Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Як працює біксенон

24.05.2015
Біксенон призначений для автомобілів, оптика яких передбачає використання одного джерела світіння для формування дальнього і ближнього променя. Перемикання режимів роботи передбачено на апаратному рівні, не викликає пауз і затухань в роботі системи освітлення. З подібним обладнанням підвищується безпека руху та комфорт водія. Сформований потік освітлює велику область насиченим світлом густої заливки. Яскравість і інтенсивність світла не змінюється при погіршених метеоумовах, промінь дальнього світла пробиває стіну опадів, дозволяє завчасно інформувати учасників руху про перешкоди на дорозі.
 

Чого дозволяє домогтися біксенон:

  • максимальної світловіддачі;
  • меншого споживання енергії;
  • знизити стомлюваність і напруженість органів зору;
  • підвищити безпеку руху;
  • підвищити ресурс придатності всіх конструктивних елементів оптики;
  • заощадити на покупці декількох джерел світіння.
Біксенонове обладнання різниться за методом зміни фокусування світлового променя. Режим «дальній / ближній» може змінюватися під впливом соленоїда, який змінює положення лампи, або за допомогою рухомої шторки. Електромагнітний механізм використовується в ксенонових лампах з цоколями H13, HB5 (9007), H4. Він переміщує джерело світіння вздовж своєї осі (лампи Н4) або під іншим кутом, що дозволяє змінити геометрію променя, наблизити точку фокусування або максимально її віддалити. Переміщення колби ксенонової лампи створює швидкий і надточний вертикальний рух променя. Електроніка швидко реагує на сигнали, не створює затримок в момент перемикання режимів.
 
Якщо виникає дилема, який ксенон ставити, необхідно враховувати візуальні і конструктивні відмінності ламп, визначити їх відповідність конкретному типу фар. Модулі головного світла сучасних засобів пересування діляться на ті, в які встановлюються лампи з поєднаним дальнім / ближнім, і роздільні, де на кожен режим світіння відводиться окреме джерело. Сучасними біксеноновими комплектами можна оснастити авто, в оптиці яких встановлені штатні галогенні лампи з двома нитками розжарення. У галогенних джерелах світіння кілька тендітних вольфрамових елементів формують промінь світла різної асиметрії (одна нитка розжарення відповідає за ближнє світло, а інша потужніша - за дальнє), а в біксенонових лампах нитка розжарення зовсім відсутня. Світіння ксенонової лампи засноване на технології дугового розряду, який виникає всередині капсули між вібростійкими вольфрамовими електродами. Світлова дуга розпалює газифіковані наповнювачі лампи, підтримує їх стабільне світіння.
 
Щоб біксенон не став причиною неприємних ситуацій на дорозі, важливо правильно провести процес установки обладнання. Найважливіший аспект - конструкція фари. У звичайних блоках освітлення високочастотне біксенонове дальнє світло буде інтенсивно розсіюватися, що зумовить низьку інтенсивність і яскравість світлової плями. Перед інсталяцією біксенонових ламп в фари Halogen роздільної оптики необхідно відполірувати розсіювач фар, видаливши нерівності і заломлюючі елементи.
 

Схема підключення біксенона

 
При інсталяції ламп біксенона важливо правильно підібрати температуру їх світіння. Саме раціональне поєднання яскравість / інтенсивність світлового потоку в ламп з 4000К-6000К. Підвищення даного параметра веде до зменшення яскравості (світло 8000К більш схильне до активного розсіюванню, ніж 3500К). Синій відтінок світіння ламп викликає напруженість зорових рецепторів, провокує передчасну втому органів зору. Але ксенон даного спектра випромінювання не залишиться непоміченим в потоці рухомих засобів пересування. Сучасні лампи біксенона виконуються в металевому або пластиковому корпусі, функціонують від мережі 12В і забезпечують яскравість світіння не менше 3 тис люмен. Ресурс їх придатності на 4-5 разів більший, ніж термін експлуатації галогенних аналогів.
 
Щоб біксенон дозволив насолодитися гарним освітленням, комфортним для сприйняття людським оком, не викликав дискомфорт у зустрічних водіїв, довірте процес його монтування фахівцям.



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста