Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Основні відмінності мотоциклетних та автомобільних олив

23.05.2018
На більшості мотоциклетних форумів активно обговорюють відмінності між автомобільними оливами і спеціальними оливами для мотоциклів. Думки мотоциклістів сильно відрізняються, а істина, як завжди, знаходиться десь посередині. У даній статті ми розібрали всі особливості мотоциклетної оливи і спробували дати відповідь на актуальне питання про те, чи можна заливати автомобільну оливу в мотоцикл.
 
 
Популярні виробники, такі як Xado, Comma, ENI, Ravenol випускають спеціалізовані лінійки моторних, трансмісійних та інших олив спеціально для мотоциклів. Їх виготовляють на базі автомобільних. Однак мотоциклетні змащувальні матеріали значно відрізняються від автомобільних по ряду важливих ознак:
  • мотоциклетні оливи використовуються і для двигуна, і для коробки передач;
  • сприяють охолодженню двигуна при високих оборотах;
  • адаптовані для роботи в умовах екстремальних навантажень.
Конструкція мотоцикла передбачає більш високу швидкість обертання колінчастого вала, підвищену потужність. У зв'язку з цим, може бути зрушення або розрив масляної плівки, який призводить до швидкого зношення і пошкодження двигуна. Присадки в мотоциклетних оливах створюють більш міцну масляну плівку, продовжуючи термін служби мотора. Подібні присадки відсутні в автомобільних змащувальних матеріалах.
 
Однією з особливостей мотоциклетних двигунів можна назвати вологе зчеплення. У подібному випадку автомобільна олива з модифікаторами тертя може знизити передачу потужності і викликати прослизання дисків.
 
У мотоциклетні змащувальні матеріали також додають присадки, що поліпшують стійкість масляної плівки до високих температур, що особливо важливо для двигунів з повітряним охолодженням. У подібних двигунах мастильний матеріал піддається підвищеним температурним навантаженням. Додатковим плюсом також стануть присадки з антикорозійними властивостями і які знижують пінність. Вивчивши склад автомобільної оливи, Ви не знайдете в ній подібних добавок.
 
 
Варто відзначити той факт, що до 90-х років виробники не випускали мотоциклетні мастильні матеріали і всі любителі двоколісного транспорту використовували автомобільну. Однак сучасні мотоцикли вимагають особливого догляду, особливо якщо ви любите їздити з високою швидкістю.
 
Важливо! Двотактні двигуни вимагають використання спеціалізованої моторної оливи 2Т!
 
Залив в улюблений байк автомобільну оливу, Ви йому навряд чи нашкодите, однак, вибираючи між автомобільною і мотоциклетною оливою, рекомендуємо зупинитися на останній. Спеціальні мастильні матеріали відрізняються більш стабільними властивостями, оптимальними в'язко-температурними характеристиками. Мотоциклетні оливи не тільки продовжують термін служби мотора, але і полегшують переключення коробки передач.
 
За своїм складом мото оливи діляться на:



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста