Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Що таке ШРКШ ("граната") в автомобілі?

14.03.2024
Серед автовласників часто зустрічається термін «ШРКШ». Але найчастіше його називають просто «гранатою». Цей елемент відіграє роль в передачі руху з трансмісії на провідні колеса та є одним з найважливіших компонентів приводу. В даній статті ми розповімо докладніше про ШРКШ.


 

ШРКШ: що це?


ШРКШ – це деталь, яка відіграє важливу роль у передачі крутного моменту від двигуна до колес автомобіля. Він знаходиться між КПП та колесами, забезпечуючи передачу енергії від силового агрегату до колес, коли ви натискаєте на педаль газу та повертаєте кермо.
 
Дану запчастину часто називають "граната". Зовнішня оболонка ШРКШ часто має форму схожу на гранату, що й послужило основою для такого прізвиська.


 

Принцип роботи ШРКШ


ШРКШ у зборі складається з декількох ключових елементів: зовнішнього та внутрішнього шарнірних з'єднань, манжети та мастила. Зовнішній шарнір з'єднаний з валом приводу, а внутрішній – з піввіссю. Між ними знаходиться манжета, заповнена мастилом, яка запобігає проникненню вологи та бруду всередину шарніру рівних кутових швидкостей та захищає його від зносу.
 
Принцип роботи даної деталі ґрунтується на можливості маневрування навколо шарнірних з'єднань. При русі транспортного засобу колеса можуть повертатися в різні боки. ШРКШ дозволяє робити це безперешкодно. Гнучкість з'єднання забезпечує компенсацію різних кутів нахилу півосі в залежності від положення колеса, що робить ШРКШ невід'ємним компонентом в підвісці автомобіля.


 

Значення ШРКШ для автомобіля


Надійна робота ШРКШ критично важлива для безпеки та продуктивності машини. При неправильному функціонуванні або зносі ШРКШ можуть виникнути серйозні проблеми, такі як:
  • шуми при поворотах;
  • вібрації;
  • втрата контролю за автомобілем.

 

Висновок


Сподіваємося, що після прочитання нашої статті ви дізналися, що таке граната в машині. Ця невелика, але важлива деталь забезпечує передачу потужності від двигуна до колес, роблячи вашу поїздку комфортною та безпечною. Не забувайте стежити за станом ШРКШ та обслуговувати його, щоб транспортний засіб завжди був у відмінному технічному стані.
 
Швидко підібрати все необхідне для ремонту підвіски можна клікнувши за цим посиланням:


 
В інтернет-магазині Drossel ви можете ознайомитись з відгуками автовласників та купити автозапчастини за доступною ціною. Доставка товарів здійснюється швидко в усі регіони України.


Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста