Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Стукають колодки в супортах: як вирішити проблему

12.01.2023
Погодьтеся, водієві важливо бути впевненим в тому, що при натисканні на педаль гальма, автомобіль почне зупинятися. Тому гальмівна система, яка справно працює, – це запорука безпечної їзди для всіх учасників дорожнього руху.

На ефективність гальмування впливають різні фактори. Воно помітно погіршується з появою різноманітних несправностей у системі. Наприклад, коли стукають колодки у супортах. Як впоратися з цією проблемою, щоб гальма не відмовили під час руху транспортного засобу? Про це ми розповімо у даній статті.


 

Як визначити, що стукають супорти?


Почнемо з того, що в автомобілі є багато елементів, які можуть стукати – ті ж гідрокомпенсатори та клапани двигуна. Тому важливо переконатися в тому, що стукіт походить саме від супортів. Для цього достатньо проїхатися на на маленькій швидкості по невеликим перешкодам. Найпростіший варіант – прислухатися до відпрацювання підвіски автомобіля при проїзді через «лежачого поліцейського» або при їзді ґрунтовою дорогою. Якщо за таких умов натиснути на гальмо, стукіт повинен зникнути.
 

Причини виникнення стуку та способи боротьби з ними


Як правило, стукіт супортів тісно пов'язаний з однією із трьох причин. Саме їх ми зараз і розглянемо більш детально.


 

Знос колодок


Перше, що необхідно перевірити у разі виникнення сторонніх звуків – це колодки. Рекомендуємо провести візуальний огляд і переконатися, що вони не стерлися. Під час руху зношені колодки дають про себе знати погіршеним гальмуванням при тому ж натисканні на педаль. Також може з'явитися нехарактерний скрип і звук, що нагадує стукіт супортів.

Зверніть увагу, що допускати надмірне зношування колодок вкрай небажано. Це може призвести до пошкодження гальмівного диска та заклинювання гальмівного циліндра. Тому їх потрібно замінювати за необхідності.


 

Проблеми з напрямними


Напрямні супорта – важливі елементи гальмівної системи. Якщо вони зносилися, то виправити ситуацію допоможуть два методи:
  1. Коли зношуються напрямні. Ремонтувати та відновлювати тут нічого не потрібно. Достатньо купити нові деталі та встановити їх замість тих, які вже втратили свою ефективність.
  2. Коли зношуються гнізда. У напрямних є гнізда, які можуть зношуватися. У цьому випадку на допомогу приходять спеціальні ремонтні резинки. Їх потрібно надіти на штифт, щоб деталі перестали провокувати стукіт.
Іноді ефективним рішенням стає використання спеціального мастила для супорта. Необхідно густо нанести його на напрямну, попередньо витягнувши з посадкового місця.


 

Ослаблене кріплення супорта


Проблема, яка зустрічається набагато рідше. Вона виникає через постійну їзду дорогами низької якості, оскільки такі вібрації сприяють розбовтуванню з'єднань. При цьому питання з такою несправністю вирішується дуже просто. Потрібно лише затягнути болти міцніше.
 

Висновок


Якщо ви визначили, що стукають супорти, рекомендуємо якнайшвидше зайнятися вирішенням цього питання. Адже чим справніше працюватимуть всі елементи гальмівної системи, тим впевненіше і безпечніше ви почуватиметеся за кермом. Перейти та швидко підібрати все необхідне для обслуговування гальмівної системи ви можете за наступним посиланням:


Так само брязкають колодки в супорті після візуального огляду та простих маніпуляцій із системою? Тоді потрібно повністю замінити несправну деталь. У нашому інтернет-магазині Drossel ви як раз зможете купити ремкомплект гальмівних колодок за доступною ціною.


Також у розділі «Автозапчастини» представлені інші товари з актуальними відгуками, а кожен покупець може розраховувати на професійну консультацію наших менеджерів. Швидка доставка здійснюється по всій території України!


Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста