Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Ознаки несправності датчика розподільного валу

23.03.2023
Датчик положення розподільного валу є одним з важливих елементів системи керування двигуном. Він призначений для визначення положення колінчастого валу та передачі цієї інформації на ЕБК. Від коректної роботи цієї запчастини залежить стабільне функціонування силового агрегату. У цій статті ми розглянемо, які ознаки свідчать про несправність датчика розподільного валу та як їх можна виявити.


 

Де знаходиться датчик розподільного валу?


Датчик розподільного валу (ДПРВ) знаходиться на двигуні (найчастіше, на ГБЦ). Однак залежно від конструкції мотора, розташування деталі може відрізнятися. Зазвичай ДПРВ є електронним датчиком, який зчитує положення розподільного валу через оптичний, індуктивний або резистивний сигнал.


 

Симптоми несправності датчика розподільного валу

 

Ознака 1. Проблеми із запуском двигуна


Одними з найпоширеніших ознак несправності є проблеми із запуском двигуна. Він починає запускатися не з першого разу, інколи ж – не запускається зовсім.
 

Ознака 2. Нерівномірна робота двигуна


У разі поломки деталі двигун втрачає потужність і працює нерівномірно, що спровоковано неправильною синхронізацією системи впорскування та запалювання.
 

Ознака 3. Підвищена витрата палива


Несправний ДПРВ призводить до підвищення витрат палива. Це пов'язано з тим, що неправильне положення розподільного валу може призводити до неправильної кількості впорскування палива.
 

Ознака 4. Аномальні сигнали на дисплеї приладів


На панелі приладів можуть з'явитися помилки, пов'язані з роботою системи керування двигуном. Це свідчить, що вам необхідно перевірити стан ДПРВ.


 

Ознака 5. Нестійкий холостий хід


Якщо ця запчастина несправна, це призводить до неправильного регулювання кількості впорскування палива або положення розподільного валу. Подібні проблеми призводять до нестійкого холостого ходу.
 

Висновок


Несправність датчика положення розподільного валу може призвести до серйозних проблем з роботою двигуна та підвищеної витрати палива. Тому, якщо у вас є підозри на поломку ДПРВ, необхідно звернутися до кваліфікованого автомеханіка для діагностики та заміни датчика.


 
Швидко підібрати оливи та запчастини для ТО можна клікнувши за цим посиланням:


 
Якщо вам необхідно купити датчик розподільного валу, ви можете звернутися до інтернет-магазину автотоварів drossel.ua. Ми пропонуємо широкий вибір товарів для різних марок автомобілів за доступними цінами. У нашому магазині ви знайдете запчастини від провідних виробників, а також зможете оформити доставку в будь-який куточок України. Наші кваліфіковані менеджери допоможуть вам підібрати необхідні автозапчастини та дадуть відповіді на всі ваші запитання. Не забувайте залишати свої відгуки на сайті.



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста