Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Ознаки несправності витратоміра повітря (ДМВП) на дизелі

14.03.2023
Датчик масової витрати повітря – це важлива деталь, яка вимірює та визначає показники повітря. Вона забезпечує стабільну та коректну роботу двигуна внутрішнього згоряння. Щоб запобігти виходу силового агрегату з ладу, краще знати сигнали поломки запчастини. Оскільки навіть незначні дефекти та збої можуть призвести до поломки вашого авто та більш дорогого ремонту. У статті ми розглянемо основні ознаки несправності ДМВП.


 

Принцип роботи витратоміра повітря


Основне завдання даного датчика – визначення кількості повітря, що надходить у циліндри. Потім ця інформація передається на електронний блок керування, звідки подається команда про зменшення або збільшення подачі повітря в горючу суміш.


 

ДМВП: основні ознаки несправності

 

Ознака 1. Втрата потужності двигуна


Однією з характерних ознак ушкодження ДМВП є значне зниження продуктивності двигуна. На приладовій панелі може загорітися значок «check engine» («перевірте двигун»), вказуючи, що існують якісь проблеми. Втрата потужності є результатом неправильного надходження повітряно-паливної суміші: її надто багато або надто мало.
 

Ознака 2. Двигун глухне


Поломка витратоміра повітря може бути викликана некоректним глушенням силового агрегату. Найчастіше це відбувається при проїзді на перехрестях та світлофорах. Це надзвичайно небезпечна ситуація, тому що після зупинки двигуна втрачається гідропідсилювач керма та гальма. У деяких випадках двигун не глухне, але оберти різко падають.
 

Ознака 3. Збільшена витрата палива


Втрата продуктивності може бути непомітною, особливо на потужних та великих двигунах. Однак набагато легше помітити великі витрати на заправку.


 

Ознака 4. Смикання при прискоренні


Неправильні показники маси повітря спонукають двигун вибрати неправильну кількість палива, що проявляється у вигляді ривків та сіпання при старті. Цей симптом найчастіше виникає під час динамічного руху та прискоренні.
 

Ознака 5. Вібрація та ривки обертів на холостому ході


Ще одна причина, яка повинна змусити перевірити стан датчика – вібрація та ривки на холостому ході. Це викликано тим, що контролер двигуна за будь-яку ціну хоче підтримувати певну швидкість, але перешкодою є неточна інформація про кількість повітря. Ігнорування цієї ознаки може призвести до повної поломки силового агрегату.


 

Висновок


Найчастіша причина проблем з ДМВП – це нехтування своєчасною заміною повітряного фільтра. Пил і бруд може осідати на пластині деталі, що призводить до несправностей. Багато проблем можна запобігти за допомогою регулярного очищення фільтра повітряного охолодження. ДМВП також можна очистити, але це не завжди буде ефективно. Тому цю запчастину краще замінити на нову.
 
Швидко підібрати оливи та запчастини для ТО можна клікнувши за цим посиланням:


 
Купити витратомір повітря за вигідною ціною можна в інтернет-магазині Drossel. Доставка замовлень здійснюється в усі куточки України. На нашому сайті можна прочитати відгуки покупців та отримати допомогу досвідчених менеджерів у виборі автозапчастин.



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста