Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Гуде підшипник маточини: скільки можна їздити?

22.02.2023
Якщо ви почали помічати, що при їзді з'являється якийсь гул, є ймовірність, що причина в підшипнику маточини. Така несправність може спричинити серйозні проблеми та вплинути на безпеку учасників дорожнього руху. У цій статті ми пропонуємо дізнатися, чому гуде підшипник маточини, як це впливає на роботу автомобіля і на що слід водієві звернути увагу в першу чергу.


 

Чому гуде підшипник маточини


Підшипник маточини має обмежений експлуатаційний ресурс. Під час руху автомобіля ідеально рівною дорогою він може досягати до 100 000 км пробігу. Однак неякісне дорожнє полотно негативно впливає на деталь: провокує збільшення динамічного навантаження і призводить до передчасного виходу з ладу. Також свій слід залишають проблеми з гальмами, порушення кутів розвалу-сходження фронтальних коліс тощо.

Сторонні звуки, які видає підшипник маточини, з'являються через руйнування. До них, в свою чергу, призводить наступне:
  • механічні пошкодження;
  • недостатня кількість мастила у сепараторі;
  • проникнення води та бруду в сальники, пильовики;
  • попадання на робочу поверхню стружки від пошкоджених деталей.

 
Іншими словами, підшипник маточини найчастіше починає гудіти, коли зношується, пошкоджується або забруднюється. Іноді це відбувається при неправильному встановленні (некоректно відрегульований люфт).

У будь-якому випадку, розумним рішенням стане поїздка на СТО. Там фахівці проведуть повну діагностику автомобіля, визначать причину поломки та швидко виправлять усе, замінивши непридатний для подальшої їзди елемент.
 

Як гуде маточинний підшипник


Одне з найпопулярніших питань: як гуде маточинний підшипник? Тут все дуже просто. Гул починає з'являтись, коли автомобіль набирає швидкість 40-60 км/год. При цьому чим більше він розганяється, тим гучнішим стає звук. При зменшенні швидкості навпаки – все вщухає. На поворотах гул посилюється і переходить на свист. Якщо нічого не робити, то пізніше до нього додається скрегіт металу.


 

Визначаємо, який саме підшипник гуде


Якщо ви хочете зрозуміти, з яким маточинним підшипником почалися проблеми, рекомендуємо прислухатися до шуму. Коли звук утворюється при вивороті керма вліво, це вказує на проблеми з переднім лівим підшипником. Гудіння, що з'являється під час руху рульового колеса вправо, говорить про несправності правого фронтального елемента.
 

Скільки можна їздити?


Гуде підшипник маточини, чи можна їздити? Відповісти на це питання дуже складно, оскільки багато чого визначається загальним станом автомобіля: як часто на ньому їздять, чи регулярно проводять діагностику, яким витратним матеріалам віддається перевага та ін.

Зношену деталь потрібно замінити якнайшвидше. Невеликий запас пробігу до заміни є. Але це стосується лише тих випадків, коли водієві вдається виявити проблему на початковій стадії (гул з'являється лише на швидкості 40-60 км/год і посилюється в міру розгону).


 

Шумить маточинний підшипник, чим загрожує?


Дотримуючись усіх правил, як тільки ви помічаєте сторонні звуки під час їзди, потрібно зупинитися та викликати евакуатор. Автомобіль доставлять на СТО і проведуть необхідні маніпуляції.

Їзда на несправному авто призводить до поломки суміжних механічних елементів. Щоб ви могли зрозуміти, наскільки важливим є його технічний стан, пропонуємо дізнатися про можливі наслідки невчасної заміни зношеної деталі:
  • переднє колесо може заклинити прямо під час їзди;
  • великий ризик того, що рух автомобіля стане непередбачуваним;
  • іноді під час повороту колесо просто відпадає через втрату жорсткої фіксації на осі, що неминуче призводить до ДТП;
  • гальмівні колодки змінюють своє розташування щодо обода і розміщуються з різних сторін (після цього неможливо повернути їх на колишнє місце).

 

Висновок


Кожен автовласник має стежити за справним станом своєї машини. Сторонні звуки, що виникають при їзді – це привід звернутися до сервісного центру якнайшвидше. Підшипник маточини, що гуде, не можна ігнорувати, оскільки він може призвести до небезпечних ситуацій на дорозі.

Регулярне ТО та дотримання правил експлуатації транспортного засобу – основні заходи, які дозволять уникнути проблем із підшипниками маточини. Важливо не економити на ремонті автомобіля та нових запчастинах, уникаючи більш серйозних проблем у майбутньому. Швидко підібрати все необхідне для ремонту підвіски можна клікнувши за цим посиланням:
У нашому інтернет-магазині Drossel ви зможете купити підшипник маточини та знайти багато всього цікавого у розділі «Автозапчастини». Гарантуємо широкий асортимент товарів за доступними цінами, актуальні відгуки покупців та професійну консультацію менеджерів. Замовлення доставляються швидко та по всій території України.



Читати інші статьи...

Відгуки

19:09:15 29.05.2023

Оцінка 5
все не правильно. при повороте на лево правый гудит и на оборот
Розкрити
Відповісти
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Інструмент
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста