Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

5 найпоширеніших міфів про ксенон

07.02.2018
Перед покупкою будь-якого товару Ви, звичайно ж, збираєте про нього інформацію, переслідуючи наступні цілі: уникнути покупки низькоякісного продукту, не переплатити і, врешті-решт, отримати виправданий за якістю і витраченими коштами результат. Відносно ксенону, біксенону і ксенонових лінз часто складно зробити оптимальний вибір в зв'язку з різноманіттям інформації, яку можна отримати в Інтернеті, настановних центрах, на авторинку, у знайомих і т.д. На ринку автосвітла України є кілька десятків відомих і не дуже виробників ксенонових ламп: Philips, Osram, Infolight, Sho-me, Zax, Fantom, ProLumen, Bosch та ін.
 
У даній статті ми вирішили не описувати і порівнювати між собою лампи різних виробників, а зібрали популярні міфи / помилки про ксенон, що з'явилися як раз через вибір неякісних ламп, неправильно налаштованих фар, малодосвідчених установників і ін.
 
Міф №1. Ксенонові лампи сліплять водіїв на зустрічній смузі.
 
Будь-які лампи, встановлені в автомобілях з високим розташуванням фар, будуть сліпити зустрічну смугу і відносити цю проблему тільки до ксенону неправильно. У чистих фарах зі стандартним розташуванням, якщо комплект ксенону коректно встановлений і налаштований, то світло буде мати чітку світлотіньову межу і не буде сліпити зустрічних водіїв.
 

 
Міф № 2. Світло ксенонових ламп яскраве, красиве з боку, але для сприйняття дорожньої обстановки водієм воно не настільки корисне
 
Газорозрядні джерела світла знайшли широку популярність у виробників дорогих іномарок саме завдяки підвищеній потужності світлового потоку і зниженим енерговитратами, в порівняння з галогенними лампами. Крім цього, світло, що випромінюється ксеноновими лампами, близьке по колірній температурі до денного, що позитивно впливає на зір водія і його концентрацію на дорозі.
 
Міф № 3. Ксенон недовго служить
 
Ксеноновий комплект високої якості від перевіреного виробника прослужить мінімум в 2 рази більше часу, ніж галогенні лампи, а саме - близько 3000 годин. Причиною раптового виходу з ладу ксенону є недотримання рекомендацій і правил в експлуатації:
  • Не слід вмикати / вимикати лампи з високою частотою;
  • Не включати запалювання автомобіля коли ввімкнене світло (можливе падіння напруги в БМ);
  • Потрібно розміщувати блоки розпалювання в недоступному для потрапляння вологи місці.
Ми можемо порадити купувати комплекти ксенону з середньої цінової категорії, тому що в дорогих зазвичай йде переплата за бренд, а в дешевих часто низькоякісні блоки розпалювання, швидко виходять з ладу.
 

 
Міф № 4. Через ксенонові лампи плавиться оптика фар, мутніють відбивачі.
 
Не секрет, що температура ксенонової лампи в працюючому стані на порядок нижче, ніж у галогенних за рахунок відсутності нитки розжарювання. Проблема пов'язана не з високою температурою лампи, а з тим, що в низькоякісному ксеноні часто використовується пластиковий корпус ламп з герметиком всередині (саме він і димить). Також (на замітку установників) слід обов'язково перевіряти стан фар до установки ксенону і по можливості навіть робити фотографії. Справа в тому, що деякі вибагливі автомобілісти після установки ксенону в далеко не нове авто можуть "раптом" помітити помутніння в фарах.
 

 
Міф № 5. Ксенон з колірною температурою 6000K світить яскравіше і сильніше плавить фари, а з температурою 4300K - темніше і не плавить.
 
Як не дивно, деякі автолюбителі не інформовані про те, якими лампами вони користувалися раніше, яким кольором вони світили і який відтінок світла для них найбільш комфортний. Колірна температура не є мірою нагріву лампи або ж потужності її світлового потоку (для цього є градуси і люмени відповідно). Вона характеризує відтінок світлового променя, який може бути теплим (<4500K), нейтрально білим (~ 5000K) або холодним (> 5500K). Тепле освітлення краще проявляє себе в темний час доби і в погану погоду, тому що підвищує контраст об'єктів, на які світить. Холодний відтінок краще впливає на концентрацію водія і увагу. Нейтрально біле світло поєднує в собі переваги двох попередніх відтінків, але в менш яскраво вираженій формі.
 


Ці міфи засновані на нашому особистому досвіді спілкування з покупцями інтернет-магазину Drossel. Ми сподіваємося, що прочитавши цю статтю, Ви розвієте свої сумніви на рахунок ксенонового обладнання і якщо зважитеся його купити, повністю залишитеся задоволені результатом!




Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста