Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Які фільтри потрібно міняти в автомобілі

09.03.2021
Фільтри в автомобілі потрібні для того, щоб не допустити потрапляння в оливу, паливо, повітря в салоні автомобіля пилу, бруду, надмірної вологи та інших сторонніх часток. Якщо їх вчасно не міняти, тоді ресурс мотора і його окремих компонентів значно знизиться і це призведе до їх швидкої поломки.
 
Давайте розберемо, які саме фільтри потрібно міняти в автомобілі:
  • Оливний фільтр. Змінюється разом з моторною оливою, зазвичай раз на рік або відповідно до рекомендацій заводу-виробника автомобіля (10-15 тис.км). Він потрібен для очищення оливи від металевої стружки, яка з'являється в результаті роботи двигуна, продуктів горіння, бруду та іншого. Якщо оливний фільтр не міняти, то незабаром його фільтруючий елемент заб'ється і вся брудна олива буде проходити через спеціальний перепускний клапан без очищення. У результаті буде підвищений знос всіх рухомих частин мотора, що може призвести до передчасної поломки.
 
  • Повітряний фільтр. Він потрібен для очищення повітря, що надходить у двигун, від механічних домішок, таких як: пил, бруд і іншого. Якщо цей фільтр не міняти, тоді чужорідні частинки будуть потрапляти в камеру згоряння двигуна. Це призведе до утворення нагару і підвищеного зносу циліндропоршневої групи. Зазвичай повітряний фільтр міняють раз на рік. Рекомендується періодично перевіряти його стан, тому що бувають випадки, коли він забивається набагато швидше і вимагає заміни частіше. Корпус повітряного фільтра зазвичай знаходиться в легкодоступному місці під капотом авто і для перевірки стану або заміни фільтруючого елемента не потрібно багато часу або спеціального інструменту.
 
  • Салонний фільтр. Завдяки йому повітря, яке надходить в салон, очищається від пилу, бруду, пуху, а вугільні фільтри ще й усувають неприємні запахи, які потрапляють ззовні. Багато автовласників нехтують заміною цього фільтра, а даремно, так як від його стану безпосередньо залежить якість повітря, яким ми дихаємо в салоні авто. Часто винуватцем поганого запаху в авто вважають кондиціонер, але після довгих і невдалий спроб усунути запах шляхом обробки випаровувача кондиціонера спеціальними очисними засобами виявляється, що всьому виною салонний фільтр. Цей фільтруючий елемент відносно недорогий, але завдяки своєчасній його заміні, ваша поїздка стане набагато комфортною і приємною. Рекомендуємо міняти салонний фільтр згідно регламенту від виробника авто. Якщо такі норми не вказані автовиробником, тоді необхідно міняти по мірі його засмічення, але не рідше, ніж раз у 1,5-2 роки.
 
  • Паливний фільтр. Він необхідний для ефективного очищення палива від бруду, мазуту, води та іншого "сміття", яке може потрапити через паливну систему в камеру згоряння і призвести до підвищеного зносу двигуна і його передчасного виходу з ладу. Щоб цього уникнути, слід заправлятися якісним паливом на перевірених АЗС і своєчасно міняти паливний фільтр. Зазвичай автовиробники рекомендують його міняти кожні 80-120 тис.км пробігу. Якщо цього не робити, тоді спостерігаються такі проблеми як: важкий запуск двигуна, зниження потужності і прийомистості мотора, автомобіль втрачає колишню динаміку розгону та інше.
 
  • Фільтр АКПП. Потрібен для фільтрації оливи в коробці від продуктів її роботи. Змінюється цей фільтруючий елемент при кожній заміні оливи в КПП. В іншому випадку в свіжу оливу потрапляють сторонні частинки: металева стружка, частки фрикціонів і це все з часом почне забивати оливні канали в АКПП. В результаті коробка починає "штовхатися" при перемикання передач, смикатися при перемиканні селектора АКПП в різні режими роботи, перегріватися при незначних навантаженнях.

Швидко підібрати оливи та запчастини для ТО можна клікнувши за цим посиланням:

Регулярне проведення ТО, а також своєчасна заміна фільтрів стане запорукою стабільної роботи двигуна та автомобіля в цілому і вбереже вас від незапланованих витрат на його ремонт. В інтернет-магазині Drossel є великий асортимент фільтрів і автозапчастин, а також зручний підбір по автомобілю. Якщо залишилися питання або потрібна консультація, тоді звертайтеся до наших менеджерів за телефонами.


Читать другие статьи...

Отзывы
Для данной публикации никто не оставил отзыва.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Смотрите также
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Інструмент
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста