Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Ознаки несправності датчика положення дросельної заслінки

08.03.2023
Датчик положення дросельної заслінки – це важлива деталь у кожному автомобілі. Несправність ДПДЗ може призвести до серйозних проблем у роботі двигуна та до підвищеної витрати палива. У цій статті ми розглянемо найпоширеніші симптоми несправності датчика положення дросельної заслінки.


 

Принцип роботи датчика положення дросельної заслінки


Датчик положення дросельної заслінки складається з двох резисторів та контактів, які з'єднуються при повороті дросельної заслінки. Коли заслінка повертається, резистори змінюють свій опір, що перетворюється на електричний сигнал і передається на ЕБК. Електронний блок керування обробляє одержану інформацію, після чого регулює подачу палива та повітря у двигун.


 

Головні симптоми несправності датчика положення дросельної заслінки


Існує декілька характерних ознак несправності ДПДЗ, серед яких:
  • підвищення витрати палива;
  • ривки автомобіля під час прискорення;
  • зниження потужності силового агрегату;
  • нестабільна робота двигуна;
  • сторонні звуки під час роботи мотора;
  • двигун починає троїти на холостому ходу.
При поломці ДПДЗ на ЕБК передається некоректна інформація, що може призвести до неправильного регулювання подачі палива та повітря у двигуні, внаслідок чого значно збільшується витрата палива. Крім цього, можуть виникнути ривки або пропуски при прискоренні, зниження потужності силового агрегату.


 
Якщо датчик положення дросельної заслінки несправний, ЕБК може неправильно визначати положення дроселя, що призводить до нестійкої роботи двигуна. У такому разі двигун може працювати з перебоями, важко запускатися або не запускатися зовсім.
 
При поломці ДПДЗ водій може почути дивний шум, клацання або сторонні звуки, які раніше не були чутні. Двигун починає троїти або деренчить під час холостого ходу.
 
Слід пам'ятати, що якщо датчик положення дросельної заслінки несправний, автомобіль не пройде технічний огляд. Ця деталь є обов'язковим елементом для проходження ТО.
 
Швидко підібрати оливи та запчастини для ТО можна клікнувши за цим посиланням:


 

Висновок


Якщо ви помітили хоча б одну з перелічених ознак, то вам необхідно вжити заходів щодо обслуговування або заміни цієї запчастини. Важливо пам'ятати, що заміна датчика має проводитися лише кваліфікованими фахівцями. Якщо ви не знаєте, як змінити датчик дросельної заслінки, краще звернутися до автосервісу, оскільки неправильно встановлена деталь може призвести до серйозних проблем з двигуном.


 
У разі потреби заміни ДПДЗ ви можете звернутися в інтернет-магазин drossel.ua, де представлено широкий асортимент автозапчастин різних виробників. Тут ви зможете купити саме той датчик, який підходить для вашого автомобіля. Доставка товарів здійснюється в усі регіони України. Не забувайте залишати свої відгуки на нашому сайті.


Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста