Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Ознаки несправності датчика тиску наддуву турбіни

10.03.2023
Датчик тиску наддуву турбіни – це важливий елемент у системі керування двигуном. Він відповідає за вимірювання тиску повітря, що надходить у двигун через турбіну, та передачу отриманих даних у керуючу систему. Однак, як і будь-який інший пристрій, дана запчастина може вийти з ладу, що може призвести до серйозних проблем з автомобілем. У цій статті ми розглянемо основні ознаки несправності датчика абсолютного тиску повітря та розповімо, як правильно його обслуговувати.


 

Принцип роботи та пристрій датчика тиску


Дана деталь вимірює абсолютний тиск повітря, що проходить через турбіну і прямує у двигун. Коли повітря проходить через турбіну, тиск наддуву змінюється, а запчастина вимірює зміну тиску. Дані потім передаються в електронну систему управління двигуном, яка регулює кількість палива та повітря, що подаються до силового агрегату.


 

Основні симптоми поломки датчика


Одна з найпоширеніших ознак несправності датчика тиску наддуву – низький тиск, спричинений недостатньою подачею палива та повітря. Це призводить до зниження потужності двигуна та погіршення його продуктивності. 
 
Ще однією частою проблемою, з якою стикаються автовласники, є підвищена витрата палива.


 
До інших ознак несправності даної запчастини належать:
  • двигун не скидає обертів на холостому ходу;
  • передачі перемикаються різко, через що виникають ривки під час руху;
  • двигун починає диміти, видає сторонні шуми;
  • з'являється запах палива біля дросельної заслінки.
Помітити поломку датчика тиску повітря можна і під час комп'ютерної діагностики. При підключенні автосканера виникають характерні помилки.
 

Поради щодо догляду за автомобілем, які допоможуть уникнути поломки датчика


Існує декілька ефективних способів догляду за двигунами з турбонаддувом, які допоможуть зберегти есплуатаційні характеристики датчика надовго.


 

Обмежити рух відразу після запуску двигуна


У сучасних автомобільних двигунах використовуються електронні системи впорскування палива, тому немає потреби довго запускати автомобіль перед початком руху. Однак, якщо ваш автомобіль оснащено двигуном із турбонаддувом, бажано, щоб транспорт постояв декілька хвилин перед початком руху.
 

Не вимикайте двигун відразу після зупинки


Якщо в автомобілі використовується двигун з природним всмоктуванням, вимкнення двигуна відразу після зупинки не дуже шкідливо. Але, у разі використання двигунів із турбонаддувом, цю дію слід обмежити. Тому що за такого типу двигуна виділяється дуже багато тепла.
 

Уникайте їзди на занадто низьких обертах


Якщо двигун працює на занадто низьких обертах за хвилину, турбокомпресор не досягає певного порога обертів. Це означає, що потужність автомобіля не зможе досягти оптимального рівня. При їзді на занадто низьких обертах деякі водії помилково вважають, що це дозволить заощадити паливо, але насправді це може призвести до більшої витрати.


 

Використовуйте бензин з правильним октановим числом


Кожен водій повинен дотримуватись рекомендацій виробника та пам'ятати, що не варто використовувати неякісний бензин із заниженим октановим числом. Тому що це може призвести до детонації палива в автомобілі в невідповідний момент, що негативно позначиться на загальному терміні служби двигуна та турбокомпресора зокрема.
 

Вчасно змінюйте паливний фільтр


Турбокомпресор обертається разом із вихлопними газами двигуна і тому дуже чутливий до якості вихлопу. Якщо паливний фільтр забруднений, у камеру згоряння потрапляє забруднений бензин, що призводить до порушення співвідношення суміші між паливом та стисненим повітрям. І вже за короткий час це вплине на якість вихлопних газів і завдасть прямої шкоди турбокомпресору.
 
Швидко підібрати моторні оливи та необхідні запчастини для ТО можна клікнувши за цим посиланням:


 
В інтернет-магазині Drossel можна купити датчик тиску наддуву турбіни та інші автозапчастини за доступною ціною. Доставка здійснюється по всій території України. Залишайте свої відгуки!



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста