Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Заміна подушок двигуна: коли час міняти опори двигуна

26.01.2022
Під час роботи двигуна неминуче виникають вібрації. Якщо з цим не боротися, то можна зіткнутися з проблемами під час їзди.
 
Так звана подушка двигуна – спеціальна деталь, яка покликана забезпечити комфорт водію та пасажирам, усуваючи вібрації двигуна. Вона поступово зношується і втрачає ефективність своєї роботи, тому кожен автовласник повинен знати, коли та як міняти цю запчастину.
 
 

Як зрозуміти, що подушки двигуна зношені?


Опора двигуна має тривалий термін служби. Але згодом вона отримує різні пошкодження. Це призводить до того, що в салоні виникають сторонні звуки та вібрація під капотом під час роботи двигуна під навантаженням. Візуально несправність визначається за такими ознаками:
  • витік рідини із гідравлічних опор;
  • відшарування гумових елементів від металевої основи;
  • тріщини та будь-які інші пошкодження на гумових частинах.
Причинами таких несправностей можуть стати різкі перепади температур, втрата еластичності гуми, вплив хімічно активних рідин, природне вироблення ресурсу та ін.
 

Перевіряємо стан опори двигуна


Якщо ви хочете перевірити справність подушки мотора, рекомендуємо ознайомитися з дуже простим методом. Є лише одна умова – для більшої ефективності потрібно звернутися за допомогою до ще однієї людини.


 
Отже, спочатку ви повинні відкрити капот, сісти за кермо і завести мотор. Поставте машину на ручне гальмо і спробуйте рушити на декілька сантиметрів уперед і назад. У цей час помічник зможе побачити коливання двигуна. Тривожним дзвіночком вважаються ривки в коробці, сильний крен двигуна і випадки, коли він занадто довго займає вихідне положення.
 
Якщо спостерігається щось із перерахованого, необхідно провести візуальний огляд деталей. Тут вже й стане остаточно зрозуміло, чи варто проводити заміну подушок.
 

Як замінити подушки двигуна?


Цей процес не займе багато часу. Важливо запастись домкратом, дерев'яним бруском або потовщеною дошкою, які будуть грати роль проставки. Також не забудьте про ріжкові і торцеві ключі.

 

Крок 1. Підготовчий етап.

Почати потрібно з рівної установки машини. Будь-які нахили та перекоси мають бути виключені. 
 

Крок 2. Зняття ременя генератора. 

Якщо є захист двигуна, необхідно зняти його, а потім – ремінь генератора.
 

Крок 3. Встановлення домкрата. 

Домкрат встановлюється під двигуном і за допомогою проставки піднімається. Це дозволить знизити навантаження з передніх подушок. 
 

Крок 4. Процес заміни подушок двигуна. 

На цьому етапі подушки можна відкрутити та приступити до їхньої заміни. Зверніть увагу, що при роботі із задньою подушкою домкрат встановлюється в області коробки передач, а якщо потрібно замінити декілька таких запчастин, все відбувається по черзі.
 

Крок 5. Перевірка роботи. 

Як тільки ви закінчите з ремонтом авто, потрібно запустити двигун і зрозуміти, наскільки добре закріплені опори. Якщо все гаразд, то вібрації не буде або вона стане мінімальною.


 

Висновок


Якщо подушка мотора пошкоджена, можна зіткнутися з неприємними наслідками при їзді. Уникнути цього допоможе її своєчасна заміна. Тим більше, ця процедура проходить доволі просто і швидко. Все, що вам знадобиться – невеликий набір інструментів і нова опора двигуна, яку можна купити в нашому інтернет-магазині Drossel.

Швидко підібрати все необхідне для ТО можна, клікнувши за цим посиланням:
Серед широкого асортименту товарів кожен бажаючий знайде для своєї машини необхідні автозапчастини за вигідними цінами. Швидка доставка здійснюється по всій території України. Залишайте свої відгуки!


Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста