Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Ознаки несправності датчика детонації

27.02.2023
Датчик детонації – це одна з головних деталей системи керування двигуном, яка відповідає за визначення моменту займання паливно-повітряної суміші. Дана запчастина дозволяє оптимізувати роботу двигуна, а також підвищує його ефективність та знижує шкідливі викиди. Датчик детонації має властивість зношуватися та ламатися, про що свідчить низка ознак. Найбільш поширені з них розглянемо у цій статті.


 

Як працює датчик детонації?


Датчик детонації встановлюється на моторі та реєструє звукові хвилі, що виникають при запаленні паливної суміші. Ці хвилі передаються ЕБК. Далі блок керування двигуном визначає оптимальний час впорскування палива та регулює запалювання. Можна зробити висновок, що ця деталь відіграє важливу роль у забезпеченні економічності та надійності роботи двигуна.


 

Ознаки несправності датчика детонації


До найпоширеніших ознак несправності даного датчика відносяться:
  • некоректна та нерівномірна робота силового агрегату;
  • зниження потужності та продуктивності двигуна;
  • помилки в ЕБК, які визначаються під час підключення діагностичного сканера;
  • підвищення витрати палива.
Розглянемо докладніше кожну з цих ознак.


Нерівномірна робота двигуна


Однією з найпоширеніших ознак є нерівномірна робота двигуна. Силовий агрегат може "глохнути" на низьких обертах, а також виникають ривки автомобіля під час руху. Це пов’язано з тим, що неправильно працюючий датчик детонації може передавати некоректну інформацію на електронний блок керування, отже, розрахунок оптимального часу впорскування буде неправильним.


Підвищена витрата палива


Ще однією ознакою несправності запчастини є підвищена витрата палива, що також спричинено некоректним розрахунком оптимального моменту впорскування.
 

 

Зниження потужності двигуна


Якщо датчик детонації несправний, двигун може працювати менш ефективно. Знижується його потужність, а відповідно, і продуктивність. Це може проявлятися у вигляді відсутності різкості при розгоні, уповільненої реакції при натисканні на педаль газу та слабкішій потужності при вмиканні кондиціонера або інших електроприладів.


Поява помилок у системі керування двигуном


Система керування двигуном може зареєструвати помилку та видати код помилки на діагностичному сканері автомобіля. Код помилки також може вказувати на несправність датчика детонації або проблему ланцюга датчика. Якщо ви помітили, що на панелі приладів спрацювала лампочка «Перевірити двигун»‎ і на діагностичному сканері виявили помилку, то, швидше за все, це пов'язано з несправністю датчика детонації.


 

Висновок


Некоректна робота датчика детонації може призвести до повної поломки силового агрегату, тому за станом деталі слід стежити. Якщо ви помітили будь-які ознаки поломки, то рекомендуємо пройти технічний огляд, а за необхідності – якнайшвидше замінити запчастину на нову оригінальну або якісний аналог.

Для правильної експлуатації автомобіля рекомендується регулярно перевіряти стан датчика детонації та інших систем автомобіля.

Швидко підібрати оливи та запчастини для ТО можна клікнувши за цим посиланням:


В інтернет-магазині drossel.ua ви можете купити датчик детонації та інші автозапчастини за вигідною ціною. Ми гарантуємо якість товарів, а також швидку та зручну доставку до будь-якого регіону України. Пам'ятайте, що своєчасне обслуговування та заміна деталей допоможуть зберегти ваш автомобіль у хорошому стані та подовжити його термін служби.


Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста