Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Види паркувальних камер

18.05.2015
Візуалізувати картину того, що відбувається поблизу заднього бампера дозволяють сучасні паркувальні камери. Ці пристрої дозволяють водієві контролювати відстань між авто і перешкодами під час паркування, спрощують рух заднім ходом, підвищують безпеку не тільки власника авто, а й пішоходів. Отримані дані з камери транслюються на рідкокристалічні монітори, вбудовані в передню консоль або у внутрішнє дзеркало.
 
Пристосування фіксування відео різняться за методом установки, способу підключення до електроніки авто, по функціоналу і апаратній модифікації.
 
Всі камери заднього виду поділяються на:
  • штатні (призначені для транспортного засобу конкретної марки).
 
 
За методом установки паркувальні камери бувають:
  • врізні. Вони вбудовуються в бампер, замість плафона підсвітки номерних знаків, в ручку відкривання багажника. Для швидкої фіксації пристрою в комплекті поставляється фреза.
  • накладні. Можуть кріпитися саморізами або на двосторонній скотч, не вимагаючи маніпуляцій свердління кузова.
За способом конекту до бортової мережі транспортного засобу камери заднього виду поділяють на:
  • провідні. Монтажна проводка поставляється в комплекті. Її підключення виключає складні маніпуляції, оскільки кожен провід оснащений стандартними адаптерами. Працює камера від напруги мережі автомобіля. Відео дані від апарату передаються на монітор по засобах AV-кабелю.
  • безпровідні. Вони можуть бути автономними пристроями, живлення яких здійснюється від акумуляторної батареї, або підключатися до бортової мережі, але при цьому транслювати сигнал на певній частоті без AV-кабелю за допомогою передавача сигналу.
За функціональним можливостям сучасні паркувальні камери складно згрупувати, оскільки виробники постійно вдосконалюють свої винаходи, доповнюють унікальними опціями.

Залежно від типу оптичного блоку і програмного наповнення камери класифікуються за:
  • типу світлочутливого сенсора. Якість отриманого від камери сигналу залежить від інтегрованого в пристрій сенсора. У камерах заднього виду використовують два типи сенсорів: CMOS і CCD. Зображення від CCD-матриці якісніше, ніж від CMOS-сенсора, що позначається на вартості CCD-камери. Світлочутливий механізм здатний транслювати зображення навіть в умовах поганої освітленості, при будь-яких метеоумовах.
  • матеріалом виготовлення об'єктива камери. У недорогих моделях використовується оптична пластмаса, в більш дорогих - скло. Якість витратних матеріалів забезпечує коректність роботи пристрою в будь-яку погоду, при різких термальних коливаннях і контакті з водою. Чутливі вузли заховані в герметичному водонепроникному корпусі, шви якого надійно спаяні. Проникнення сторонніх часток не вплине на якість трансльованого контенту.
  • щодо забезпечення кута оглядовості (170°, 120°, 100°, 135°). У бюджетних паркувальних камерах об'єктив вмонтований на гіперфокальну відстань, в них немає механізму фокусування. Розширити область оглядовості і поліпшити різкість дозволяє ширококутна оптика. Дорогі висококласні камери оснащені простими механізмами фокусування автоматичного керування. Фокусна лінза має кілька положень, пересувається, розширюючи дистанцію оглядовості.
  • за форматом переданого зображення. Цей параметр важливий для правильної передачі зображення, щоб монітор працював безконфліктно, сприймав PAL або NTSC формат.
  • за роздільною здатністю зображення (640х480 пікселів, 628х586 і т.д.).
Камери заднього виду можна включити автоматично (при перемиканні на швидкість заднього ходу) або вручну. Деякі пристрої фіксації відеосигналу мають паркувальні лінії, які дозволяють водієві легко втиснутися навіть в саме обмежене місце на парковці. Паркувальна розмітка входить в опції більшості сучасних камер. Якщо лінії на моніторі заважають водієві, їх можна вимкнути, очистити дисплей від розмітки.
 
Найпопулярнішими на споживчому ринку вважаються камери трьох категорій:
 
1. Avangard- дорогий пристрій високої світлочутливості, що транслює чітке, контрастне зображення. Корпус камери оснащений LED-підсвіткою, яка має відмінну яскравість і замінює штатну підсвітку держномера.
 
2. OmniSpecial - серія камер середнього цінового діапазону, виготовляється для конкретних моделей автомобілів. Вони дають панорамне зображення того, що відбувається поблизу авто, не просту картинку, а деталізовану візуалізацію реальності.
 
3. Reach-View - лінійка пристроїв помірного кольору з герметичним оптичним блоком і оптимальними властивостями передачі зображення. Найбільш доступний вид паркувальних камер.
 
Камери заднього виду можуть стати апаратною частиною комплексу паркувальної системи, передавати дані на дзеркало заднього виду, портативний телевізор або DVD-програвач. Вони бездоганно виконують поставлені завдання незалежно від температури зовнішнього середовища. При виборі пристрою відеофіксації враховуйте конструктивне наповнення приладу, визначтесь зі способом передачі сигналу (по кабелю або бездротовим методом), виберіть оптимальне місце установки. Якісна камера забезпечить дзеркальне відображення реальної картини того, що відбувається біля заднього бампера авто, дозволить впевнено рухатися заднім ходом, не повертати натомість водієві голову на 180°, відволікаючись від дороги, вишукувати способи поліпшити огляд задньої площадки близько транспортного засобу.
 
Яка камера підійде для вашого авто, залежить не тільки від конструктивних особливостей засобу пересування, а й від ваших фінансових можливостей. Не варто економити на безпеці, вибирайте якісні пристрої з сучасними апаратними комплектуючими.



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста