Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

ТОП-7 проблем, які можна усунути, замінивши повітряний фільтр автомобіля

18.06.2020
Багато автовласників, які знають про існування повітряного фільтру, недооцінюють його значення, коли, насправді, дана запчастина впливає на цілу низку робочих характеристик транспортного засобу. Будучи правильно встановленим, чистий повітряний фільтр забезпечує більш економічну витрату палива, подовжує експлуатаційний термін двигуна, скорочує кількість шкідливих викидів та помітно підвищує прийомистість.
 
Словом, це та сама крапля, яка здатна зробити у морі погоду, але важливо стежити за тим, щоб сама деталь була в оптимальному стані. Тому далі ми хочемо звернути вашу увагу на 7 найбільш поширених проблем, яких можна уникнути шляхом своєчасної заміни повітряного фільтру.
 

1. Незвичайні шуми двигуна

 
Коли повітряний фільтр повністю справний і мотор працює на холостому ходу, відчуваються та чуються плавні вібрації, що говорить про ефективне функціонування двигуна. При появі дивних шумів, що нагадують кашель або хлопок, можна припустити, що приток повітря у двигун недостатній, а це є ознакою того, що пора замінити фільтр.
 

2. Погіршення робочих параметрів

 
Якщо при натисканні на педаль газу автомобіль реагує "знехотя", слабо набирає розгін і повільно рухається, то висока ймовірність того, що через брудний фільтр у двигун не надходить необхідна кількість повітря, без якого неможлива його стабільна робота. Ліками від такого роду напасті буде банальна заміна фільтру.
 
 

3. Зростання витрат палива

 
Зниження паливної економічності - це красномовний симптом забрудненого повітряного фільтру або неполадок із ним. Несправна або брудна запчастина перешкоджає притоку повітря, що призводить до зменшення вмісту кисня у суміші. Мотор змушений компенсувати це "кисневе голодування" шляхом більшого споживання палива; і тільки завдяки цьому йому вдається генерувати потужність, що необхідна для переміщення на таку ж відстань або з тією ж швидкістю, як і при чистому фільтрі.
 

4. Чорний дим або полум'я викидаються із вихлопної труби

 
При дефіциті повітря двигуну доводиться працювати на суміші, яка багата на паливо. Але дана суміш не згорає повністю перед тим, як потрапити у випускну систему, тому виходить з машини у вигляді чорного осаду, що нагадує кіптяву. Це і є той самий дим чорного кольору. Або ж трапляється так, що тепло, яке присутнє у випускній системі, призводить до займання незгорілого палива, саме цим можна пояснити полум'я на кінці вихлопної труби, вихід якого супроводжується хлопками.
 

5. Запах бензину у вихлопних газах

 
Якщо під час запуску мотора запахло бензином, це означає, що повітря подається в систему вприскування палива у недостатньому обсязі, тому надлишок незгорілого палива викидається через вихлопну трубу (отже й відчувається запах бензину). Як і в інших випадках, рішенням буде заміна повітряного фільтру.
 

6. Поверхня фільтру забруднена

 
Колір нового повітряного фільтру - білий або білуватий, проте по мірі накопичення пилу й бруду він стає темнішим. Тому навіть при поверхневому огляді можливо визначити, що настав час замінити цю деталь.
 
 

7. Горить індикатор «Check Engine»

 
Брак повітря може призвести до відкладення нагару в моторі, після чого на приладовій панелі активується індикатор «Check Engine». У такому випадку в першу чергу варто перевірити, чи не вимагає заміни повітряний фільтр, а вже потім вдаватися до інших діагностичних прийомів. Більшість автовиробників рекомендують міняти фільтр після подолання рубежу 20 000 км або кожні 12 місяців, навіть якщо він не виглядає брудним.

Швидко підібрати повітряний фільтр та запчастини для ТО можна клікнувши за цим посиланням:
Автомобіль - це великий взаємопов'язаний організм, кожна клітина якого грає свою роль у процесі його життєдіяльності, тому своєчасна заміна такого, на перший погляд, незначного елементу, як повітряний фільтр, здатна послужити для профілактики багатьох проблем. Широкий асортимент запчастин, привабливі ціни та оперативна доставка - це основні переваги інтернет-магазину Drossel, тож покупка на нашому сайті буде вигідною в усіх відношеннях.


Читать другие статьи...

Отзывы
Для данной публикации никто не оставил отзыва.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Смотрите также
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Інструмент
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста