагностуванні поломки, що виникла. До основних ознак несправності гальмівних супортів можна віднести:
  • підклинювання гальм;
  • падіння рівня гальмівної рідини;
  • педаль гальма стає "ватною";
  • гальма стали "тугі";
  • нерівномірний знос гальмівних колодок та дисків;
  • перегрів гальм.
Усі ці ознаки дають привід перевірити технічний стан супортів і усунути причину їх появи. Найпоширенішими несправностями гальмівних супортів є:
  1. Розтріскування та знос ущільнюючих манжет. Через це спостерігається запотівання або витік гальмівної рідини;
  2. Закисання направляючих пальців. Зазвичай, відбувається через відсутність мастила безпосередньо на направляючих або після застосування не спеціального мастила для супортів, а наприклад, солідолу, літієвого, тефлонового та інших мастил, використання яких у гальмівній системі є неприпустимим;
  3. Підклинювання й закисання гальмівного поршню. Пов'язано, як правило, з корозією на стінках гальмівного поршню або робочого циліндра супорту. Корозія виникає через потрапляння вологи ззовні, через пошкоджений манжет або разом з гальмівною рідиною.

Усі ці проблеми на початковій стадії можна вирішити за допомогою ремкомплекту гальмівного супорта. А в більш запущеному стані необхідно замінити супорт у зборі.

Щоб знизити ризик виникнення подібних проблем, ми рекомендуємо: перевіряти стан та цілісність всіх манжет на супортах, звертати увагу на підтікання гальмівної рідини, періодично змащувати направляючі пальці супортів, міняти гальмівну рідину на нову.

Своєчасне технічне обслуговування, вчасно виявлені несправності з подальшим їх усуненням - усе це дозволить бути впевненим в ефективності гальм автомобіля та зробити вашу поїздку комфортною й безпечною. Перейти та швидко підібрати все необхідне для обслуговування гальмівної системи ви можете за наступним посиланням:
Якщо у вас залишились питання або потрібна допомога у підборі запчастин на авто, телефонуйте нам, менеджери вам допоможуть.
 


Читати інші статьи...

Відгуки

08:36:12 26.08.2023

Оцінка 5
Iza neispavnosti supporta, pedal pri najatii mojet provalivatisia
Розкрити
Відповісти

19:40:31 29.05.2023

Оцінка 5
Здравствуй. В чём оказалась проблема? У меня похожая ситуация, буду рад совету.
Розкрити
Відповісти

10:51:18 25.02.2022

Оцінка 5
Приора 13 года, на трассе при длительной езде левое колесо становится овальным начинает скакать, загнул тормозной диск, после замены диска ничего не изменилось, может ли на это влиять суппорт, так же металлический звук как будто колодки бегают в разные стороны и стучат
Розкрити
Відповісти
Drossel

10:55:49 12.03.2022

Доброго дня, Данило. У Вашому випадку для вирішення Вашої проблеми рекомендуємо звернутися на станцію технічного обслуговування авто.
Розкрити

01:34:32 28.08.2021

Оцінка 5
У меня звон с правой стороны колеса, когда едешь по трещинами на асфальте, сказал направляйте, поменял линьки, втулки стабилизатора, звон не прекратился, сказали что супорт
Розкрити
Відповісти
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Зберігання їжі та води
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста