Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Переваги оригінальних олив

29.03.2015
Надійна, високоякісна олива - основа безперебійної роботи двигуна, трансмісії і гідропідсилювача. Кожен з даних функціональних вузлів потребує особливого догляду і вимагає незмінних параметрів змащуючої речовини. Щоб не наблизити момент капітального ремонту транспортного засобу, варто особливо уважно підходити до вибору оливи. Виробники автомобілів в сервісній документації вказують її оптимальні характеристики. Оригінальними вважаються оливи, випущені на великих заводах, що пройшли кілька етапів суворого контролю. Спочатку продукцію тестує виробник, а пізніше - виробник авто у власних лабораторіях.
 
Оригінальні мастильні матеріали на виробничих потужностях піддаються кількома стадіями перевірки:
 
​ контроль якості базових олив і додаткових компонентів (присадок);
 
​ дотримання технологій змішування;
 
​ контроль готової продукції.

 
Щоб отримати допуск виробника авто, оливи скрупульозно перевіряють на сумісність з обраною моделлю двигуна, на можливість зберігати незмінну фізико-хімічну формулу при різних рівнях навантаження. Результати досліджень підтверджуються відповідним сертифікатом, що дає можливість виробникові олив наносити відповідні позначки на етикетці товару.
 
До явних переваг оригінальних олив відносяться:
 
1. Чітка відповідність показників, можливостей мастильної речовини і потреб конкретного транспортного засобу. У кожного авто індивідуальні вимоги до змащення, тому витратний матеріал загального застосування не впорається блискуче з поставленими завданнями. Виробник двигуна напевно врахує всі необхідні моменти при тестуванні обраної оливи і надасть допуск найбільш підходящому бренду.
 
2. Забезпечення належного захисту. Високі мастильні властивості виключають роботу вузлів тертя без утворення захисної плівки на робочих поверхнях деталей. Олива стабільної консистенції зберігає кожен конструктивний елемент двигуна від передчасного зношення і деформації. Спеціальні добавки подовжують термін служби найважливіших механізмів.
 
3. Збільшення продуктивності. Використання оливи з потрібними в'язкісно-температурними параметрами дозволяє значно скоротити витрату палива, заощадити енергію. При використанні стандартних олив більше 40% енергоресурсу марнується через тертя в двигуні.
 
4. Стійкість до процесів окислення. Правильно розроблені присадки запобігають виникненню шламу, відкладень і продуктів розпаду в масляних каналах і найбільш важливих системах автотранспорту. Олива не так швидко старіє, як універсальні змащувальні речовини.
 
5. Термальна стабільність. Оригінальні оливи зберігають первинну структуру навіть при перевищенні інтервалу заміни. Індекс в'язкості коливається в допустимих межах, змащувальний матеріал не втрачає здатності утворювати плівку в вузлах тертя при високих температурах і не застигає при зниженні термальних показників. Якісний змащувальний матеріал стійкий на угар, має малу летючість.
 
6. Максимальна екологічна чистота. Оскільки оригінальні оливи враховують всі конструктивні особливості конкретного функціонального модуля, ймовірність виникнення небажаних продуктів розпаду виключена. У складі олив знижений вміст фосфору і сірки. Зменшено здатність випаровуватися. Завдяки цьому значно скорочується рівень шкідливих викидів в екосистему.
 
7. Високий ступінь захисту від підробок. Практично всі оригінальні оливи виробляють в Японії, Америці або Європі. Як правило, їх розливають в металеву тару з відповідними позначками на етикетці. Довіряти варто тільки перевіреним компаніям, відомим світовим виробникам автоолив. Дешевий товар невідомого походження може згубно вплинути на працездатність авто.
 
Майже кожен відомий бренд по виробництву авто розробив свої оригінальні оливи, здатні забезпечити неперевершений захист двигуна, АКПП і гідропідсилювача. Вони дозволяють знизити ризик поломок, підвищують ефективність роботи кожного вузла, забезпечують чудову змазку при будь-яких кліматичних змінах. Одні розраховані для роботи в бензинових двигунах, інші випускаються для дизелів; деякі заливають в механічну трансмісію, а є види олив тільки для автоматичних КП. Відомі марки оригінальних олив - Subaru, Nissan, Mazda, Mitsubishi, BMW, Mercedes-Benz і т.д.
 
Добросовісний виробник оливи до базових компонентів вводить свій пакет присадок. Рецептура розробляється командою вчених (інженерами-технологами спільно з хіммотологія). Присадки поліпшують основні характеристики та надають нові властивості. Одні змащувальні матеріали направлені на мінімізацію тертя, інші на підтримку чистоти в двигуні і антикорозійну стійкість деталей.
 
У транспортні засоби з автоматичною коробкою передач заливати можна тільки оригінальні рідини. Вони мають вузько направлений унікальний пакет присадок, що забезпечує працездатність конкретного вузла. Вони розробляються з урахуванням всіх нюансів експлуатації. Не дивно, що виробники механізмів рекомендують використовувати тільки оригінальні матеріали змащування.
 
Висока вартість оригінальних олив не повинна відлякувати покупців, адже придбання якісної речовини - це запорука безпеки і тривалої роботи функціонально важливих вузлів транспортного засобу. Якщо компанія-виробник авто вказує необхідність використання оригінальних олив, не варто нехтувати порадами, їх застосування обов'язкове! Не секрет, що оригінальні оливи виробляють на звичайних заводах з виробництва універсальних олив. Але в них враховані всі вимоги та побажання автовиробників, а творці транспортного засобу не побажають своєму винаходу поганого!



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста