Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Кращий засіб для очищення сажового фільтра

16.02.2023
Сажа є невід'ємним продуктом горіння палива. Для її затримки вихлопні системи дизельних автомобілів оснащуються спеціальним елементом – сажовим фільтром. Він представлений у вигляді керамічного блоку з великою кількістю каналів, які забезпечують вільний вихід відпрацьованих газів.

Головною проблемою залишається лише те, що в процесі експлуатації авто цей фільтр накопичує нагар – суміш смолистих відкладень та сажі, що перешкоджає вільному виходу вихлопних газів. У таких випадках на допомогу приходять професійні засоби для очищення сажового фільтру. Пропонуємо вам ознайомитись з їхніми найкращими представниками.


 

Навіщо очищати сажовий фільтр?


В ідеалі, як тільки робота фільтра починає погіршуватися, повинен автоматично вмикатися пасивний режим пропалювання (регенерації), допомагаючи згоряти частинкам сажі та самоочищатися керамічному блоку.

Але на практиці цей процес сильно затруднюється. Знаходження в пробках з увімкненим двигуном, постійний перегрів мотора в зимовий час, повільна їзда, використання дизельного палива з високим вмістом сірки – тут залишається тільки чекати запуску режиму активного прочищення фільтра сажі. Це відбувається, коли блок управління спеціально змінює режим впорскування дизпалива та підвищує температуру вихлопних газів для пропалювання сажі.


 
Ігноруючи сильну забрудненість сажового фільтра, можна зіткнутися з такими проблемами:
  • зниження потужності двигуна;
  • збільшена витрата паливної суміші;
  • погіршення динаміки агрегату (погана тяга);
  • переривчаста робота двигуна та поява сторонніх звуків.
Фахівці рекомендують завжди мати під рукою присадки в паливо для очищення сажового фільтра. Вони підтримують деталь у чистоті, знижують утворення сажі та шкідливих викидів. Одним з найефективніших і найнадійніших засобів, на які ми рекомендуємо звернути увагу, є Liqui Moly Diesel Partikelfilter Schutz. Ця присадка розроблена для збільшення терміну служби сажового фільтра (DPF). Вона помітно зменшує сажоутворення та запобігає незапланованому ремонту авто в майбутньому.


 

Особливості очищувальних засобів для сажового фільтра


Спеціальні очисні засоби для сажового фільтра допомагають не тільки прибрати надлишки сажі, але й суттєво продовжують експлуатаційний термін деталі. Використовуючи їх на постійній основі, вам не доведеться часто міняти дорогий вузол. Сама ж їзда завжди залишатиметься безпечною та ефективною, незалежно від зовнішніх факторів.

Задача такої автохімії – розчинити і видалити відкладення, що утворилися. Спосіб її застосування дуже простий. Найчастіше він включає в себе наступні етапи:
  • демонтуйте сажовий фільтр та прикрийте один з його отворів;
  • залийте необхідну кількість очищувача;
  • для активації залиште рідину на якийсь час всередині фільтра та струсіть його декілька разів;
  • видаліть залишки складу, прополоскавши деталь гарячою водою (бажано під тиском).

 
Зверніть увагу, що ми описали усереднений процес очищення. До кожного окремого засобу йдуть рекомендації виробника. Обов'язково ознайомтеся з ними перед застосуванням.
 

ТОП-3 засоби для очищення сажового фільтра


Представляємо вашій увазі ТОП-3 засоби, які допоможуть впоратися навіть з найсильнішими забрудненнями сажового фільтра. Вам залишається лише вибрати найбільш підхожий варіант і на особистому досвіді переконатися в його ефективності!
 

1 місце. Очищувач сажового фільтра Wynn's DPF Off-Car Cleani ng Flush 28779 (аерозоль 500мл)


Wynn's DPF Off-Car Cleaning Flush 28779 – високоефективний професійний очищувач, який легко справляється навіть з щільним шаром сажі. Вважається повністю безпечним для всіх елементів сажового фільтра. Форма аерозольного балончика з трубочкою-подовжувачем дозволяє очищати важкодоступні ділянки.

2 місце. Очищувач сажового фільтра Motip DPF Cleaner 090515BS (аерозоль 500мл)


Motip DPF Cleaner 090515BS (аерозоль 500мл) – сучасний швидкодіючий продукт зі спеціальними поверхнево-активними речовинами у складі. Вони розпушують та ефективно видаляють осад. Засіб не містить розчинників та не сприяє появі корозії при регулярному використанні. Випаровується без опадів і не має схильності до займання.


 

3 місце. Очищувач сажового фільтра Xenum DPF Cleaner (500мл) 4274400


Xenum DPF Cleaner (500мл) 4274400 розроблений для простого та швидкого очищення сажового фільтра (DPF). Не містить у своєму складі металів та відрізняється високою стійкістю до займання. Ефективно працює, не вимагаючи розбирання деталей двигуна. Зручна форма випуску дозволяє легко розпорошити склад на забруднену поверхню.

Висновок


Власники дизельних двигунів повинні розуміти, наскільки важливо стежити за станом сажового фільтра та організовувати його своєчасне очищення. У такому разі ви не тільки захистите себе від незапланованої заміни дорогого вузла, а й забезпечите хорошу продуктивність двигуна.

Варто окремо відзначити, що на ресурс сажового фільтра впливає своєчасне ТО, в тому числі, використання правильної моторної оливи. Швидко підібрати оливи та запчастини для своєї автівки ви можете за цим лінком:
Інтернет-магазин Drossel пропонує ознайомитися з розділом «Автохімія» та знайти для своєї машини очищувач сажового фільтра за привабливою ціною. У нас широкий асортимент товарів, актуальні відгуки покупців та професійна консультація менеджерів. Швидка доставка здійснюється по всій території України.


Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста