Drossel - інтернет автозапчастин в Україні
066 386-22-66
098 022-44-00
093 044-66-44
Наприклад: біксенонові лінзи
0
0
0

Ознаки зношування напрямних втулок клапанів

19.01.2022
Напрямна втулка клапана задає напрямок руху клапана і відповідає за його відкриття / закриття в необхідний момент. Також виводить із клапана зайве тепло і забезпечує його надійну усадку в сідло.
 
При виготовленні даної запчастини використовують якісні матеріали, які розраховані на те, щоб функціонувати при високих обертах і температурних навантаженнях. Згодом такі умови експлуатації призводять до того, що деталь зношується та порушується її співвісність із клапанним стержнем. Далі відбуваються природні механічні ушкодження, через які клапан перестає нормально прилягати до свого сідла, ламаються маслозйомні ковпачки.
 

Щоб такі поломки не застали вас зненацька, пропонуємо розібратися в характерних ознаках зносу напрямних втулок клапанів. Це допоможе вчасно вжити необхідних заходів та уникнути дорогого капремонту авто в майбутньому.
 

Про ознаки зношування втулки клапанів

 
Зрозуміти, що напрямна клапана зносилася, можна за такими ознаками:
  • сторонні звуки під час роботи двигуна;
  • поява сизого диму з вихлопної труби;
  • підвищена димність працюючого мотора;
  • утворення нагару на електроді свічки запалювання;
  • збільшена витрата моторної оливи без видимої причини.
Варто відмітити що, внутрішній отвір несправної запчастини стає «розбитим», стержень перекошується, а тарілка перестає нормально поєднуватися із сідлом. З камери згоряння до неї починають потрапляти гази, а зверху – олива. Все це призводить до появи нагару, який приводить деталь у повну непридатність.
 
Напрямна клапана не виходить з ладу за один день, а лише поступово зношується. Зменшити її експлуатаційний термін можуть різні фактори. Наприклад, те, якої якості моторну оливу ви використовуєте і як часто її міняєте.
 
Також автовласнику варто звернути увагу на справність системи живлення та запалення, температурний режим роботи силового агрегату. Чим частіше двигун перегрівається, тим швидше виходять з ладу елементи, що труться.
 
 

Як додатково визначити зношування деталі?

 
Деякі ознаки зношування, наведені вище, можуть свідчити про проблеми з іншими деталями циліндро-поршневої групи. Тому для початку виміряйте компресію, виключивши несправність поршневих кілець. Далі – огляньте свічки запалювання і вже після цього приступайте до напрямної клапана. Для цього потрібно:
  • відкрутити гайки, які фіксують клапанну кришку до ГБЦ, та зняти їх;
  • послабити ланцюг, відкрутити і зняти шестерню розподільного валу (не забудьте перед цим поєднати мітки);
  • по черзі відкрутити постіль розподілвалу та зняти його;
  • розблокувати пружини клапанів циліндра (там, де нагару на свічці найбільше);
  • зняти маслозйомний ковпачок і похитати клапан з боку на бік (вгору-вниз).
У нормальному стані зазор між напрямною та клапаном зовсім невеликий, тому клапан не може рухатися у горизонтальному напрямку. Будь-яке бічне коливання прирівнюється до очевидного зносу втулки та необхідності її заміни.


 

Висновок

 
Деякі автомобілісти вважають, що така маленька за розмірами деталь як втулка клапана не відіграє великої ролі в роботі самого автомобіля. Однак це велика помилка. Її зношування може призвести до серйозних проблем при їзді.

Швидко підібрати оливи та запчастини для ТО можна клікнувши за цим посиланням:
Якщо вам потрібно встановити нову напрямну клапана, пропонуємо скористатися послугами нашого інтернет-магазину Drossel. Тут кожен зможе купити для своєї машини необхідні автозапчастини та отримати професійну консультацію менеджерів. Гарантуємо широкий асортимент товарів, вигідні ціни та актуальні відгуки інших покупців. Швидка доставка здійснюється по всій території України.


Читати інші статьи...

Відгуки
Для цієї публікації ніхто не залишив відгук.
Залишити свій відгук

Напишіть свій відгук або поставте запитання щодо цієї публікації:

Я хочу:

Скасувати

ім'я:

Email:

Текст:

Оцінка:

Код:

Дивіться також
Автозапчастини
Автозвук та електроніка
Автокилимки
Автономні джерела живлення
Автосвітло
Автотовари
Аксесуари
Апарати високого тиску і аксесуари
Багажні системи
В багажник
В гараж
Детейлінг та догляд
Дім та кемпінг
Електроінструменти
Ксенон 24V (9-32V)
Меблі для кемпінгу
Мотоциклетна програма
Оливи та хімія
Охоронні системи
Паркувальні системи
Ручний інструмент
Термопродукція
Тюнінг
Чохли та накидки
Штатні магнітоли
Вгору
У вашому кошику
Корзина пуста