Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Що таке силант і чому його варто купити?

19.07.2018
Асортимент засобів для захисту ЛФП автомобіля величезний і людині, далекій від детейлінгу, складно розібратися у всіх пропозиціях ринку. Ця стаття допоможе Вам зрозуміти, що ж таке силант  сучасний продукт для захисту лакофарбового покриття. Ви також дізнаєтеся про його відмінність від воску і аспекти нанесення.
 
Почнемо з найважливішого, а саме визначення, що ж таке силант. Даний продукт являє собою кузовний герметик і призначений для створення захисного шару на ЛФП. Склад заснований на сучасних акрилових полімерах і вторполімерах, до яких додатково вводяться сонцезахисні фільтри. Синтетичні компоненти проникають в мікропори лаку, заповнюють їх і застигають, створюючи плівку. Ця плівка мінімізує поверхневий натяг, тому забруднення, вода не затримуються на поверхні покриття.
 
 

Що робить силант?

  • Захищає лак від кислотних дощів, забруднень, солі, ультрафіолету.
  • Вирівнює рельєф ЛФП і вирівнює поверхню.
  • Підсилює ефект глянцю.

Чим силант відрізняється від воску?

 
Силант повністю складаються з полімерних компонентів із заданими властивостями, тоді як віск містить в своєму складі натуральні і синтетичні компоненти в різних пропорціях. Основна функціональна відмінність силанту від воску  це термін дії захисного покриття. Ефект після нанесення силанту Ви будете спостерігати протягом 3-6 місяців, тоді як віск перестане захищати кузов через 3-8 тижнів. Можна виділити і відмінності в блиску лаку після обробки тим чи іншим засобом. Багато автолюбителів відзначають, що силант дає більш холодне, глянсове сяйво, тоді як блиск після воску можна назвати м'яким і глибоким.
 
 

Особливості нанесення силантів

 
Герметик для кузова можна наносити в один або кілька шарів. Його застосовують як самостійно, так і в комплексі з іншими складами, наприклад, при створенні «американського пирога». Нижче ми наводимо загальну технологію ручного нанесення силанту, тому перед застосуванням необхідно ознайомитися з тим способом, який пропонує виробник Вашого засобу.
 
Силант наноситься на попередньо очищену і знежирену поверхню. Для розподілу складу по поверхні використовуйте спеціальні аксесуари (губки, аплікатори). Розподіливши силант, дайте йому застигнути. Через 10-15 хвилин розполіруйте залишки засобу ЛФП м'яким мікрофібровим рушником або серветкою. Наносити наступний шар силанту можна через 1-24 години, що, знову таки, залежить від рекомендацій виробника. Проводити роботи необхідно в безвітряну погоду або в приміщенні. Професіонали детейлінгу використовують для нанесення полірувальні машинки і м'які кола. Такий спосіб значно прискорює процес обробки поверхні.
 
Силант  ефективний засіб, здатний надовго запобігти пошкодження ЛФП Вашого автомобіля і надати йому глянсовий блиск. Вибираючи продукт, ми рекомендуємо не заощаджувати і купити брендовий склад з доведеною ефективністю.



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста