Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Пищать колодки: у чому причина та як усунути

23.02.2022
Гальмівні колодки – це важливі елементи гальмівної системи, які взаємодіють з поверхнею гальмівного диска та дозволяють автомобілю спочатку знизити свою швидкість, а потім – повністю зупинитися.
 
З проблемою, коли пищать колодки, зіштовхується багато автовласників. У даному випадку одним із правильних рішень стане звернення до сервісного центру, де фахівці проведуть діагностику авто та вживуть необхідних заходів. Але чи можна самостійно визначити джерело сторонніх звуків та ефективно усунути його? З цим ми і постараємося розібратися у даній статті.

Чому виникає скрегіт гальмівних колодок?


Виділимо декілька основних факторів, через які з'являється скрип гальмівних колодок:
  • Низька якість матеріалів виготовлення
Будь-яка фрикційна накладка є полімерною композицією з великої кількості елементів. Для економії виробники деяких запчастин використовують недорогий склад, що негативно позначається на експлуатаційних характеристиках продукції.
  • Нові гальма
Якщо ви нещодавно замінили гальмівні колодки і почали помічати їхній скрип, потрібно просто трохи почекати. Справа в тому, що на заводі поверхня нових деталей покривається спеціальним захисним шаром із домішками. Через нього якраз і скриплять колодки, доки покриття повністю не зітреться. Прискорити цей процес дозволять декілька різких гальмувань: на порожній дорозі потрібно розвинути швидкість і різко зупинитись.

  • Несумісність колодок та дисків через їх матеріали виготовлення
Колодки гальмівні виготовляються з тих самих матеріалів, але їх співвідношення у кожного виробника може бути різним. Так само і з гальмівними дисками. Тому матеріал фрикційного шару одного може конфліктувати із чавуном другого.
  • Перегрівання диска
Постійні механічні навантаження та підвищена температура можуть вплинути на геометрію диска. Відповідно, він втратить свою первинну форму і почне торкатися інших елементів під час гальмування. Вихід тут лише один – заміна деталі.

  • Природні вібрації
Торкаючись гальмівного диска, колодки зупиняють його і починають мимоволі вібрувати. За допомогою акустики, що створюється колісними арками, цей звук посилюється. Він і стає тим набридливим скрипом, який видає справна гальмівна система. Позбутися його можна за допомогою спеціальних накладок, які гасять резонанс. Другий спосіб – декілька прорізів на робочій поверхні деталі. Це зменшить її площу зіткнення з диском та знизить резонанс.

 

Додатково про те, як позбутися свисту


Коли пищать колодки при їзді, автомобіліст може вдатися до радикального методу – повністю поміняти запчастини на нові, в яких використовується інший фрикційний матеріал. Перед цим необхідно перевірити їх на предмет зношування, вимірявши товщину дисків. Додатково позбавитися проблеми дозволить застосування спеціальних складів. Важливо, щоб це був не оливний продукт, який знизить ефективність гальмування та негативно вплине на вашу безпеку за кермом.
 
Якщо деталі зовсім нові, можна видалити з їхньої поверхні всі металеві задирки, використовуючи наждачний папір. Цей спосіб рекомендовано лише для неоригінальних виробів!

 

Висновок


Кожен автовласник повинен розуміти, що справний стан усіх деталей транспортного засобу – запорука безпечного пересування. Тому, помітивши якісь неполадки, потрібно подбати про їхнє оперативне усунення. Перейти та швидко підібрати все необхідне для обслуговування гальмівної системи ви можете за наступним посиланням:
Пищать колодки при гальмуванні? Можливо, настав час замінити їх на нові!
 
В інтернет-магазині Drossel ви зможете купити гальмівні колодки дискові та знайти інші автозапчастини за вигідними цінами. Гарантуємо великий асортимент товарів, актуальні відгуки інших покупців та професійну консультацію менеджерів. Доставка здійснюється швидко та по всій території України.


Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста