Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Чим і як промити систему охолодження двигуна від оливи, іржі: ТОП-5 найкращих промивок

20.01.2022
Недостатнє відведення тепла системою охолодження може призвести до перегріву двигуна. Зниження ефективності охолодження може статися як через зовнішні забруднення радіатора, так і внаслідок потрапляння оливи та виникнення різноманітних відкладень усередині системи (іржа, накип, продукти розкладання охолоджуючої рідини). Як результат – погіршується охолодження двигуна, руйнуються неоливостійкі шланги системи охолодження. Якщо не зробити своєчасне промивання, то такі шланги можуть луснути. Це призведе до витоку оливи та, відповідно, до серйозного перегріву двигуна.


 
Проводити чищення системи охолодження рекомендовано один раз у 2-3 роки (залежно від інтенсивності експлуатації транспортного засобу). Також не варто забувати, що будь-яка охолоджуюча рідина (тосол або антифриз) з часом втрачає свої властивості.
 
У цій статті ми детально розповімо, чим і як промити систему охолодження.


 
 

Чим промити систему охолодження двигуна?

 
Для промивання системи охолодження використовують:
  • звичайну воду;
  • дистильовану воду;
  • дизпаливо (якщо в систему потрапила олива);
  • спеціальні концентровані очисники (промивки).
Вибір чим промити систему охолодження залежить від ступеня забруднення. Ми рекомендуємо використовувати промивки, які підходять для всіх рідинних систем охолодження. Такі продукти найбільш ефективно очищають систему від оливи та інших відкладень, роблять це з нанесенням мінімальної шкоди їй.

 

Як промити систему охолодження?

 
Алгоритм чищення системи охолодження наступний:
  1. Злити відпрацьований антифриз;
  2. Демонтувати термостат;
  3. Якщо в систему потрапила олива, слід виконати попереднє промивання дизпаливом, а потім - звичайною водою;
  4. Залити воду та додати очисник у радіатор;
  5. Запустити двигун;
  6. Після того, як буде досягнуто робочої температури, дати двигуну попрацювати на холостих обертах із ввімкненою піччю (півгодини);
  7. Заглушити мотор і почекати, поки він повністю охолоне;
  8. Промити систему звичайною водою (повторювати цей процес слід доти, доки вода не стане прозорою);
  9. Опресувати систему охолодження на герметичність під тиском;
  10. Вимити залишки очисника дистильованою водою;
  11. Встановити термостат;
  12. Залити у систему антифриз.

 
Керуючись думкою експертів та численними відгуками наших покупців, ми склали рейтинг найкращих промивок системи охолодження.
 

ТОП-5 найкращих промивок


1 місце. Промивання системи охолодження Wynn's Radiator Flush (325мл) 56064


Промивання Wynn's Radiator Flush є концентратом, створеним для очищення систем охолодження машин. Даний продукт відмінно сумісний з усіма типами бензинових та дизельних двигунів, оснащеними "водяними" системами охолодження.
 
Промивання містить сучасні миючі присадки, завдяки чому гарантовано якісне очищення радіатора від різних відкладень. Крім цього, продукт безпечний для гумових ущільнювачів та металевих деталей.


 

2 місце. Промивка системи охолодження Bizol Radiator Clean+ r70 (250мл)

 
Дана промивка від бренду Бізол делікатно очищає радіатор та інші компоненти системи охолодження. Вона підходить для всіх типів систем охолодження, в тому числі, у вантажних автомобілях. Цей продукт бажано використовувати перед кожною заміною антифризу.
 

 

3 місце. Промивка радіатора Bardahl Radiator Cleaner

 
До складу очисника від Бардаль входять активні речовини та розчинники, що дозволяють позбутися усіх видів відкладень – окалини, іржа та накип. Також дана промивка містить очищувальні компоненти, які руйнують молекулярні зв'язки забруднень. Це мінімізує ризик виникнення відкладень. Продукт сумісний з усіма різновидами охолоджуючих рідин. Підходить для всіх типів старих та нових моторів (газові / дизельні / бензинові) з різними радіаторами (пластикові / мідні / алюмінієві).

 

4 місце. Промивка системи охолодження Abro AB-505


Даний очищувач від виробника Абро є концентрованим засобом. Він легко допоможе впоратися з накипом, іржею, жировими відкладеннями та іншими забрудненнями. Процес очищення займає близько 30 хвилин.
 

 

5 місце. Промивка радіатора K2 Radiator Flush T221 / T220

 
Промивка від бренду К2 є високоякісним засобом, створеним для ефективного очищення радіатора. Продукт забезпечує швидке усунення іржі, вапняного нальоту та інших складних забруднень в системі охолодження тільки за 15 хвилин. Крім того, цей засіб допомагає запобігти перегріву радіатора, забезпечуючи оптимальну температуру роботи двигуна.


 
Вибір промивок досить широкий. Використовуючи спеціальні засоби, ви вбережете охолоджувальну та інші системи вашого авто від можливих поломок, продовжите їхній експлуатаційний термін.
 
Також слід пам'ятати, що у разі переходу з одного бренду антифриза на інший, необхідно обов'язково промити охолоджуючу систему чистою дистильованою водою. Це є найпростішим і найдешевшим методом профілактичного чищення.
 
В інтернет-магазині drossel.ua ви можете купити промивку системи охолодження. У нас широкий асортимент автохімії за актуальними цінами. Оперативна доставка замовлень здійснюється по всій території України.



Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста